keskiviikko 8. toukokuuta 2013

21. Menestysteologia, harhaopit, rahastus, väärät profeetat joukkosuggestiot yms.

Aivan aluksi Anne Lindell tiedottaa:

Rakkaat lukijani, sisareni ja veljeni Kristuksen perheessä, kertokaa kokemuksistanne uskonnollisesta ryhmästä/seurakunnasta: vallinneesta hengestä, toimintavasta, painostuksesta, vainosta, syrjinnästä, yms., ja jos teillä on omakohtaisesti koettuja kokemuksia ns. "hengen lyämänä" tapahtuneista kaatumisista esim. jonkun uskonnollisen kokouksen siunausjonossa. Voitte aivan vapaasti lähettää kertomuksen kokemastanne minulle. Kertokaa miltä kokemus tuntui ja miten se tapahtui ja tapahtuiko jotain myös tuon kokemuksen jälkeen. Ja jos osaat puhua "kielillä", niin kerro miten itse aloit puhmaan kielillä, ja miltä kielilläpuhuminen tuntuu? Osaatko itse tai joku selittää mitä puhuit? Tai oletteko itse sellainen, jolla on "kielten" selittämisen armolahja? Joku lukijoista voi olla kiinnostunut tietämään, miten oppia puhuman kielillä  - eli miten Jumlaa "avaa kielet". Jakakaa vapaasti ja estoitta kokemanne kanssamme, sillä ei ole hyvä ihmisen pitää sisällään ahdistavaa, pelottavaa, ja joskus jopa outoa ja yliluonnolliselta vaikuttavaa ja hämmentävää kokemusta. On helpottavaa tietää, että joku muukin on kenties kokenut samaa. Jos sinia painostetaan tai vianotan, niin ota yhteyttä Uskontojen Uhrit ry:hyn.  Jaa myös yhteystietosi kanssamme, sillä monet haluavat puhua esim. puhelimessa jonkun kanssa, joka on kokenut jotain samanakaltaista. Tämä on sitä Jeesuksen omien vertaistukea parhaimmillaan. Eli, ei ihmetellä ja fundeerata yksin vaan yhdessä.
  
Jos kertomukseesi liittyy kuvia (esim. sinusta itsestäsi), niin voit lähettää ne minulle postissa. Skannaan ne ja lähetän sinulle heti takaisin ... siis, jollei sinulla itselläsi ole skanneria. 

Kertomuksesi voit lähettää minulle osoitteeseen: anne_margareta(at)hotmail.com
Tai postissa: Anne Lindell, Norrsidan 388, 68920 Forsby
Soittaakin voit puh. 050 5925131
 ..................................................................................................
***************************************************

Pienissä seurakunnissa hälläväliäsysteemi ja nukutaan Ruususen unta, vaikka Jeesus on tulossa.



k



Tässä todistukseni (Jarkko Laine) Seinäjoen helluntaiseurakunnan uskonnollisesta petoksesta ja vapautumisestani siitä Jumalan armosta.





Seinäjoen helluntaiseurakunta on lähtenyt kompromissien ja ihmisten mielistelyn linjalle ja ottanut vastaan toisen Jeesuksen.





Itse olin kyseisessä seurakunnassa vuonna 2016 ja noin puolen vuoden ajan kävin lähinnä sateissa ja nuortenilloissa. Minut siunattiin seurakuntaan, vaikka asiani eivät olleet alkuunkaan kunnossa Jumalan kanssa. Elin kaksoiselämää samalla synnin pimeydessä rypien ja kuitenkin olin mukana seurakunnan toiminnassa. Jostain syystä kukaan pastoreista tai vanhimmista ei asiaan puuttunut, vaan ilomielin otettiin seurakunnan jäseneksi. Ihmettelen eikö Jumalan seurakunnan paimenilla pitäisi olla sen verran hengellistä arviointikykyä, että nähtäisiin mikä on ihmisen todellinen tila?

Minut otettiin videotiimiin kuvaamaan sateita. Sielläkään ei kukaan huomannut mitään erikoista vaikka elin samalla aivan pimeydessä. Tiedän myös ainakin yhden ihmisen otettaneen videotiimiin, joka ei ollut koskaan edes uudestisyntynyt. Minusta on vähintään kyseenalaista ottaa uudestisyntymättömiä ihmisiä Jumalan seurakunnan palvelukseen.





Kerran muistan erään pastoreista kanssa rukoilleeni ja hiukan avauduin ongelmistani, jolloin sain tylyn kommentin rukouksen jälkeen: että yleensä Jumala ei paranna mielenterveysongelmista. Sitten hän antoi käteeni menestysteologi Joseph Princen kirjan. Ei siis sanaakaan siit,ä että olen tehnyt syntiä ja että synneistä pitää tehdä parannus, niin kuin Raamattu sanoo, mennä Golgatalle ja jättää elämä Herran käsiin, vaan syntikysymystä yritettiin lähteä ratkomaan sen kautta että nyt minun pitää itse oppia joku tekniikka jolla sitten vapaudun kahleistani.

Sen puolen vuoden aikana minulla ei kokouksissa todellisesti kertaakaan edes tullut synnintuntoa. Vaikka tiesinkin että tarvitsen muutoksen elämääni niin en kokenut "pistoa sydämessäni" ollenkaan. Miten tämä on mahdollista? Jos Pyhä Henki on kokouksessa paikalla, niin kyllähän Pyhä Henki silloin osoittaa todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion (Joh. 16:8). Ja ihminen joko suuttuu tai muuttuu. Herää siis kysymys mikä henki siellä oikeasti vaikuttaa?





Sanoohan Raamattu: "Sen tähden eivät jumalattomat kestä tuomiolla eivätkä syntiset vanhurskasten seurakunnassa. Sillä Herra tuntee vanhurskasten tien, mutta jumalattomain tie hukkuu." (Ps. 1)

Ja missä se on se suuri herätys mitä niin kovasti Seinäjoen helluntaiseurakunnassa on odotettu ja hehkutettu? Jos todella täällä on niin kova herätys, niin miten ihmeessä jumalattomuus on tässä maassa mennyt vain pahemmaksi koko ajan?





Mikä on kaikista hätkähdyttävintä on se, kun jossain vaiheessa sen 2016 kevään aikana olin sateissa, ja katselin sitä seurakuntaa, joka iloiten ylisti kädet pystyssä, minulle tulee yhtäkkiä kummallinen ajatus sisimpääni: "Tämä seurakunta nukkuu". Tämä ajatus sai minut hämilleen enkä saanut rauhaa. Jumala itse alkoi puhua minulle voimakkaasti ja sain etsikkoajan. Aloin tutkimaan Seinäjoen helluntaiseurakunnan taustaa, ja näiden siellä käyneiden opettajien taustoja. Se oli sitä aikaa, kun mm. Patrick Tiainen menestysteologisesta Uskon sanasta ja Ben Fitzgerald uusapostolisesta Bethelistä kävivät siellä. Asiat alkoi vaivaamaan todella, kun luin näiden kavereiden taustoista mitä siellä on. Ne löytyy kun vähän googlaa. Valhe-evankeliumia, haudoilta haettua voitelua ym. ym. hyvin kyseenalaista. Minulle tuli pakko selvittää totuus ja rukoilin sitä, että Herra, näytä mikä on totuus. Tajusin että hyvänen aika, en ole Raamattuakaan itse lukenut pitkään aikaan, ja avasin sen. Jumala suuressa armossaan avasi silmäni näkemään oman tilani, mutta myös sen että Seinäjoen helluntaiseurakunta on eksyksissä ja nukahtanut, näinollen vastaanottanut toisen hengen joka on eksytyksen henki, eli antikristuksen henki. Koska Jumala näin itse veti minut pois Seinäjoen helluntaiseurakunnasta niin sehän tarkoittaa, että heillä on siinä tapauksessa eri Jumala, koska ei voi olla kuin yksi totuus. Muut ovat mielipiteitä.





Kiitän Jumalaa siitä suuresta armosta, että sain käydä ristin juurelle silloin ja nähdä totuuden. Se on Jumalan armoa ja hänen työnsä, ei yhtään mitään muuta.





Olen omin silmin ja korvin nähnyt ja kuullut lapsuudesta asti mitä on silloin ollut pienen paikkakunnan helluntaiseurakunnassa, ja voin sanoa, vaikka en lapsuudesta paljon muistakaan sinänsä, mutta kuitenkin sen verran että tämä mitä tänä päivänä on esim. Seinäjoen helluntaiseurakunnassa on hyvin, hyvin kaukana siitä pyhyydestä, puhtaudesta ja vilpittömästä uskosta ristiinnaulittuun Jeesukseen Kristukseen kuin mitä silloin oli. Ei siellä ollut tällaistä tämän päivän kevyttä viihteellistä show-evankeliumia värivalojen välkkyessä ja rokkimusiikin pauhatessa, eikä kaiken maailman "hengellisiä helppoheikkejä" jotka on vain rahan ja oman kunniansa perässä, vaan yksinkertainen usko Jeesukseen Jumalan sanan totuuden mukaan Herran pelossa ja hänen odotuksessaan.





Seinäjoen helluntaiseurakunnasta erottuani ja näistä asioista puhuttuani olen saanut kokea monenlaista painostusta. On syytetty että olenkohan nyt peräti Pyhän Hengen pilkan tehnyt, ja eikä kuulemma Jumalan voideltuihin saa koskea. Mutta kuka on Jumalan Voideltu? Jeesus on Jumalan Kristus eli Voideltu, ainoa sellainen eikä toista Voideltua ole. Jokaisella Jeesuksen omalla on kyllä voitelu, eikä sitä ei tarvitse erikseen hakea rukousjonostakaan eikä kenenkään käsien alta (1. Joh. 2:20,27). Mutta on vain yksi Kristus. Kenelläkään ihmisellä tässä maailmassa ei ole oikeutta asettaa itseänsä Kristuksen ja Jumalan sanan arvostelun ja koettelun yläpuolelle. Raamattu nimenomaan käskee meitä koettelemaan ja arvioimaan kaiken. Jos joku siis yrittää kieltää sitä niin silloin hän on asettunut Jumalan sanan yläpuolelle, ja se on antikristus ja eksyttäjä joka itsensä Kristuksen yläpuolelle asettaa ylpeydessään.





Olen kuullut että Seinäjoen helluntaiseurakunta on tehnyt muitakin "hengellisiä ruumiita". Jotkut ovat joutuneet mielisairaalaankin, jotkut ovat luopuneet uskosta kokonaan ja menneet maailmaan, joku harva on kontaten päässyt Golgatalle ja Herra armossaan on auttanut eteenpäin. Mutta syviä haavoja jokaiselle on jäänyt ja minulle myös. Itsekin silloin 2016 väsyin painostukseen, jota sain kokea, ja lopulta menin vielä maailmaan.





Vajaa vuosi sitten Herra vielä kerran kutsui armossaan minut luokseen pitkältä sakkokierrokselta. Sain lopulta antaa koko elämäni Jeesuksen Kristuksen käsiin ja hänen verensä puhdisti sydämeni. Mielenterveysongelmanikin parani ja vuosien päihderiippuvuus katkesi silloin täydellisesti. Kiitos Jeesukselle, hän on ollut uskollinen ja armollinen. Kyllä Jumala on voimallinen



mielenterveysongelmatkin siis poistamaan, toisin kuin Seinäjoen helluntaiseurakunnan pastori väitti. Kun menemme ristin juurelle ja rukoilemme Jeesusta, että ole minulle syntiselle armollinen, silloin hän totisesti on armollinen. Mutta jos emme syntiämme tunnusta niin silloin eksymme.

Jeesus etsii tänäänkin sitä yhtä kadonnutta lammasta, ei suuria massoja megakokouksista.

Jokainen voi sydämessään pohtia, että mitähän ristillä roikkuva pieksetty verinen Jumalan Karitsa tästä kaikesta tämän päivän Suomen siionin tilanteesta todella ajattelee?





"Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.

Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.





Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä."

(1. Johanneksen kirje 1:8-10)

"Niin hän puhui heille tämän vertauksen sanoen:

"Jos jollakin teistä on sata lammasta ja hän kadottaa yhden niistä, eikö hän jätä niitä yhdeksääkymmentä yhdeksää erämaahan ja mene etsimään kadonnutta, kunnes hän sen löytää?

Ja löydettyään hän panee sen hartioillensa iloiten.

Ja kun hän tulee kotiin, kutsuu hän kokoon ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: 'Iloitkaa minun kanssani, sillä minä löysin lampaani, joka oli kadonnut'.

Minä sanon teille: samoin on ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen, kuin yhdeksästäkymmenestä yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse."

(Luukas 15:3-7)

Kuvassa väärät opettajat Martti Kallionpää ja Markku Tuppurainen, väärän profeetan Timo Närhen profetoidessa valheellisesti Suomeen herätystä ja että "Suomi tulisi olemaan siunaus koko maailmalle". He siunasivat Uskon sana -harhaopettaja Patrick Tiaista ja hänen vaimoaan, Patrickin eläessä koko ajan kaksoiselämää homouden synnissä ja eksyttäen Jumalan seurakuntaa. Juuri nämä ihmiset ovat ne, joiden vuoksi totuuden tie tulee häväistyksi, jotka sekottavat koko Suomen siionin eikä evankeliumi todellisesti tässä maassa menesty.

"Ja jos sinä ajattelet sydämessäsi: 'Mistä me tiedämme, mikä sana ei ole Herran puhetta?' niin huomaa:

kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä."

(5. Mooseksen kirja 18:21-22)





Todellisuudessahan Suomen tilanne on mennyt täysin päinvastaiseen suuntaan kuin mitä Närhi profetoi. Suurin osa uskovista on sokeutunut täysin hengellisesti ja se on suuri jokapäiväinen sydämen murhe itselleni ja monille muille. Tämä maa on moraalisesti ja hengellisesti yhtä tai ainakin lähes yhtä rappiolla kuin Sodoma ja Gomorra aikoinaan, ja tällä menolla, jos parannusta ei tehdä niin se on varmaa, että tuho on edessä.





Tätä saa jakaa, jos kokee niin. kirj. Jarkko Laine, ent heluntaiseurakuntalainen

………………………..

***************************************************

Pyhä Henki ja manifestaatiot
 
Hannu Enbuska: Pyhä Henki liikkuu, manifestaatiot, Holy Spirit, Den Heliga Anden


Kirjoittaja: Hannu Enbuska, 10.3. 2017

Voimakkaissa hengellisissä kokouksissa voi ilmetä monenlaisia manifestaatioita: yksi kaatuu, toinen voi sätkytellä maassa, yksi huutaa toinen vain makaa hiljaa silmät kiinni,yksi nauraa, toinen itkee .Mitä tämä kaikki oikein on? Onko kyse Jumalan Hengestä,ihmisen sielun tuotoksista vai pahasta hengestä.

Soitan kitaraa,joka on hyvä kitara ja se soi kauniisti. Mutta jos se olisi epävireessä ja alkaisin sillä säestämään laulua koko esitys kuulostaa tosi epämiellyttävältä. Vaikka kuinka hyvä soittaja, epävireinen soitin ei soi kauniisti. Käytän nyt tällaista kuvaa: Pyhä Henki on soittaja - .me olemme kitara. Psyykeessämme me voimme kantaa niin lukemattoman monenlaisia ongelmia, jotka ovat pakkaantuneet sisimpäämme. Olemme kuin epävireinen kitara. Pyhä Henki tietää täysin ja tuntee meidät.ja, kiitos Jumalalle. Hän rakastaa meitä. Kun Pyhä Henki koskettaa, jokainen reagoi oman psyykeensä tavoin siihen. Joku voi alkaa itkemään, jos sydän esim. on kantanut itkemättömiä itkuja. Toinen alkaa nauramaan, kun tunnelukot avautuvat, ja joku alkaa huohottamaan kun Pyhän Hengen virta alkaa voimallaan huuhtomaan psyykeen "röörejä auki ". Jotkut vapisevat. Käyttäytyvätkö he sen takia oudosti,  että heihin meni vieras henki? Ei.”Soittaja”, Pyhä Henki on täydellinen, mutta kitara on epävireinen. Sen ääni kuulostaa epävireiseltä. Annammeko näiden epävireisten kitaroiden soida vai tukimmeko ne? Silloin, kun koemme Pyhän Hengen läsnäolon annamme, sen tapahtua. Me annamme täydellisen Soittajan virittää heidät - käsitellä heitä niin kauan, kunnes he alkavat soida kauniisti.

Joskus koen hengessäni, että ihminen jatkaa outoa käyttäytymistä ja ääntelyä "omassa hiivassaan"  esim. saadakseen huomiota. Sellaiseen voi hienovaraisesti puuttua. Silloin, kun esille tulee pahan hengen ilmeneminen, niiden suhteen toimitaan taas eri tavalla. Mutta niistä joskus myöhemmin.

Kirj., Hannu Enbuska
.........................................................
*************************************************
 

3 kommenttia:

  1. Kylla rukoustilanteessa on useinkin tapahtunut, etta on kaatunut, ilman etta kukaan olisi koskenut. Ollessani nuori olimme seisaaltaan rukoilemassa. Oli nuorten kokous meneillaan. Sitten kesken rukouksen vain putosin penkkiin istumaan. Nousin ylos ja taas putosin, kunnes ystavani jo sanoi, etta istu vaan, ala yrita nousta. Lahellani myos joku toinen samalla tavalla putosi penkkiin istualleen.
    Se oli aikaa,kun olin lahdossa israeliin kibutsille toihin.

    VastaaPoista
  2. Todella mielenkiintoista nimim. "Anonyymi". Kiitos, että kerroit kokemuksestasi. Toivottavasti toisetkin uskaltautuvat kertomaan, sillä tällaista todella tapahtuu, ja tällainen saattaa hämmentää niitä, jotka kuuluvat esim. luterilaiseen seurakuntaan.

    VastaaPoista
  3. En ole kaatunut milloinkaan hengellisissä kokouksissa.En mene niihin kaatuilemaan,vaan etsimään Kristusta.

    VastaaPoista

Kirjoita rohkeasti tähän ruutuun mitä ajatuksia kirjoitus sinussa herätti.