keskiviikko 8. toukokuuta 2013

13. Ev. lut. kirkon tulevaisuus, seurakunnan ennalleenasettaminen

Artikkelit. 


1. Anne Lindellin näky "Olkitalo" (kirj. A.Lindell 6.2. 2012)
2. Paluu takaisin Raamatun ja Jeesuksen opetuksiin. (kirj. A.Lindell 19.6. 2011)
3. Seurakunnan ennalleenasettaminen  (kirj. A.Lindell 21.6. 2011)
4. Avoin kirje arkkipiispa Kari Mäkiselle (kirj. A.Lindell 17.5. 2013)
5. Kirkko täysin hukassa. Papit protestoivat jo. (kirj. A.Lindell 12.8. 2013)
6. Kaatuuko Suomen ev.lut. kirkko? (kirj. A.Lindell(27.8. 2013)
7. Eroa jo ihmeessä arkkipiispa Kari Mäkinen! (kirj. A.Lindell 29.10.2014)
8. ...
9....


10. ....
11. ...
..

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
1. Anne Lindellin näky "Olkitalo" 

Millainen kirkon, seurakunnan, "lampunjalan"  tulisi olla Isän mielestä. 
Pyhän Hengen valo kirkossa. The Holy Spirit´s light in a churh.
Kirj. Anne Lindell, 6.2. 2012

Lukiessani erään uskonveljeni sähköpostikirjettä, niin siinä samalla Jumala antoi minulle ensin näyn ja sitten hyvin vahvan ja tiiviin tiedonsanan.
......................................
Näky:

Näin oljista rakennetun talon, ja kuulin Hengessä sanottavan: ”Rakentakaa seurakuntanne oljista ... ei tiilistä!”.
............................
Tämäpä oli outoa, ajattelin .. tuo kuullosti suorastaan absuurdilta. Pyysin Jumalaa selventämään, koska mieleeni tuli ainoastaan lastensatu pahasta sudesta ja kolmesta pienestä possusta, jotka rakensivat kukin itselleen talon eri materiaaleista, ja oljista rakennetun talon Paha-Susi puhalsi kevyesti kumoon.

Kysyin Jumalalta tätäkö tarkoitat? Haluatko, että tuon uuden seurakunnan, josta tuo veli sähköpostissaan kertoi, tulisi olla yhtä heikko kuin oljista rakennettu talo?

Vastaus tuli Hengessä minulle niin voimallisena tiedonsanana, että minun oli joutuin kirjoitettava se sanasta sanaan ylös.

.........................
Tiedonsanat:

Ei ... päinvastoin .. .ymmärrät väärin; palauta mieleesi, Anne, se ”auringonvalosta kudottu huopa”-runosi. Lue tuo runo uudelleen ja uudelleen, kunnes tajuat, että sen runon kuvaus rakkaudestani ja kuva olkitalosta on yksi ja sama ajatus.

Huomaan, että olet nyt ymmälläsi, ja siksi selitän sinulle:

Seurakunnan tulee olla niin kuin olkitalo; niin läpinäkyvä, että valoni ja Henkeni pääsee sinne aivan joka raosta sisään, ja koskettaa jokaista sisällä olevaa niin, että jokainen heikko ja syntiin sortunut ihminen voi seurakunnan jäsenen  tavatessaan nähdä valoni loistavan hänestä, ja hänkin alkaa haluta tuota valoa, ja että jokainen, joka kulkee seurakunnan ”olkitalon” ohi, näkee Henkeni valon sieltä tulvivan, ja haluaa päästä osalliseksi tuosta valosta.

Seurakunnan tulee olla yhtäällä kiinteä mutta toisaalla myös niin rakoileva, että jokainen onneton ja hyljätty voi aistia sieltä tulvivan ja yli äyräitten kuplivan Henkeni virvoittavan veden, ja että seurakunta voi hauraana olla kuin olkitalo, joka ilman lujia, tiukkoja sääntöjä pitää ovensa auki kaikille; myös niille, jotka eivät halua sitoutua seurakuntaan, mutta haluavat silti olla siellä mukana valoni ja rakkauteni vetovoiman vetäminä. 

Sen tulee olla niin epäsäännöllinen muodoltaan, että jokainen tuntee tulleensa henkiseen kotiinsa, koska tuo seurakunta kykenee taipumaan jokaisen sydämen tuskaan ja hätähuutoon;

Sen tulee olla niin joustava ja ilman ylemmyydentunnetta, että se antaa yksilölliset murheet ja puutteet minun kannettavaksi ja arvioitavaksi, ilman että ihmisen vajavaisuudella alettaisiin ruotia jonkun yksilön puutteita ja vajavaisuuksia.

Sillä, mitenkä minun Henkeni pääsee sydämeenne sisään, jos kuvittelette olevanne jo  Taivaaseen valmiita ja erehtymättömiä? Teidän tulee pyrkiä täydellisyyteen ja pyhyyteen, mutta ainoastaan armoni täydentää, vanhurskauttaa teidät. ”Autuaita ovat hegessä vajaat.” Vain yksi on täydellinen, ja vain Hän oli arvollinen sovittamaan syntinne ... ei kukaan muu. Vain Hän pystyi ”juomaan maljan”, joka avasi kaikille rakkailleni tien luokseni. Vain Hän on synnitön ja kyllin arvollinen ja kyllin Pyhä avamaan lopunaikojen sinetit.

Sillä mitenkä rakkauteni pääsee teissä vaikuttamaan, jos kuvittelette herkästi toisianne tuomitsevina olevanne rakastettavia jo entuudestaan ja vain siksi, että tunnette rakkauden käskyn, mutta ette itse toteuta ja elä sitä todeksi..

Sillä heikkoudessanne minä teitä vahvistan ja pyyteettömyydessänne ja hyvää tahtoessanne minä kuulen rukouksenne. Älkää koskaan olettako minun siunaavan sellaisia toiveitanne ja tekojanne, joita ette kehtaa rukouksessanne tuoda jalkojeni juureen. Sillä, tietäkää, enkelini kuulevat rukouksenne, ja nämä enkelit katsovat kasvojani, ja siksi voitte olla varmoja, että puhtaalla sydämellä ja pyyteettömyydellä anotut rukouksenne tuodaan jalkojeni juureen, ja ne toteutuvat, ... jos minä niin oikeaksi ja parhaaksenne näen.

Palatkaa vuorisaarnan ääreen ja lukekaa se uusin silmälasein, niin ymmärrätte ja tajuatte sydämellänne, ette järjellänne, kuinka paljon enemmän minä teitä rakastan, kuin te ikinä kykenette minua rakastamaan. Rakkauteni teissä ilmenee siten, että luovutte pakosta olla aina oikeassa ja luovutte itsekkyydestä, ja haluatte tehdä hyvää kaikkien rakkaitteni  hyväksi, koska oikeaa oppia ei ole olemassakaan, se on ihmisten omaa keksintöä.

Jotkut itseään viisaina pitävät ovat tehneet uskosta tieteenalan, jossa Sanani jaotellaan, pieniksi osiksi ja analysoidaan tieteen tarkkuudella, ja näistä ovat syntyneet dogmit, teologiat, opit ja suuntaukset. Ei näin, sillä Sanaa tulee kuulla ja opiskella ja miettiä, mutta ei tieteellisellä dogmaattisuudella vaan sydämellä ja Pyhän Hengen johdatuksella. Sillä sydän näkee paremmin kuin silmät ja sydän kuulee paremmin kuin korvat.

Kaiken Voittava Rakkauteni tulee olla teidän tietolähteenne Pyhän Hengen kautta, joka on teidän opettajanne, ohjaajanne ja viimein todistajanne ja puolustajanne, jotta te pysyisitte Taivastiellä ja saavuttaisitte päämääränne, joka on asua minun läheisyydessäni.

Minä puhun teille jatkuvasti, mutta ajatuksenne kimpoilevat sinne sun tänne, ettekä kykene lopettamaan tuota ajatusten virtaa, jotta saisin edes hetkeksi puheenvuoron. Jotkut sanovat, että he hiljentyvät ruokoukseen, ja jos heiltä sitten kysyy, ... no, mitä Isä teille Pyhän Hengen kautta sanoi, niin he eivät osaa sanoa mitään, eikä ihmekään, koska he koko ajan itse ovat äänessä.

Jotkut teistä ajattelevat, että Taivasten Valtakuntaan pääsee kuoleman jälkeen, kunhan on vain noudattanut kaikkia sääntöjä ja lakeja eikä ole tehnyt syntiä, tai jos näin on käynyt, niin on katunut ja pyytänyt anteeksi ja tehnyt parannuksen, tai viimeistään viimeisen tuomion jälkeen, kun jyvät erotetaan akanoista, mutta minä sanon teille, että Taivasten Valtakunta on jo keskellänne ... sisimmässänne. Eläkää siis jo siinä, sulkeutukaan rakkauteeni ja ymmärrykseeni; anokaa ja pyytäkää niin teille annetaan, sillä  kaikki hyvä on jo olemassa ja se on tarjottimella edessänne. Taivasten Valtakunta ei ole pilvissä tai jossain kaukana avaruudessa, vaan se on jo oikeastaan siellä missä minun rakkaani elää Pyhän Hengen kautta minussa, ja kerran se on oleva maan päällä tuntuvana ja näkyvänä ja minä olen silloin teidän keskellänne.

Poikani Jeesus ei tule takaisin ennen kuin aika on täysi, ei ennen kuin minun omien rakkaitteni lukumäärä on täysi. Valmistautukaa, sillä Ylkä tulee pian! Pukeutukaa vanhurskauden juhlavaatteisiin, ja iloitkaa Hengessä kaikkina hetkinä joko yksin tai toistenne kanssa, sillä suuren tapaamisen juhla on pian käsillä. Älkääkä murehtiko, vaan iloitkaa, sillä tiedätte varsin hyvin, mikä perintö minun omiani odottaa. Aikojen alussa minä teidät loin Sanan, Poikani kautta, ja teidät rakkaani nimeltä kutsuin, ja lähetin Poikani tuomaan teille valon, rakkauden, totuuden ja avaamaan tien luokseni; tien pelastukseen ... tien Kotiin.

Etsikää toisistanne, rakkaani, turvaa ja lohdutusta ja rohkaisua uskossanne. Olkaa yhtä suurta perhettä ja iloitkaa toisistanne aina siellä missä toisenne kohtaatte.

Jos te sulkeudutte omaan, tiiviiseen seurakuntaanne, ja kuvittelette omavaanne ainoan ja oikean totuuden, viisasten kiven, niin te suljette toiset lapseni rakkautenne ulkopuolelle ja näin estätte Taivasten Valtakunnan tulemista maanpäälle. Te ette voi mitenkään tietää mikä on oikea oppi ja tai mikä on oikea uskonnonharjoitustapa, koska teidän ei ole takoitettukaan sellaista tietämään. Teidän nykykielellänne sanoisin, että se ei ole pelastumisessa relevanttia. Teidän tulee vain uskoa ja avata sydämenne Pyhälle Hengelle ja ottaa vastaan pelastus.

Ja nyt minä sanon teille, mitä usko on: usko on minun voimani teissä.

Muistatko mitä Poikani sanoi sinapinsiemenistä ja vuorista? Viimeisinä aikoina jopa lapset ja nuoret tekevät suuria ihmetekoja, profetoivat näkevät ilmestyksiä unessa ja näyissä ja kaikki tämä pelkästään uskon avulla. Surullisinta ovat sellaiset itseään uskovina pitävät, jotka jäävät minun voimastani ja armolahjoistani osattomiksi, koska eivät tiedä Pyhästä Hengestä, eivätkä siksi osaa rukoilla Pyhää Henkeä laskeutumaan sisimpäänsä. Pyhälle Hengelle on sielunvihollisen eksytyksen uhastakin  huolimatta uskallettava avata sydämensä ja antauduttava Pyhälle Hengelle pyyteettömästi ja vapaasta tahdostaan, ja jatkettava niin kauan rukousta, että Pyhä Henki viimein laskeutuu sisimpääsi.

Niin paljon on ollut ja enemmän on viimeisinä aikoina oleva sielunvihollisen harhautusta jopa Pyhän Hengen armonlahjojen ilmestyksiä jäljittelemällä. Koetelkaa näitä ilmestyksiä ja fyysisiä ilmentymiä ja niitten henkeä ja alkuperää siten, että kysytte: ”Jos tämä ei ole sinusta Herra, niin älä anna minun kaatua tai puhua kielillä tai hyppiä tai  kontata tai nauraa” ...  tai muuta sellaista mitä ette normaalissa arkielämässänne tekisi. Ja tietäkää rakkaani, jollei se ole minusta, niin sellainen on sielunvihollisesta lähtöisin, ja silloin et sinä suojattinani osallistu sielunvihollisen naamioimaan mukamas hengen ilmestykseen, etkä silloin myöskään koe edes näitä mukamas armonlahjojen ilmentymiä. Sillä minun Henkeni ilmentymää ja laskeutumista seuraa vastaukset rukouksiin, ihmeparantumisia ja ihmetekoja. Älä siksi pidä itseäsi huonona tai vähempiuskoisena, jos ympärilläsi kaatuu ihmisiä ja sinä seisot yhä tukevasti paikoillasi. Ymmärrä tämä opetus ja ota siitä vaarin. Koettele ja testaa ”henkeä”, jos olet vähänkin epävarma, sillä se saattaa olla petoksen haahmo ja ilmentymä. Sielunvihollinen ja sen hengen haahmoksi naamioitunut petoksen henki ja sen langennet kiusaaja-kätyrit eivät koskaan tunnusta Poikaani Jeesusta Kristusta Herrakseen ja Vapahtajakseen ja Kaikkeuden Kuninkaaksi, vaan he jättävät sinut tällaisen kysymyksen jälkeen oitis rauhaan ja kaikkoavat.

Kun sydämenne valtaa kielteinen ajatus lähimmäisestänne, niin hätistelkää se poijes. Kun olette kateellisia jollekin tämän inhimmillisistä tai  hengellisistä lahjoista, armolahjoista, niin hätiskelkää tuollainen kateuden ajatus poijes. Kun sydämenne kohtaa tuhoava ajatus, kosto tai pahansuopainen toive, niin hätistelkää sellainen ajatus mielestänne poijes, sillä kaikki tuollainen pahansuopaisuus, kateus ja ilkeys on kuin bumerangi: se sinkoutuu teistä ja kohtaa viimein Kaikkeuden Hyvyyden Alkulähteen, minut, ja sinkoutuu minusta takaisin, koska rakkauteni on mittaamattoman luja, eikä mikään paha sitä lävistä, ja silloin tuo ajatus kääntyy itseänne kohti ja osuu  teihin itseenne takaisin.

Jotkut teistä ovat kokeneet kovia, vaikka kuinka ovat yrittäneet elää kunnon kristityn tavoin, eivätkä he ymmärrä miksi heitä kohtalo koettelee niin julmasti. Mutta minä tunsin teidät jo ennen kuin synnyitte, ja minä tunnen teidät eläessänne, ja minä tunnen teidät niin hyvin, että sanon, että ette ole kokeneet ettekä tule kokemaan mitään sellaista, jota ette ansaitsisi. Muistelkaa tuota bumerangia, ja tietäkää, että minä tiedän myös teidän tulevista bumerangeistanne, ajatuksista, jotka sinkoatte Kaikkeuteen. Jos ajatuksenne ja tahtonne ovat hyviä, ne kimpoavat hyvinä siunauksina Kaikkeudesta teihin takaisin.

Jokainen vastoinkäyminen tai jopa onnettomuus puhdistaa ja kuorii teidän sydämestänne likaa, saastaisuutta, pahuutta, kateutta, kostonhalua, himoja, itsehyvyyttä, niin kauan, että tuo likakerros sydämenne ympäriltä häviää ja lopulta sieltä paljastuu puhdasta kultaa; tämä on sitä mitä kutsutaan pyhittämiseksi. Ja rukoilkaa, että tuo kulta paljastuisi ennen kuin kuolema korjaa satoaan. Nyt ymmärrätte, miksi teidän tulee kiittää kärsimyksistänne, eikä kirota niitä tai kirota heitä, jotka aiheuttavat teille noita kärsimyksiä. Turhaan olette kokeneet onnettomuuksia, vaikeuksia ja epäonnistumisia, jollette ole viisastuneet niistä mitään, ettekä ole ymmärtäneet niiden tuomaa opetusta.

Tukekaa ja auttakaa toisianne käytännöllisissäkin asioissa, mutta voi sitä, joka saamattomuuttaan tai laiskuuttaan on ajautunut sellaiseen tilanteeseen, että seinä on tullut vastaan. Kiusauksena on silloin heittäytyä heikoksi ja uhriksi ja saada lähimmäiset lahjoittamaan jotain maallista hyvää, antamatta kuitenkaan itse mitään vastalahjaksi. Moni on rukoillut seurakunnalta autoa ja on saanutkin sellaisen. Toinen on rukoillut, että saisi rahaa maksaa jonkunn ison laskun, ja näin on sitten käynytkin, mutta uuden auton saaja on myynyt vanhan autonsa ja ostanut rahalla uuden television, eikä ole puolestaan auttanut tuolla rahasummalla jotain toista kärsivää. Joku velkaantuu koko ajan siinä uskossa, että joku varakas uskonveli tai -sisar kyllä auttaa. Tällainen tekee minut hyvin surulliseksi. Miten minä saisin teidät ymmärtämään, että se ei ole rakkautta vaan heikkoutta, jos annatte toisten käyttää teitä hyväkseen. Tällaisella avustamisella ette vahvista tuota henkilöä vaan te heikennätte häntä. Väärällä avustamisella lamaannutatte henkilön ja tätä sielunvihollinen haluaa, sillä heikkoja on helppo eksyttää. On osattava ojentaa auttava käsi oikealla hetkellä ja myös oikealla tavalla, ja osattava myös arvioida aina kukin tilanne kerrallaan, eli tehtävä itselle selväksi onko tuo avuntarvitsija oikeastaan juuri rahallisen tai materiaallisen avun tarpeessa, vai kaipaisiko hän kenties rohkaisua tai ohjausta tai näitä molempia. Pyhä Henki sisällänne auttaa teitä löytämään oikeat vastaukset ja oikeat toimintatavat.

Tukeutukaa puhtaasti Sanaani eli siihen mitä Poikani Jeesus todella sanoi. Sana tuli lihaksi ja Sana toi pelastuksen ja vapauden pahan vallasta ja sitoi pahan siten, että se ei voi koskettaa ketään, joka vain uskoo Poikaani ja pelastukseen. Kaiken täytyy kulkea Rakkauden Tietä, koska kaikki mitä olen Sanassa luonut perustuu rakkaudelle. Tämä on se Suuri Sunnitelmani, joka teissä rakkaani näinä päivinä toteutuu. Ja tietäkää ... Taivasten Valtakunta on lähellä.  Ja kaikki se mikä tapahtuu  ... on tapahduttava. Viimeisinä aikoina paha käy toivottamaan ja julmaan taisteluun.

Viimeisinä aikoina lakihenkisyys nostaa uudestaan päätään, ja tietäkää, että tämä ei ole tahtoni. Lähetin Poikani maailmaan, että hän olisi uhrilahja, karitsa, ja että jokaisen rakkaani sydän olisi itsessään  ilmestysmaja, niin että Pyhä Henki, joka Poikani kautta saatettiin maanpälle ilmestyisi jokaisen sydämessä jokaisen päivän jokaisena tuntina  Ei siis tarvita erityistä ilmestysmajaa, näkyleipiä, ei tarvita uhrilammasta ei tarvita liitonarkkia, ei urimia eikä tummimia, koska minä olen Pojassani solminut teidän kanssanne Uuden Liiton. Kaikki mitä tarvitaan pelastukseen on usko ja antautuminen minun rakkauteeni ja Pyhän Hengen vaastaanottaminen ja syntyminen uudeksi ihmiseksi vaikka joka päivä Pojassani Kristuksessa. Näin te elätte minussa, sillä  näin te elätte Kristuksessa, ja  näin te elätte Pyhässä Hengessä.

Minä tuon valoni sinne missä valoani janotaan ja Henkeni minä lasken niitten päälle, jotka isoavat ja janoavat minun läheisyyttäni ja minun tuntemistani ja minun rakkauttani. Ja, jos te minua rakastatte, niin te rakastatte kaikkia niitä veljiä ja sisaria, jotka eivät ole kuulleet pelastuksesta, ja viette pelastuksen sanoman kaikkialle maan ääriin.

Ja tässä minun rakkauteni valokehrässä ei teidän tarvitse mitään peljätä, koska minussa te olette turvassa, sillä minä olen teidän turvapaikkanne ja linnanne. Turvatkaa minuun ... yksin minuun.

......................
P.S. Tunnen nyt voimakkaasti, että tämä oli profetia, tiedonsana, ja siksi sitä ei tule muuntaa, lyhentää tai poistaa siitä jotakin tai lisätä siihen jotakin, jos haluat sen kopioida ja lähettää eteenpäin. Pankaa tämä kiertämään!

P.S.S. Laitan tähän tuon yllämainitun runoni (Jae 15) runokirjastani (v:lta 1997): ”Kuuntele ole hiljaa”. Kutsun itse tuota runoa ”auringonvalohuoparunoksi”.

             
                                   Jae 15.Ota vastaan rakkauteniKuuntele, ole hiljaa.

Minä puhun sinulle

rakkauden ja Pyhän Hengen kautta.Herää lapseni joka aamu tervehtien uutta

päivää sanoilla: ”Saavu luokseni

Ikiaikainen Henki ja sulje minut syleilyysi”.

Sillä sinulla lapseni on oikeus vaatia

minulta loppumatonta rakkautta,

ja siksi minä olen pannut sinuun sinetin,

että milloinkin missä kuljet, 

sinut omakseni tunnistan.

Minun rakkauteni on laaja

kuin avaruus

ja lämmin kuin auringonvalosta

kudottu huopa.Opi ihminen rakastamaan

ja ottamaan vastaan rakkautta.

Tiedä,

että olen Jumala,

joka puhun sinulle rakkauden

ja Pyhän Hengen kautta.


 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

2. Paluu takaisin Raamatun ja Jeesuksen opetuksiin. 

Anne Lindell. Tämä artikkeli on  kirjoitettu tämän "Elä ihmeessä" blogin perustamispäivänä 19.6. 2011.

Lisää hajaannusta kristittyjen kesken ei enää tarvita, vaan päinvastoin, pikkukirkkojen, valtakirkkojen ja myös ja Suom.ev. lut. kirkon paluuta ja yhdistymistä yhdeksi suureksi Kristuksen ruumiiksi, alkukristittyjen kaltaiseksi seurakunnaksi. Surakuntien paluu alkukirkon Jeesuksen morsiameksi, Jeesuksen ruumiiksi, tulle tpahtua pikaisesti ja maailmanlaajuisesti, sillä "Lopun Ajat" ovat pian käsillä. Tässä Raamatun ennustusten tilanteessa hajaannuksissa olevat ja erimieliset, riitaiset ja toisilleen kateelliset kristityt kirkot eivät voi eivätkä kykene viemään seurakuntalaisiaan pelastukseen läpi vainojen ja vaikeuksien, jos nuo lukuisat kirkot ovat itsessään heikkoja. Siis kaikkien kristittyjen kirkkojen on yhdistyttävä ... ei ole muuta mahdollisuutta. Tässä ei ole kysymys lainkaan ekumeenisuudesta tai jostain konsensuksesta eikä edes yhteisen "sävelen löytymisestä", vaan on palattava Jeesuksen ja Raamatun opetuksiin, sillä pelastuksen kannalta ei oikotietä taivaasen ole. 

Jo nyt on sielunvihollinen ujuttanut itsensä salakavalasti kirkon maallistumisen myötä pappien sananjulistukseen, seurakuntatyöhön ja yms. Pyhä Henki oli jo ensimmäisten vuosisatojen aikana Raamatun kanonisoimisrn yhteydessä sterilisoitu pois kirkosta, eikä Pyhällä Hengellä ole näin ollen minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä edes pappien ja saarnamiesten sydämien kautta vaikuttamaan. Hengessä saarnaaminen on kirkossa kiellettyä. Kaikkien saarnojen aiheet ovat ennalta määrättyjä ja saarnojen tulee läpäistä tuomiokapitulin "läpivalaisun".

Kirkon tulisi olla katalysaattorina ja toimeenpanijana tälle uudelle herätykselle, eikä vastustaa suurta herätystä, sillä  muutoin se lähtee "pimeälle" puolelle ja tuhoutuu ja mätänee sisältäpäin. Näin tulee aivan pian käymään katoliselle Rooman paavin vallan alaiselle kirkolle. Sitä ei enää pelasta mikään, koska sillä ei ole minkäänlaisia pelastukseen edellyttämiä ominaisuuksia. Paavin istuin romahtaa. Katoliset seurakuntlaiset lähtevät etsimään pelastusta uudstisyntyneen  protestanttisen kirkon piiristä, johon suureen "äiti"-kirkkoon, Jeesuksen opetuksien mukaiseen alkukirkkoon, myös Suom. ev. lut. kirkkokin liittyy.  Jo juuri nyt Suomen kirkko on kahden vaiheilla ja tienhaarassa, ja sen tulee ratkaista hyvin pian kaksi suurta pääkysysmystä: 1. Lähteäkö rahan (kirkollisveron) perässä kannattamaan Raamatun vastaisia käsityksiä, vai 2. palatako takaisin Raamatun opetuksiin ja jopa alkukirkon opetuksiin, mikä koskee myös kastekysymystä.

Minun Pyhän Hengen kautta saamieni tiedonsanojen kautta, voin kuitenkin puhtaalla sydämellä sanoa, että Suom. ev. lut. kirkko on muiden pohjoismaisten lut.kirkkojen kera ensimmäisiä, joissa tämä suuri herätys alkaa ... "sateet" alkavat näistä pohjoisista valtioista, eli  ... nämä suuret Pyhän Hengen herätyksen sateet alkavat samanaikaisesti myös Suomessa. Täältä tämä valtava herästys leviää Eglannin anglikaaniseen kirkkoon ja euroopan protestanttiseen kirkkoon ja viimeksi Roomalaiskatoliseen ja Ortodoksiseen kirkkoon, muuttaen ne sisäisesti ja ulkoisesti kokonaan. Tämä herästys leviää maailman ääriin saakka ja saavuttavat viimein juutalaiset, ja se, että juutalaiset vastaanottavat Jeesuksien messiaanaan, on se viimeinen ennusmerkki, joka edeltää Jeesuksen toista tulemista. 
.....................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
.
3. Seurakunnan ennalleenasettaminen

Milloin tämä öljykriisi oikein loppuu ? Milloin tapahtuu Raamatussa profetoitu seurakunnan, lampunjalan, ennalleenasettaminen?

Lopunajan seurakunta, Elian tuli, Pyhä Henki, Menorah
Kirj. Anne Lindell, 21.6. 2011
Jeesuksen uskolliset palvelijat, tulenkantajat.
Vähän ennen Jeesuksen toista tulemista Jumala pukee uskollisia palvelijoitaan kautta maailman Elian hengellä ja voimalla ja tulella, ja heidän tehtävänä on tien valmistaminen Messiaalle ja seurakunnan ennalleen asettaminen niin, että Karitsan morsian on valmis häihin, kun Ylkä saapuu. 

Tämä kaikki tapahtuu Pyhän Hengen yliluonnollisesta vaikutuksesta ja Jumalan puhtaan Sanan opetuksen kautta, jolla seurakunta puhdistetaan ja ennalleen asetetaan tahrattomaksi ja rypyttömäksi Messiaan paluuta varten, kuten Raamatussa ennustetaan.

Menorah – seitsenhaarainen lampunjalka

"Olkoon teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne (hepr. UT: menora tai menorah) palamassa; ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä (oik. käännös:juhlahuoneesta), että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle. Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta!" (Luuk.12:35-37).

"Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua (hepr. UT: menora) sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa" (Mat.5:14-16).

Menoraa käytettiin vanhan liiton ilmestysmajassa ja temppelissä ja sen tuli palaa aina Herran edessä (2.Moos.25:31-40; 37:17-24; 3.Moos.24:1-4; 2.Aik.4:19-22). Seitsenhaarainen lampunjalka, menora, on jäänyt tästä myös nykyisen Israelin valtion vaakunan symboliksi. Ilmestyskirjassa menora symbolisoi uuden liiton seurakuntaa (hepr. UT; Ilm.1:20).

Seitsenhaaraisen lampun, menoran tulen tulisi palaa aina myös yksilöuskovan ja koko uuden liiton seurakunnan elämässä, niin että ihmiset näkisivät meidän valomme, vaeltaessamme Jumalan meille edeltä valmistamissa hyvissä teoissa (lue Efes.2:10). Meidän tulee olla näitä tulenkantajia ... lapunkantajia, rohkeita, aitoja ja puhtaita palvelijoita.

Mitä öljy tarkoittaa?

"Ja Herran enkeli, joka puhutteli minua, palasi ja herätti minut, niinkuin joku herätetään unestansa. Ja hän sanoi minulle: 'Mitä sinä näet?' Minä vastaisin: 'Minä näen, katso: lampunjalka (hepeaksi ” menora”), kokonansa kultaa, ja sen yläpuolella sen öljyastia, ja lampunjalassa sen seitsemän lamppua, ja seitsemän öljyputkea lamppuihin, jotka ovat siinä ylimpänä. Ja kaksi öljypuuta sen ääressä, toinen öljyastian oikealla, toinen vasemmalla puolella.' Minä lausuin ja sanoin näin enkelille, joka puhutteli minua: 'Mitä nämä ovat, Herra?' Niin enkeli, joka puhutteli minua, vastasi ja sanoi minulle: 'Etkö tiedä, mitä ne ovat?' Minä sanoin: 'En, Herra'. Ja hän lausui ja sanoi minulle näin: 'Tämä on Herran sana Serubbaabelille, näin kuuluva: Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot" (Sak.4:1-6).

"Matkalaulu; Daavidin virsi. Katso, kuinka hyvää ja suloista on, että veljekset sovussa asuvat! Se on niinkuin kallis öljy pään päällä, jota tiukkuu partaan - Aaronin partaan, jota tiuhkuu hänen viittansa liepeille. Se on niinkuin Hermonin kaste, joka tiuhkuu Siionin vuorille. Sillä sinne on Herra säätänyt siunauksen, elämän, ikuisiksi ajoiksi" (Ps.133:1-3).

"Lyököön minua vanhurskas: se on rakkautta; kurittakoon hän minua: se on öljyä minun päähäni, siitä minun pääni älköön kieltäytykö" (Ps.141:5).

Raamatun mukaan seitsenhaaraisessa lampussa, menorassa tuli käyttää vain puhdasta, öljyprässillä puristettua eli neitseellistä öljypuun öljyä. Esikuvallisessa mielessä öljyllä on kolme pääasiallista merkitystä.

1 - Öljy kuvaa Pyhän Hengen voitelua ja voimaa, kuten yleisesti ymmärretäänkin (Sak.4). Meidän tulee toimia vain tällä Hengen öljyn voimalla, ei omalla tai millään muulla inhimillisellä voimalla tai väen paljoudella.

2 - Öljy kuvaa myös veljessopua, jonka tulisi vallita uskovien välillä (Ps.133). Tämä öljyn esikuvallinen merkitys on vähemmän tunnettu. Messiaan ruumiissa ei saisi olla mitään eripuraa, kateutta, vihaa, panettelua, juonittelua, lahkohenkeä tai eriseurakuntalaisuutta (1.Kor.12:12-27; Gal.5:18-26). Herra, suuri Ylipaimen, haluaa toisen tulemuksensa aattohetkissä koota itselleen ennalleenasetetun seurakunnan, samanlaisen kuin oli alkuseurakunnassa apostolien aikana; jossa on sopu, rakkaus, yksi sydän ja yksi sielu (Joh.10:16; 17:20-23; Ap.4:32-35).

3 - Öljy kuvaa myöskin uskovan saamaa kuritusta (Ps.141:5). Tämäkin öljyn laatu on vähemmän tunnettu ja suosittu kristikunnassa. Vanhurskas Herra kurittaa meitä tosiaankin parhaaksemme, jotta kasvaisimme Hengen hedelmää, kuten rakkautta, pitkämielisyyttä, kärsivällisyyttä, ystävällisyyttä, sävyisyyttä, itsensähillitsemistä, vanhurskautta ja pyhyyttä (Heb.12:1-15; Gal.5:22; Room.6:22; Efes.5:9). Usein tämä kuritus tulee toisten uskovien taholta ja meidän tulisi ottaa se nöyrästi vastaan, vaikka kokisimmekin mielestämme maallista väärinymmärrystä.

Tässä kohdin en voi olla siteeraamatta Hilja Aaltosta : ”Kyllä se niin näyttää olevan, että Jumalan täytyy jotakin lyödä meissä rikki, Hilja Aaltonen sanoo. Se on niin harvoin, kun terveessä juoksussa otetaan Jumala täydestä. Se on meillä matkassa, se on puheessa, mutta sydän on kaikkea muuta täynnä. Vasta kun on sattunut oikein kipeästi, sydän alkaa kuunnella Jumalaa”.

”Elian hengen” tehtävää lopun ajassa: Jumala on voiteleva palvelijoitaan Elian hengellä, eli ”Pyhällä  öljyllä”, ”Kristusvalolla ja voimalla”, joka virtaa Kristuksesta lopun ajassa ennalleen asettamistehtävään eri puolilla maailmaa. Siellä missä nämä Elian hengellä voidellut ovat, siellä on myös yksi ”vaimo” eli ”morsian”, eli yksisydäminen seurakunta, ja siellä myös Pyhän Hengen veljessovun ja kurituksen (eli neitseellisen öljyprässin) kautta saadun nöyryyden öljy virtaa.

"Voi paljojen kansojen pauhua - ne pauhaavat, niinkuin meri pauhaa, ja kansakuntien kohinaa - ne kohisevat, niinkuin valtavat vedet kohisevat! Kansakunnat kohisevat, niinkuin suuret vedet kohisevat, mutta hän nuhtelee niitä, ja ne pakenevat kauas; ne karkoitetaan niinkuin akanat tuulessa vuorilla, niinkuin lentävät lehdet rajuilmassa. Katso, ehtoolla on oleva kauhu, aamun tullen ei heitä enää ole. Tämä on riistäjäimme osa, ryöstäjäimme arpa" (Jes.17:12-14).

"...ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella" (Luuk.21:25-27).

Kymmenen neitsyen vertaukseen sisältyy myös sydänyön huuto - armotalouskauden viimeinen herätys hengellisen ja jopa maallisen öljykriisin aikaan.Yljän tulo ennakoidaan huudolla ja silloin kaikki uneen vaipuneet neitsyet heräävät ja laittavat menoransa kuntoon, kaikki 7 lamppua. Silloin otetaan "lamppusakset" esille ja nipistetään pois palanut, vanha karsta lampunsydämestä, jotta lamppu (menora) voisi palaa kirkkaasti (vertaa 4.Moos.4:9).

Tämä kaikki tapahtuu silloin, kun maailmassa alkaa suuri ahdistus ja kansojen meren pauhu ja kuohunta. Olet kai seurannut uutisia ja pannut merkille kuinka Lähi-Idässä ja etenkin muslimivaltioissa kuohuu. Suursodan syttyminen Lähi-Idässä on vina ajan kysymys. Rahamaailma on vaarassa romahtaa ja jopa koko Euroopan unioni. Ruokapula uhkaa koko maailmaa. On nälänhätää, maanjäristyksiä, pyörremyrskyjä, tsunameja, sotia, mellakoita, tulvia, luonnonvitsauksia (tuhohyönteisiä, kuivuutta), parantumattomia sairauksia ja kulkutauteja (aids, ebola-virus, lintu- ja sikainfulenssa) ja yms.

Silloin viisaat riemuitsevat ja antavat kuulla kaduilla äänensä. Silloin he, viimeisen herätyksen työhön puhdistetut taidolliset, kansojen pauhinoitten alussa, antavat kutsuhuutonsa ja julistuksensa kaikua kaupungeissa, kaduilla, toreilla ja kaikkialla”(Dan.11:33-35; 12:10, 3). Silloin taivaan kuningas lähettää uskolliset palvelijansa teille ja aitovierille, julistamaan kutsua Karitsan häihin, aikakauden viimeisessä, lyhyessä ja rajussa herätyksessä (Mat.22:8-10).

Viimeinen ja todella raju ja nopea herätys pelastaa paljon sieluja Karitsan häihin, niin että Jumalan valtakunnan "hääsali" täyttyy uskoon tulleista "häävieraista". Herätys on oleva raju ja lyhyt, kuin rankkasade, että vain viisaat ehtivät mukaan, mutta valmistautumattomat tyhmät neitsyet jäävät häähuoneen ulkopuolelle (vertaa Room.9:27-28).

Olen varma ja henkeni sanoo minulle näin, että näillä ”tyhmillä” tarkoitetaan, myös näitä nykypäivän mukamas viisaita teologeja (nykyajan kirjanoppineita ja fariseuksia), jotka kompuroivat sanaselityksien viidakossa, pimeässä, ilman Jeesuksen lamppua, jonka he olisivat voineet sytyttää Pyhän Hengen avulla, jos olisivat vain sen ottaneet vastaan.( Lue blogiarkistossa otiskosta nr. 4. Palmrothin näky ylösnostosta ja tiedonsanat öljystä).

Kreikankielisessä UT:ssä puhutaan laittomuuden ihmisestä ja käytetään sanaa anomos, joka tarkoittaa: ilman lakia olevaa, laitonta, jumalatonta (2.Tes.2:1-12). Vastaava hepreankielinen sana on rasha (laiton, jumalaton, paha). Laittomuus on päässyt valtaan jo ensimmäisten vuosisatojen aikana, ja se on tullut kristikuntaan pääasiallisesti Rooman kirkon kautta, joka on tunnetusti "peukaloinut" monia Jumalan käskyjä ja sekoittanut Baabelin uskonnon pakanuutta Raamatun alkuperäisiin totuuksiin. Ilmestyskirjan 17. luvussa kerrotaan, kuinka tämä suuren Babylonin portto, joka ilmeisesti vielä kerran lopun aikana nousee Rooman kirkon ja eksysksissä olevan anglikaanisen ja luterilaisen kirkkojen johdolla lopun ajan mädäntyneeksi maailmankirkoksi ja juovuttaa maanpiirin hengellisellä haureudellaan. Ne, jotka juopuvat tämän suuren Babylonin porton hengellisestä haureudesta ja yhtyvät Jumalan Sanaa ja Jumalan käskyjä pilkkanaan pitävään Babylonin oppiin, ovat suuressa vaarassa. He mielistelevät kaikenlaisia maallistuneita ihmisiä, poliitikkoja, armeijaa, pankkeja, järjestöjä, ja vain siksi, että eivät menettäisi rahallista tukea kirkoilleen. Suomen ev. lut. kirkko on myös vaarassa lähteä mukaan tähän haureuden suosimaan baabelin ilmapiiriin. Mutta Raamatun ennustusten mukaan, heidän menoransa (lamppunsa) sammuvat jumalattomuuteen ja laittomuuteen yhtymisen tähden. Messiaan vastaus on näille Hänen nimeänsä väärin käyttäneille laittomuuden tekijöille tyly: "Minä en tunne teitä". Heissä ei ole Herran sinettiä, Jumalan Tooraa (opetus, oppi, laki) ja he jäävät suureen ahdistukseen ja Herran vihan päivän tuomioihin, jotka kohtaavat suurta Babylonia (Ilm.18). He katselevat taivaalle perään, kun morsiusseurakunta ja viisaat neitsyet ovat menneet Karitsan häihin, mutta ovat itse jääneet häähuoneen ulkopuolelle, ulos pimeyteen ja synkeyteen, joka maan päällä vallitsee ylöstempauksen jälkeen.

5 kommenttia:

 1. Upeaa, että YHWH'n Pyhä Henki on saanut avata sinulle näitä ennalleenasettamisen asioita!

  EliYahun (Elian) hengen tarkoitus on ennalleenasettaa Tooran arvostus seurakunnassa aina Jumalan Sapatin pitämisestä ja Hänen muista pyhistä juhlista lähtien. EliYahun hengen tarkoitus on paljastaa seurakunnassa oleva pakanuus (joulu, Easter, sunnuntain pyhittämine "lepopäiväksi" ym asiat joita YHWH sanoo KAUHISTUKSIKSI) ja johdattaa uskovat takaisin Yeshuan Messiaan syvempään ja alkuperäiseen tuntemiseen Hänen heprealaisessa asiayhteydessään.

  Armo Yeshuan sovitusveressä ja Pyhä Henki on annettu meille voimaksi pitää UUDISTETUN (eikä uuden liiton sillä sen aika koittaa vasta ylösnousemuksessa, Jer. 31:31->) "Siinain" liiton käskyt joita Yeshua (Jeesus) ei ole koskaan kumonnut (Matt. 5:17-19, 1. Joh. 2:3-6) vaan odottaa niin "juutalaisilta kuin kreikkalaisilta" seuraajiltaan, että he rakastaisivat Häntä pitämällä Hänen käskyt. Päiväittäisen sovitusveren armon, Pyhän Hengen voiman ja käskyjen pitämisen kautta morsian kykenee pitämään hääpukunsa tahrattomana JA rypyttömänä.

  Ole siunattu siskoni Yeshuan nimessä!

 2. Shalom,nimim. "Elian päivät", vastaukseksi sinulle kopioin copy pastella pienen otoksen juuri äsken serkulleni lähettämästä kirjeestäni (suora lainaus):..."Anteeksi (serkkuni), että sait sellaisen käsityksen, että tämä blogini olisi kaikkein muitenkin uskontojen äänitorvi ja eräänlainen uskontojen sillisaalaatti, koska kirjoitit, että (suora lainaus kirjeestäsi): ...” muodostuuko siitä evankeliumin kanava vai pääsevätkö siellä " kaikki kukat kukkimaan". Oisko jokin linjaus hyvä ajatella - miten pysytään kristillisellä pohjalla - vai onko tarkoituskin esitellä kaikkien uskontojen kaikkien ihmeitä. Siis, mikä on blogin tarkoitus ja kuinka se saavutetaan. Kuka huolehtii, että pysytään terveellä kristillisellä pohjalla

  Oletan, että sait tuon harhaanjohtavan käsityksen tästä nimenomaisesta kohdasta kirjeestäni (suora lainaus kirjestäni): ..” että Mestari Jeesus, Vapahtaja puhuu meille Pyhän Hengen kautta, että kaikkia ihmisiä rotuun ja uskontoon katsomatta kiinnostaa kaikenlainen yliluonnollinen, parantumiset, näyt, profetiat, ja sen sellaiset, ja juuri tämä yliluonnollisuuten kiinnostuminen on mitä erinomaisin kanava avata Jumalan valtakuntaa "uskomattomille" eli uskosta osattomille ihmisille, sillä Isä rakastaa meitä aivan äärettömästi ja Hän haluaa olla yhteydessä meihin kaikkiin ja olla joka päivä kanssamme. Eniten Isä kaipaa juuri yhteyttä lapsiinsa. Synti erottaa meidät Isästä, ja Jeesus ja Pyhä Henki yhdistävät meidät Isään. Muistathan vertauksen leiviskästä: emme saa olla uskovaisia nurkkapartiootteja, jotka vain kerromme toisille uskoville miten ihanaa on olla uskossa. Ei, ei näin. On jalkauduttava ja vietävä evankeliumia eteenpäin, annettava leiviskän kasvaa korkoa”...

  Siksi pidän blogia enkä avointa foorumia, kuten sellainen esim facebook on. Blogillani olen itse editoijana ja moderaattorina ja siten ei-toivottujen ainesten pääseminen saastuttamaan blogini sivustoa sielunvihollisen aineksilla on omasta tarkkaavaisuudestani ja Pyhän Hengen johdatuksesta kiinni. Siksi toivonkin apua blogini ylläpitämiseen ja sisällön hankkimiseen eri ihmisiltä, jotka tunnen rehellisiksi ja puhdasmielisiksi Jeshua Ha Mashiach´in seuraajiksi ja opetuslapsiksi. Aivan yksin on mahdollista tehdä helpoimmin virheitä. On myös turvallista ajatella, että blogini on eräänlainen evankeliointi ryhmä, verkostunut seurakaunta, joka tukee ja auttaa toisiaan aivan kuten silloin alkuseurakunnan aikana" ...

  Olet "Elian päivät" aivan oikeassa, Jeshua Ha Mashiach ei tullut kumoamaan Lakia vaan täydentämään sen. Minulla on myös sellaien "hytinä", että Jeesus ei tarkoittanut, että olisimme onnellisia menestys- ja liberaali kristittyjä täällä maanpäällä ja siten pyhiä taivaassa, vaan Hän tarkoitti, että olemme pyhiä täällä ja onnellisia taivaassa.

 3. Shalom! Itseasiassa Pyhä Henki ilmoitti minulle erästä Lähi-idän tilanteeseen liittyvää uninäkyäsi lukiessani, että tulen vielä jakamaan asioita kanssasi ja tässä nyt ollaan. Sain linkin blogiisi hiljattain eräältä uskonveljeltäni.

  Miekin olen (kuva)taiteilija :) Aina on jokin uusi idea mielessä, maalaus tai piirustus jne. Kuvankäsittely ja graafinen suunnittelu (web-sivut) on lähellä sydäntä ja niiden parissa olen ammattillista uraani luonut.

  Jos kiinnostaa niin tsekkaapa "Elian päivät" -blogini (ulkoasu on mun suunnittelema) klikkaamalla nimimerkkiäni. Sain idean messiaanisesta blogista Isältä n. vuosi sitten henkilökohtaisen uskon heprealaisille juurille heräämiseni myötä, joka oli n. 2 vuoden pituinen antoisa silmät avaava prosessi.

  Kuten sanoit niin olkoon "nurkkapatriotismi" uskovista kaukana. Kirjoittelen blogissa messiaanisesta uskonpuhdistuksesta, Israelin / seurakunnan ennalleenasettamisesta, Tooran merkityksestä jne. Suosittelen ensiksi lukemaan blogin esittelyn. Kannattaa myös tsekata mielenkiintoiset linkit, jotka olen laittanut erilliselle sivulle blogiini.

  Olen saanut runsaasti positiivista palautetta sillä teettämäni kyselyn mukaan blogini on saanut olla siunaukseksi uskovien hengellisen kasvun osalta. On suuri ilo ja kunnia palvella suurta Israelin Jumalaa ja Hänen seurakuntaansa omalta pieneltä osaltani. Siitä kunnia ja kiitos yksin Isille!

  Tarkoitukseni ei ole "kalastella" täällä lukijoita vaan jakaa yhteistä uskoa ja verkostoitua niiden kanssa joita ennalleenasettamiseen liittyvät asiat polttelevat. Suomessa kiinnostusta näitä tärkeitä asioita kohtaan on vielä vähän, mutta olen huomannut, että "pinnan alla" nälkä Sanan KOKO totuutta kohtaan on kasvussa. Tunnen useita uskovia ympäri maailmaa (niin juutalaisia / israelilaisia sekä muita) joiden elämä on muuttunut ennalleenasettamisen kautta.

  Malakian kirjan 4. luvun profetia ”Mooseksen lain” (Tooran) muistamisesta sekä ”isien kääntymisestä lasten puoleen ja lasten kääntymisestä isien puoleen on toteutumassa monellakin tasolla niin hengellisesti kuin muutenkin uskovien keskuudessa. Henkilökohtainen näkyni ja kutsuni Jumalan Kuningaskunnan työssä perustuu ko. Malakian kirjan profetiaan. Isi on armoittanut ja voidellut minut tähän palveluksen työhön.

  Kirjoitit osuvasti, että Toora on uskollisten ”lopunajan” uskovien sinetti. Mulla heräsi siitä eilen autoajelulla kaunis ajatus, että sapatti on tuossa sinetissä oleva jalokivi sillä sapatin pitäminen on yksi merkittävimmistä liiton pitämisen merkeistä Jumalan huoneen keskuudessa (YeshaYahu / Jesaja 56). Sapatti on ikäänkuin Yeshuan morsiamen kihlasormus.

  "Ja EliYahu astui kaiken kansan eteen ja sanoi: "Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos YHWH on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä." Eikä kansa vastannut hänelle mitään. (1. Kun. 18:21)

  Taivaasta vuodatettu "EliYahun henki" asettaa meidät kysymään itseltämme mikä on meidän vastauksemme ko. profeetan haasteeseen näinä ennalleeasettamisen päivinä sillä ei ole paljoa asiat EliYahun päivistä muuttuneet Jumalan kansan keskuudessa kristillistettyine ”kultaisine vasikkoineen”.

  Siunausta sinulle siskoni ja kaikille blogisi kirjoittelijoille / kommentoijille sekä hyvää kesää!

  T: Pekka H

 4. Shalom, Pekka H.!

  Olen jo parina iltana tutustunut sivuihisi, joten tuttuja ne ovat minulle. Mahtavaa tekstiä. Anna palaa! Ja taiteilijana sanoisin, että sivun ulkoasu sopii mainiosti sivun sisältöön. Tosi upeata.

  Täytyy sanoa, että jotain on todella kytemässä. Jotain alkaa tapahtua, sillä näyttää siltä, että tämä Jeesuksen jalanjälissä kulkeminen ja alkuseurakunnan puhdas ajatus on leviämässä todellakin kulovalkean tavoin. Alkaa pikkuhiljaa kaikki keinotekoinen teologinen tehtailu Raamatun tulkinnassa joutua romukoppaan. Kansa ei enää purematta niele kaikkea mitä piispat, papit, teologit ja tuomiolkapituli (lue = tuomiokapitalistit) sille väkisin syöttää. Kuulen kritiikin ääniä joka suunnalta. Kaduilla, kaupoissa ja toreilla kulkiessani ihmiset pysäyttävät minut, koska tuntevat ennestään minut entisen ammattini puolesta tällä paikkakunnalla oikein hyvin, ja nyt he tuntevat minut uudestisyntyneenä kristittynä Pyhässä Hengessä ja Jeesuksessa Kristuksessa. He tulevat spontaanisti halaamaan ja sanovat, että hekin ovat ottaneet vastaan Pyhän Hengen, ja että hekin ovat nyt uudestisyntyneitä kristittyjä. Ei tämmöistä spontaania veljes-ja sisarrakkauden ilmaisua näy valtakirkossa, tarkoitan, että ei ainakaan "pystykorvaluterilaisten" piireissä.

  Lopun ajat lähestyvät ja Jeshua Ha Mashiach´in toinen tuleminen on lähellä, eikä silloin kysytä mitä teoloogista oppisuuntaa sinä edustat ... ei, ei näin. On vain otettava vastaan Pyhä Henki, joka opettaa ja johdattaa meitä kuulemaan Jumalan tahdon ja Hänen äänensä - ja soon siinä! Näin vähällä (tai oikeastaan paljolla) taivsmaailma avautuu.

  Minä en sitten ymmärrä mikseivät ihmiset ainakin kokeilisi Pyhän Hengen vastaanottamista. Siinä on vain voitettavaa (ikuinen elämä paratiisisssa) ... hävittävänä vain helvetti. Lue blogiarkiston otsikosta nr. 11. "Taivastie, miten pelastua ja miten tulla uskoon, kilvoittelu" . Voit lukea sieltä miten tulla uskoon ja miten pelastua, saada Pyhä Henki asumaan sisimpää ja sen sellaista. Ei ooo vaikeeta.

 5. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kristillinen_sionismi
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. 
4. Avoin kirje arkkipiispa Kari Mäkiselle:

Kirj. Anne Lindell Uusi Suomi-verkkolehdessä perjantaina 17.5.2013. 
Suomen ev.lut kirkko laho sisältä kuin kelohonka tai eloton, hengetön kuin kalanruto.Arkkipiispa Kari Mäkinen  voi sanomisillaan tai sanomattajättämisillään jopa jakaa kirkon kahtia tai jopa tuhota sen. Onko kirkolla enää mitään virkaa kun sen perusta, Raamattu syrjäytetään uskon auktoriteettina ja totuutena? Mitä sitten tilalle?
Onko arkkipispa Mäkinen tuhoisa Suomen ev. lut. kirkolle? Hajoaako Suomen ev. lut. kirkko?

Arkkipiispa Kari Mäkinen, puhuit suopeasti homo- ja heterosuhteiden samankaltaisuudesta kirkolliskokouksen avajaisissa 13.5. 2013 Turussa.

Aikaisemmassa Huomenta Suomi -ohjelmassa TV-toimittaja Lauri Karhuvaara kysyi sinulta arkkipiispa näin; "Siis Te olette sitä mieltä, että samaa sukupuolta olevat voisivat lain alla olla aivan samanarvoisia kuin avioliitossa olevat heterot, siis lainsäädännöllisesti, omaisuuden ja kaiken muun suhteen?". Arkkipiispa: ”Pidän sitä tärkeänä tavoitteena.” Karhuvaara jatkoi vielä: "Ja Te toivotte, että se toteutuisi? "Arkkipiispa: Toivon, että toteutuu tasa-arvoisuus tässä suhteessa..

Seuraavan päivänä Helsingin Sanomat kommentoi: Arkkipiispa Kari Mäkinen kiistää ottaneensa aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä MTV3:ssa kantaa avioliittolainsäädäntöön.  

TV-lähetyksen päivänä kuitenkin uutisoitiin laajasti eri tiedotusvälineissä, että Mäkinen olisi tukenut tasa-arvoista avioliittolakia.

Te arkkipiispa sanouduitte 17.10. 2009 irti Päivi Räsäsen ja Tampereen piispan tv-ohjelmassa esittämistä homoseksuaaleja loukanneista mielipiteistä, ja halusitte kiirehtiä ohjeitten laatimisessa rekisteröidyn parisuhteen rukoustilaisuudesta. Päivi Räsänen varoitti 18.10. 2009 teitä, että tämän toimet aiheuttaisivat kirkossa hajaannuksen. Teidän mukaanne Räsäsen huoli taasen oli aiheeton: "sillä seurakuntalaiset eivät tule eromaan massoittain kirkosta".  -  Toisin kuitnekin kävi. Ja tuo kirkostaeroaminen vain jatkuu ja jatkuu ...

MTV3:sen seitsemän uutisissa  26.3. 2013 Helsingin evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän viestintäjohtajalta ja  Kirkko ja Kaupunki-lehden päätoimittajalta Seppo Simolalta kysyttiin suoraan, että milloin hän olettaa, että ensimäinen homopari vihitään kirkossa? Simola vastasi, että hänen mielestään viimeistään 5 vuoden kulutttua.

Seppo  Simola kierteli ja kaarteli ja yritti välttää kommentoimasta arkkipiispa Kari Mäkisen aamu-TV:n lausuntoa, missä Mäkinen aivan selvästi oli sitä mieltä, että hän kannattaa homojen tasavertaisuutta avioliittolain edessä.

Jos te arkkipiispa Mäkinen ja homoparit kykenevät todistamaan Raamatun mukaan,  nimenomaan Raamatun mukaan  että homous ei ole synti, ja, että on ihan O.K. vihkiä homopareja kirkossa avioliittoon ja jopa pyytää Jumalalta siunausta tällaiselle liitolle, niin siitä vaan ... silloin peräännyn takavasemalle ja olen hiljaa.
Eli, tahtooko arkkipiispa täten nyt viestittää kirkon piispoille, papeille ja rivijäsenille (seurakuntalaisille), että”tasa-arvoinen” (sukupuolineutraali) avioliitto on kristillisesti (Raamatun mukaan) perusteltavissa ja niin muodoin myös täysin ongelmattomasti sisällytettävissä kirkon elämään ja käytäntöön? ...  

Jään odottamaan arkkippiispalta Raamatun mukaista todistusaineistoa vakaamukselleen. Vastaa kerrankin, arkkipiispa Kari Mäkinen, suoraan kysymyksen selkokielellä! Edes kerran? Sinulta ei ole edes saatu minkäänlaista vastausta kuulutko vapaamuurareihin vai et. Vaikenit kuin muuri arkkipiispa Kari Mäkinen, kun sinulta on kysytty TV:n suorassa lähetyksessä vapaamuurari-jäsenyydestäsi, joten vastaa rehellisesti edes nyt näihin kahteen kysymykseen: 

1. Oletko vapaamuurari?
 2. Onko sinun mielestäsi homouden harjoittamienen syntiä vai ei?
Älä kiertele ja kaartlele arkkipiispa enää, vaan vastaa suoraan kysymykseen suoralla vastauksella. Ei enää mitään korulauseita ja höttöpuheita.

Itse erosin Suomen ev. lut.  kirkosta 16.11. 2012. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä, mm. 1. Moos. 19:1-13 (Sodoman ja Gomorran tuho); Room. 1:26-27; 1. Kor. 6:9

Tässä pieni ote  ns. ”pappisvalasta” : "Minä .... lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa" ...

Kirkossa pappi ei siunaa avioliittoa, vaan pyytää liitolle siunausta Jumalalta. Miten pappi voisi homoparin ollessa kyseessä  pyytää Jumalaa siunaamaan syntiä? Miten? Selitä minulle tämä arkkipiispa? -  Eikö sellainen olisi Jumlanpilkkaa jos mikään?

Tässä on linkki, jonka kautta on helppo, nopea ja yksinkertainentapa erota kirkosta:
https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php
 ..............................................................................................
Tästä allaolevasta  linkistä pääset lukemaan kommentteja tuohon artikkeliin. Kyllä siellä US-sivuustolla ateistit ja Jumalan kieltäjät riehuivat ja panivat meikäläistä halvalla. Mutta eikö näin enennustettukin tapahtuvan Lopun Aikoina. Ei tule uskovilla olemaan helppoa eikä etenkään sellaisilla, jotka eivät enää halua mennä "harmaan, laimean, haalean massan mukana", vaan astuvat rohkeasti ulos mukavuusssektorilta. Nyt halutaan olla aitoja kristittyjä, ja aidosti osa sitä seurakuntaa joka nyt ennalleenasetetaan .... halutaan olla Jeesuksen omia. 


Uusi Suomi verkkolehdessä tähän samaan artikkeliini tuli 182 kommenttia, todella mielenkiintoista keksustelua. Näitä kommentteja voit käydä lukemassa täältä http://annelindell.puheenvuoro.uusisuomi.fi/140444-avoin-kirje-arkkipiispa-kari-makiselle

..................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.
5. Kirkko täysin hukassa. Papit protestoivat jo.
 
Eräs ev. lut. kirkon pastori järjesti kollegoidensa kanssa keskusteluiltoja, joissa puhuttiin muun muassa siitä, onko Jumalaa edes olemassa. Tämä pastori voi mielipiteittensä vuoksi pahimmassa tapauksessa saada kenkää pastorin virastaan. Mutta epäilen, että hän ei saa, sillä onhan useat papit ja jopa arkkippiispa ja eräät muut piispat papeista ja kirkon työntekijöistä puhumattakaan saaneet pitää virkansa, vaikka ovat esittäneet julkisuudessa Raamatunvastaisia mielipiteitä, ja eräät heistä ovat jopa vapaamuurareita.

Uutinen: STT: 12.08.2013
Lainaus alkaa. 

Kirkon oppien kyseenalaistaminen jakaa mielipiteitä evankelisluterilaisessa kirkossa. 

Oululainen pastori Mikko Salmi on yksi niistä, joiden mielestä kirkko ei saisi ulkoistaa oppiensa epäilyä vapaa-ajattelijoille. Hän ja kolme muuta pastoria järjestivät keväällä keskusteluiltoja, joissa puhuttiin muun muassa siitä, onko Jumalaa olemassa ja pelastaako kaste.
- ”Kyse oli siitä, että haastetaan älyttömyyksiä. Minun on vaikea uskoa, että jos lapsi kuolee ristiäisten aamuna, hän joutuu kadotukseen.” (Annen välihuomautus: tästä olen kirjoittanut myös, lue enenmmän tältä otsikolla ”Kirkkojen höynäytys kasteasiassa ... http://annelindell.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141309-kirkkojen-hoynaytys-kaste-asiassa-jatkunut-jo-lahes-1700-vuotta )

Niin sanotuista agnostikkoilloista tuli kuitenkin kolme kantelua Oulun tuomiokapituliin, joka nyt tutkii, ovatko papit rikkoneet pappislupaustaan. Pappislupauksessaan pappi lupaa pysyä kirkon opetuksessa. (Annen välihuomautus: ”Agnostikko”, Wikpedian mukaan, on henkilö, joka ei väitä tietävänsä, onko jumalaa olemassa.). 

Tuomiokapituli päättää keskiviikkona, tuleeko agnostikkoiltojen papeille seuraamuksia. 

Lainaus loppuu.

Otetaanpa vielä kerran alusta asti, jotta ymmärrätte:  Salmi sano näin: ” .... kirkko ei saisi ulkoistaa oppiensa epäilyä vapaa-ajattelijoille.” ... eli, että myös kirkon sisällä tulisi eräitten pappien ja pastoreitten mukaan voida täysin  vapaasti saada keskustella esim. Jumalan olemassaolosta, ja loiko Jumala maailman vai onko Darwin oikeassa, siksisikö Maria Pyhästä Hengestä ja syntyikö Jeesus neitseestä, nousiko Jeesus ylös kuolleista vai ei jne jne ... Siis tuomikapituli älähtää tällaisesta keskustelusta, mutta ei anna kenkää papeille, jotka julkisesti ovat tunnustaneet etteivät usko esim. yllämainittuihin Raamatunkohtiin ... siis ovat olevinaan virallisesti uskovia mutta todellisuudessa eivät usko, ja näinollen he esim. valehtelevat lukiessaan uskontunnustusta koko kirkkokansan edessä. 

Outoa tässä on, että tuomiokapituli ei edes vaadi, että pappien ja piispojen ja etenkin arkkipiispan olisi vähintäänkin pysyttävä kirkkokäsikirjassa, joka perustuu Lutherin käsitykseen kristinuskosta. Eikä tässä vielä kaikki; kirkkokäsikirjan opetusta ei kyseenalaisteta, vaikka se on eräiltä osin Raamatun ja  tietyissä ja jopa ratkaisevissa kysymyksissä Jeesuksen pelastusopin vastainen. Ristiriitaista tässä on että, kun jokin arkkipiispa tai piispa esittää täysin Raamatun vastaisen ajatuksen ja myös Lutherin opetusten vastaisen ja jopa kirkon käsikirjan vastaisen, niin tuomiokapituli ei reakoi millään lailla, vaan vaikenee kuin muuri. Yksikään pappi, pastori, kikkokerra tai kapalainen ei uskalla arvostella kirkon virallista kantaa ja oppia, koska kenkää tulee ja varmasti, eli, Raamatun vastaista kantaa ei saa esittää, jollei itse ole arkkipiispa tai piispa. Lue tästä enemmän täältä, otsikko Avoin kirje arkkipiispalle ... : http://annelindell.puheenvuoro.uusisuomi.fi/140444-avoin-kirje-arkkipiispa-kari-makiselle

Eittämättä ja väkisin tulee mieleen entiset ja nykyisetkin diktatuurit. Tosinajattelijoita vainotaan ja heidän suunsa ja kielensä tukitaan, mutta korkeimmilla paikoilla ja vallankahvassa olevat saavat puhua mitä sylki suuhun tuo. Nämä agnostikko papit ottavat riskin, ja vastaavat sen seuraamuksista, sillä eihän nyt selkeästi epäilijää tai jopa ateistia (Jumalan kieltäjää) voida sallia esiintyä Raamattuun perustuvan, kristityn kirkon papintehtävässä, seurakunnan paimenena. Eihän? Tästä kai me kaikki voimme olla samaa mieltä. Joku raja sentään pitää kirkollakin olla. 

Olisiko nyt jo korkea aika panna suursivous toimeen Suomen ev. lut. kirkossa? Olisi. 

Mitä Jeesus on sanonut? Pari lainausta Ilmestyskirjasta, joissa kerrotaan lopun aikojen luopio seurakunnasta eli ”Laodikean” seurakuunasata: ...” 15. "Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä kuuma. Kunpa olisitkin joko kylmä tai kuuma! 16. Mutta sinä olet haalea, et kuuma etkä kylmä, ja siksi minä oksennan sinut suustani. 17. "Sinä kerskut, että olet rikas, entistäkin varakkaampi, etkä tarvitse enää mitään. Et tajua, mikä todella olet: surkea ja säälittävä, köyhä, sokea ja alaston.”Tämä on Ilmestyskirjan ennustusta tulevasta vihan ajan seurakunnasta, jolloin vääräuskoiset ja luopiot sanelevat miten uskoa ja miten pelastutaan. (Huom! Laodikea-nimi tarkoittaa: ”Kansanvalta”. Valta on kansalla riippumatta kansalaisten hengellisyydestä tai sen puutteesta. Heillä on kristillisiä tapoja, mutta ei hengellistä elämää ). 

Ilmestyskirjan mukaan jo apostolisella ja eritoten varhaiskristillisellä ajalla oli surakunnissa kolmenlaisia ihmisiä:

1) Osa oli hengellisesti kuolleita, jotka olivat kristinusko oppien kannattijia ja olivat mukana eri seurakunnissa (”kirkoissa”) ilman uskoontuloa., eli ilman omakohtaista heräämistä uskoon ja kaikkea sitä mikä siihen liittyy. He vain hengailivat mukana ehkä perheensä ja lähipiirinsä vuoksi tai jopa painostuksesta ja pelosta tulla lähipiirin ja jopa perheen hylkäämäksi, ja siksi ei uskallettu erota kirkosta (vert. nyk. jehovantodistajat, lestadiolaiset, mormoonit, helluntailaiset yms.). ... Tuntuuko tutulta?

2) Jotkut alkuseurakuntien jäsenistä olivat hätää kärsimässä ja jopa kuolemaisillaan, jollei heitä oltu jo tapettu. He olivat vangittuina tai heitä vainottiin, mutta silti he olivat koko sielustaan ja hengestään mukana herätyksessä ja  uskonpuhdistuksessa ja yrittivät viedä evankeliuimia eteenpäin. Myöhemmin heitä oli mukana varhaiskristillisessä katolisessa kirkossa, mutta eivät hyväksyneet täysin sen oppia ja yrittivät parantaa kirkkoa sisältäpäin ja viedä lähemmäksi kohti Raamatun totuuksia, ja etsivät  aidosti Jeesusta ja yhteyttä suoraan Jeesukseen ja Hänen kautta Isään  Pyhän Hengen kautta ja välityksellä. He eivät kuitenkaan lähteneet kirkosta pois. ...Tuntuuko tutulta? Tällainen minäkin olin ennen, kunnes mittani tuli täyteen Suomen ev. lut. kirkon harhaoppisuuden kansssa. En enää halunut olla mukana kirkossa, joka vääristää selkeästi Raamatun sanaa. Sellainen kirkko on lopun aikojen Laodikean kirkko – luopiokirkko. Erosin kirkosta raskain sydämin viime vuoden maarraskuussa.

3) Kolmannessa ryhmässä oli hengellisesti eläviä uskovia, jotka elivät varhaiskristillisen katolisen kirkon ulkopuolella. He olivat lähteneet kuolleesta kirkosta pois ja perustaneet sinne sun tänne uudestisyntyneitten uskovien seurakuntia. He tunsivat olevansa ”Jeesuksen omia ”, Jeesuksen ”morsian”, jota valmistetaan ”ylösottoon” ja Uutteen Jesursalemiin, ikuiseen ”Taivasten Valtakuntaan. He tutkivat Raamattua puhtaalla sydämellä ja Pyhän Hengen avulla. ... Haluaistko, että tämä olisi sinullekin tuttua? ... Minulle se on. On tullut muutosten aika, uuden herätyksen aika. Suomen ev. lut. kirkon on valittava mitä tietä he kulkevat: Jeesuksen viitoittamaa Raamatun-tietä, joka johtaa ikuiseen eläämään, vai sielunvihollisen tietä, joka vie kadotukseen..

Ilm. kirj. 3 luku: ”Enekeli sanoi alkuseurakuntien uskonpuhdistuksen työntekijöille: 2: Herää ja vahvista sitä, mikä vielä on jäljellä, sitä, mikä jo oli kuolemaisillaan. 3:
Ellet ole hereillä, minä tulen kuin varas, yllätän sinut hetkellä, jota et aavista
.”


Jeesuksen toisen tulemisen aika on lähellä. Lähempänä kuin ikinä osamme aavistaakaan. Ajamerkit ovat alkaneet täyttyä. Suomen ev. lut. kirkon ja maailman johtavien valtakirkkojen on palattava Jeesuksen jalkojen juureen ja otettava Raamattu aktoriteetikseen ja opetettava ja saarnattava  Jeesuksen opetusten mukaan, jos he edellenkin aikovat johdattaa kirstikansaa, laumaa pelastukseen.  Myös itsensä ev. lut. kirkon tuoiokapitulin on mietittävä, missä meni pieleen, ja palattava ikuisten totuuksien ja Jeesuksen jalkojen juureen. Silloin parhaassa tapauksessa ne piipat ja eritoten arkkippiispa saavat kenkää, jolleivät he tunnusta olleensa väärässä, ja kirkkokäsikirja on uudistettava niiltä osin, missä sen sanoma ja opetus on Raamatun ja Jeesuksen opetusten vastainen. Jeesus eritoten varoittaa ”paimenia”, pappeja harhauttamasta Hänen laumaansa, sillä laumaansa harhaan johtavien paimenten rangaistus on oleva monin verroin ankarampi kuin harhaanjohdetun lauman. Uuden ja suuren herätyksen myötä (eli kuten Hilja Aaltonen sanoi: ”suuren herätyksen sateet alkavat, jotka kastelevat tämän kuivan maan) myös ”Suomen evankelisluterilaisen  kirkon” nimi muuttuu ”Suomen evankeliseksi kirkoksi”. Siis, jos kirkko haluaa olla mukana herätykessä, tai muussa tapauksessa kirkko jakautuu kahtia: 1. ”Jeesuksen omien kirkko” ja  2. ”Luopio-kirkko”. 

Kirkon johdon: arkkipiipan, piispojen ja tuomiokapitulin on tehtävä valinta, sillä monet papit ovat joa aikeissa valita puolensa, kun kahtiajako tapahtuu. Ja mistä sen jälkeen löytyy saarnamiehiä tai -naisia saarnastuoleihin? Piispoistako, arkkipiispako ... ja mille he saarnaavat ...  tyhjille penkeillekö ja seinille? Tässä on vähän sama kysymys kuin entisessä kommunismissa: jatkaako samaa sumutusta, vai nostaako kädet pystyyn ja luovuttaa ja tunnustaa, että teidät on paljastettu. 

Parempi olla aloittelija uudessa herätyksessä, kuin ammattilainen nuivassa, kuivassa ja nuutuneessa uskonnollisuudessa. 

Lopun aikojen ennusmerkeistä voit käydä lukemassa blogiarkiston otsikko nr.5  ja myös siitä mitä on tulossa kristillisessä elämässä, eli missä Suomen ev. kut kirkko on täysin ulkona ja mitä nuo sateet-puheet ja Jeesuksen II tuleminen ja ylösotto, Tuhat Vuotinen Valtakunta, Uusi Jerusalemi ja yms. oikein tarkoittavat.
P.S. Tämä artikkeli on julkaistu myös Uusi Suomi puheenvuoroja sivustolla, ja siihen on tullut  56 kommenttia, (tosi vilkasta keskustelua), joita voit käydä lukemassa täältä: 

http://annelindell.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146889-kirkko-taysin-hukassa-papit-protestoivat-jo
...........................................................................................................

6. Kaatuuko Suomen ev.lut. kirkko?
Suomen ev.lut. kirkon tulehtunut ja jopa katastrofaalinen tila. Pappien suut tukitaan. Pyhä Henki steriloitu pois kirkosta.
Tämä taitaa olla se viimeinen pisara (STT 27.08.2013,quote): ”Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli irtisanoi tänään pastori Eero Jaakkolan Imatran seurakunnan pastorin virasta. Jaakkolan Tainionkosken kirkossa pitämä saarna oli kesällä laajasti esillä julkisuudessa. Kapitulin päätöksen mukaan pastori on suorittanut virkatehtäviään epäasiallisesti ja hän on käyttäytynyt papille sopimattomalla tavalla. Hän on myös toiminnallaan ja käytöksellään rikkonut virkasuhteeseen liittyviä velvoitteitaan. Pappi muun muassa moitti paikkakuntalaisia kevytkenkäisiksi ja arvosteli naispappeutta. Hän myös nimitti Imatraa haureuden kattilaksi. Jaakkola on myös aiemmin saanut huomautuksen papille sopimattoman käyttäytymisen vuoksi. Jaakkolan virkasuhde päättyy neljän kuukauden irtisanomisajan jälkeen”.

Että tämmöistä (?). Minkähänlaisia nuhdesaarnoja Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli sitten odottaa seurakunnan paimenilta, kysyn minä ja varmaan moni muukin seurakuntalainen? Siistittyjä ”höttönuhdesaarnoja” kai, jotka eivät kosketa  eivätkä kolauta ketään. Mikä se sellainen papinvirka on, jos pappia estetään jodattamasta seurakuntalaisia pelastuksen tielle? Minä sanon, että sellainen papinvirka, eli  seurakunnan paimenen virka, mitä Suomen ev. lut. kirkko havittelee ja sallii, on sielunvihollisen sanelema virka. Itse Besebub, Lucifer, ”Vihtahousu” on pesiytynyt maamme äiti-kirkon sisään.
Lue täältä samalta sivulta, mitä Taivaan isä odottaa Jeesuksen omilta, ja millainen tulee ennalleen asetetun seurakunnan olla: näky: artikkeli mumero 1. : ”Olkitalo” eli mitä ”taivasmaailma” sanoo eri kirkoista, pikkukirkoista ja tunnustuskunnista:

Suomen ev. lut. kirkko on valovuosien päässä tuosta ”Olkitalo- näyn” seurakuntamallista. Sorry vain, mutta näin on marjat. Avatkaa jo te seurakuntalaiset silmänne”, siis juuri te, jotka vielä olette kirkon jäseniä. Teitä viedään kuin pässiä lieassa kohti kadotusta, ja teille opetaan Raamatunvastaista harhaoppia. 

Nyt vaakalaudalla on Suomen ev. lut kirkon tulevaisuus.

Ja, teillle Suomen ev. lut. kirkon johtajille ja ”paimenille” (papeille) minä sanoin, että ne jotka johtavat laumaansa harhaan, heitä rangaistaan viimeisellä tuomiolla monin verroin ankarammin, kun heidän Elämän Kirjansa avataan, siis  monin verroin ankarammin kuin harhaan johdettua laumaanne. Te kannatte päävastuun teoistanne, päätöksistänne ja opetuksestanne. Miettikääpäs´ te siellä tuomikapituleissa edes sekunnin verran tätä! 

”Lopun Ajat” todallakin ovat käsillä, sillä tällaista on ennustettu tapahtuvan juuri ennen kun Jeesus tulee takaisin. Parannusta syntisestä elämästä ei enää saa saarnata kirkoissa eikä seurakuntalaisa saa kehoittaa nuhteettomuuteen ja palaamaan Raamatun Sanaan ja totuuteen. ...Oksettaa nämä kirkon touhut! Suomen ev. lut. kirkko on Lopun Aikojen Laodikean kirkko, luopio kirkko, eli kuten Jeesus sanoi: ...”sellaisen minä oksennan suustani ulos”. 

Piispa Seppo Häkkinen kertoo: ”Tuomiokapituli ei lähtenyt lainkaan arvioimaan (Eero Jaakolan saarnan) julistuksen opillista puolta. Tässä oli yhtenä perusteena se, että hän käyttäytyi epäasiallisesti kirkossa läsnä ollutta seurakuntalaista kohtaan, piispa Seppo Häkkinen kertoo. Mielestäni kirkossa pitää olla tilaa erilaiselle ajattelulle ja erilaiselle julistukselle myös (...ehkäpä, mutta miten on Raamatullisen julistuksen laita?). Piispan ja tuomiokapitulin tehtävänä on vetää rajaa siihen, milloin mennään tunnustuksen yli”. Piispa Seppo Häkkinen on aiemmin julkisuudessa myöntänyt, että Jaakkolan julistus ei täyttänyt hyvän saarnan tuntomerkkejä.

Mitkä ovat sitten hyvän saarnan tunnusmerkit, kun tunnustuksellista saarnaa eikä esim. ”hengessä” saarnaamista kirkossa sallita, vaan saarnan pitää olla ennakkoon kirjoitettu, kirkkoäsikirjan mukainen ja eritoten kirkkosunnuntain Raamatun kohtaan eli aiheeseen liittyvä ja perustuva, ja tekstin tulee olla sellaisessa muodossa, että  se voidaan lähettää tarvittaessa tarkistettavasksi sana sanalta tuomiokapituliin. Tuollainen, jos mikä, tappaa ”hengen” toiminnan.

Pappi Antti Kylliöäinen kritisoi kolleegansa saarnaa: ..”Saarnaksi se oli aika kamala. Omalla brutaalilla tavalla se oli raamatullinen, mutta ei luterilainen saarna”. Kylliäisen mukaan saarnassa on mahdollisuus esittää kritiikkiä, mutta tyylitaju pitäisi säilyttää. Luterilaisessa saarnasta armo pitäisi jäädä päällimmäisenä mieleen ja tuossa ei armosta ollut tietoakaan”.

Muistellaanpas´ Jeesuksen saarnoja ja opetusta ja alkuseurakunnassa? Entäs´ kun Paavali lähetteli ”myllykirjeitään” eri seurakunnille ja saarnasi parannusta? Jeesuksen opetukset ja saarnat perustuivat Jumalan Sanaan ja lakiin ja teksti oli välin aika brutaalia ja samoin myös apostolien. Silkkihanskoinko papin tulee kohdella syntisiä ja saarnata vain armosta eikä missään nimessä kehoittaa parannuksen tekoon? Missä kohdin imatralaispappi teki väärin? Missä? Loukkasiko hän  kenties Raamatun tieltä  ja Jeesuksen opetuksista pokenneitten seurakuntalaisten herkkää omatuntoa? Kenties. Siitäkö tämä äilämö syntyi?
Minä kysyn: kumpi on parempi, ”paimenen” mennä hienotunteisena ja korrektina helvettiin ja viedä mukanaan lauma silkkihanskoin kohdelluita ”lampaita”, vai päästä ärhäkkänä sisupuussina ja hengessä palavana Taivaaseen ja viedä mukanaan sinne synnistä parannauksen tehneitä ja armon osakseen saaneita ja siten pelastuneita lampaita. Kumpi on parempi? Kumman tien Suomen ev. lut. kirkko valitsee? 

Pyhä Henki sterilisoitu pois Suomen ev. lut. kirkosta.

Siis hengessä saarnaaminen ja Pyhän Hengen läsnäolo on kielletty Suomen ev. lut. kirkossa. Ei ihme, että kirkko on kuollut ... tyhjä kuori, eikä siellä herätystä synny eikä armolahjoja ja ihmeitä ilmene, ja papit saarnaavat miltei tyhjille kirkonpenkeille. Mikä virka tuolaisella kirkolla on, kysyn minä?
Vastaus: Ei mitään ... tyhjn panttina se seisoo, kun krikkokansa hakee elävää Sanan julistusta ja hegessä saarnaamista ja todellista elävää ja virkistävää ja voimia antavaa herästystä karismaattisista liikkeistä, vapaista seurakunnista ja  kotikokouksista.  Jeesus ei jätä omiaan tuollaisen luopiokirkon kaitsettavaksi, vaan Hän avaa uusia ovia uudelle herätykselle.

Jokohan loputkin Raamatun Sanalle ja Jeesukselle uskolliset, tosi usokovat jättävät eroilmoituksensa Suomen ev. lut. kirkolle? Tässä on linkki, jonka kautta on helppo, nopea ja yksinkertainen tapa erota kirkosta: https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/


P.S. Tämä kirjoitus löytyy kokonaisuudessaan myös Uusi Suomi-verkkolehden sivuilta, ja siihen on tullut 35 kommenttia, jotka kannatta käydä lukemassa täältä:  http://annelindell.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148098-kaatuuko-suomen-evlut-kirkko-ennen-suomen-hallitusta
 ..................................................................................................


7. Eroa jo ihmeessä arkkipiispa Kari Mäkinen!

 
Suom ev. lut. kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen - Valitse tiesi! - Palaa Raamatun totuuteen tai eroa tehtävistäsi! Kuva Anne Lindell.

Kirj. Anne Lindell 29.10. 2014Minulla naksahti jokin päässä … eli minulta paloi pinna. Ai, että miksikö? No ...aihe ja syy on taas yks´ja sama, eli Suomen ev. lut. kirkon arkkipiispan Kari Mäkinen sai minulta ”käämit” kärähtämään.


Suomen ev. lut. kirkko taitaa olla nyt arkkipiispoineen ja piispoineen pahemmassa kuin kusessa. Tässä päivitetty (27.10.-14)  tilasto kirkosta eronneista ... Sattumaako muka? Arkkipiispa syyttelee tästäkin eroamisbuumista taas ja jälleen kerran  KD:n pj.:n Päivi  Räsäsen lausuntoja (?!) http://www.eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/  - Arkkipiispa Mäkinen  - Ei en sanat, vaan ne teot, ovat niitä jotka lasketaan.
Suomen ev. lut. kirkko osallistui pornomessuille, koska kirkon mukamas pitää näkyä siellä, missä ihmiset ovat. Erotiikka- ja pornomessujen seksikäsitys on kyllä aika kaukana siitä seksikäsityksestä mitä kirkkokin on joskus edustanut. Nämä n.s. ”seksimessut” ovat pornomessut, eivätkä mitkään seksimessut. Porno ja seksi ovat kaksi täysin eri asiaa. 
 
Mielestäni vähintäänkin outoa tai oikeammin törkeätä, miksi kirkon pitää edustaa itseään moisessa paikassa? Suorastaan ällöttävän törkeätä. Ei Jeesuskaan kulkenut porttoloissa saarnaamassa parannuksesta, vaan sanoi, että kavahtakaa synninpesiä, että ette saastuttaisi sieluanne.
 

Hey, come on, arkkipiispa  Kari Mäkinen ... sinut on paljastettu! Lakkaa lukemasta ja tulkitsemasta kuin "vihtahousu" Raamattua. Sinun, jos kenenkään tulisi tietää mitä Raamattu Jumalan Sanan autoriteettina opettaa eritoten synnistä. Tehkää papit, piispat ja tuomiokapituli parannus ja palatkaa  nöyrtyneinä ja uudestisyntyneinä Jeesuksen jalkojen juurelle ja Raamatun totuuteen, sillä näin tekee kristikansa hyjätessään luopio-kirkon.


Eipä olekaan ihme, että Ilmestyskirjassa on jo lähes 2000 vuotta sitten käytetty lopun aikojen luopiokirkosta nimitystä: "Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistusten äiti!" Ilm. 17:1-6 ja  18:1-5 Suomen luterilainen kirkko 'toteuttaa itseään' ja samalla Raamatun ”Lopun Aikojen ”profetioita! Jos sen jäsenistä ne, jotka rakastavat totuutta ja tahtovat seurata apostolisia opetuksia, eivät nyt viimeistään tajua erota, ei heidän tulevaisuus totisesti ole kadehdittava! (Ilm. 18:4-5)
 

Suom ev. lut. kirkko on selvääkin selvemmin ”Laittomuuden ajan porttokirkko” ... ”Lopun Aikojen luopiokirkko”: Lähtekää kiireesti pois tällaisesta pimeyden valtojen hallitsemasta kirkosta!  Tässä on linkki, jonka kautta on helppo, nopea ja yksinkertainen tapa erota kirkosta: https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/  ....Ja entäs Sitten? Mitäs sitten? ... Lopun ajat ovat lähellä, ja siksi Jeesuksen omat alkavat lähestyä toisiaan ja he haluavat olla  valmiina, kun ”Ylkä” saapuu. Tässä näkyni: ”Olkitalo” eli mitä ”taivasmaailma” sanoo eri kirkoista, pikkukirkoista ja tunnustuskunnista, eli millaisen kirkon /seurakunnan Isä haluaa:http://taivas-ihme-blogi-annelindell.blogspot.fi/2013/05/13-seurakunnan-ennalleenasettaminen.html.


Tämä lyhyt video  löytyi netistä: silmiäavaava esitys millaiseksi hirvitykseksi Suomen ev. lut. kirkko on muodostunut  lyhyessä ajassa. https://www.youtube.com/watch?v=UTTvDGSHTXw

Annen loppulause (Opettele tämä vaikka ulkoa!): Vielä jokin aikaa sitten Suomen ev. lut. kirkko uskoi Raamattuun, Jumalan Sanan auktoriteettina ja  näytti rajat ja ihminen sopeutui. Nyt ihminen näyttää rajat ja kirkko sopeutuu. 
...........
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
8..
..............................

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
9.
................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
10.
................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
11.
................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 

7 kommenttia:

 1. Olen myös eronnut kirkosta viime marraskuussa, koska minua on loukannut niin arkkipiispa ja Helsingin piispa. En todellakaan ole allekirjoittanut heidän harhojaan, vaan käyn yhdessä eteenpäin Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen,Amen!

  VastaaPoista
 2. Niin, (syvä huokaus) tuntui todella pahalta erota kirkosta, mutta meidän eronneitten pitää muistaa, että kirkko on vain istituutio. Eli, missä on piispa niin siellä on nikolaiittain oppi. Nikolaiittain oppi tunnetaan kirkkohistoriassa nimellä monarkkinen piispuus ja tänä päivänä nimellä kirkko. Kirkon ensimmäinen tunnusmerkki on kirkkoherra. Roomassa nikolaiittain oppi pääsi valtaan noin vuonna 140, jolloin Rooman kirkkoherraa alettiin nimittää paaviksi. Siis ei pidä ottaa mitään omantunnontuskia siitä, että eroaa kirkosta, koska kirkossa voidaan toimia vallan hyvin Raamatun vastaisesti. Historia todistaa tämän. Muistellaanpa vain ristiretkiä, inkvisitota, anekauppaa ja nyt näitä pedofilitapauksia jne.jne. Liityn oitis kirkkoon takaisin, kun kirkon johtoon ja papistoon tulee uskonpuhdistus, katumus, parannus ja uudestisyntyminen Pyhässä Hengessä ja paluu Raamatun totuuteen ja että Pyhälle Hengelle annetaan siellä sijaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että palataan alkukirkkoon eli Jeesuksen viitoittamalla tielle = seurakunnan ennalleenasettaminen. Tämä ennustetaan Raamatussa tapahtuvaksi Lopun Aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä erosin kirkosta marraskuussa 2010, kirkolliskokouksen jälkeen. Surullisin mielin. Mutta olen äärettömän iloinen, että Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti ja Hän johdattaa virvoittavien vetten tykö ELÄMÄN LÄHTEELLE ja uskovien yhteyteen koko maailmaa koskevaan Pyhien Kirkkoon! Oma seurakuntayhteyden olen löytänyt Lähetyshiippakunnan seurakunnasta ja iloitsen siitä! Rukoilen Jeesuksen omille, että usko Jeesukseen saisi kasvaa ja oma minä vähentyä. Armon ja Jeesuksen sovitustyön varassa päästään perille! Ei omin ansioin. Rukoilen myös pelastumattomien ystävieni, tuttavieni puolesta ja puhun heille Jeesuksesta. Luopumuksen tielle lähteminen pääsääntöisesti kasvattaa luopumusta ja eroa Jumalasta,ja siltä tieltä on äärettömän vaikea kääntyä. Siksi se on niin vaarallista!

   Poista
  2. Jeesus ei ole kutsunut ketään moralistiksi tai lakisaarnaamaan, vaan seuraamaan itseään ja rakastamaan kaikkia lähimmäisiä.

   Tuomioita muille lukevat eivät ole sen pyhempiä kuin ns, julkisyntisetkään.
   Ihan samanlailla armosta ja yksin armosta ihminen pelastuu. Ei omat tikapuut vie taivaaseen.

   Ns, erottautuminen pois ihmisten seasta jonnekkin omaan pyhäkköön on ihan tervetullutta joskus, mutta noin yleisesti Jeesus oli ihmisten parissa ja saarnasi synagoogissa

   Anne tule takaisin äitikirkon huomaan.
   Jätä se muiden syyttely ja oma Raamatuntulkintasi ehdottomuudessa ja ala ottamaan vastaan myös arkkipiispamme ohjeita.

   Raamattua tulkitaanniin monella tapaa ja esimerkiksi homoseksuaalien tuomitseminen ei kuulu muille ihmisille, vaan Jumalalle.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Rakas "anonyymi" (suosittelen muuten aina omalla nimellä kirjoittamista ja kommnetoimista), Raamattu ei ole minulle mikään tulkinta-juttu, vaan Jumalan sana totuus ja auktoriteetti. Tässä poimin jotain Jumaan Sana touuksia siitä, mitä Raamatussa sanotaan homouden harjoittamisesta: esim. 3 Uuden Testamentin kohtaa puhuu negatiivisesti (eli syntinä) homoseksuaalisista suhteista (Room. 1:26-27; 1 Kor. 6:9-10 ja 1 Tim. 1:10). Tuomio homouden harjoittamisen synnistä on kuvailtu seurauksena siitä, että ihminen kääntyy pois Jumalasta ja luomisjärjestyksestä. Henkilö, joka tahtoo periä Jumalan valtakunnan, ei saa elää aktiivisessa homoseksuaalisuudessa. Pyhyyttä määräävät lait 3. Mooseksen kirjassa (3. Moos. 18:22) kieltävät muun muassa homoseksuaaliset aktit…… Palaan takaisin äiti-kirkkoon ilolla heti, kun se palaa Raamatun totuuteen ja lakkaa vääristelemästä Jumalan sanaa ja Jeesuksen opetuksia.

   Poista
 3. Kirkon miehet monet ovat vapaamuurareita erityisesti piispat ja monet kanttorit...vapaamuurarien tavoite on (uuden mailmanjarjestyksen luominen) havittaa kaikki kristinusko ja elavat seurakunnat ja usko Raamattuun Jumalan sanana. Samoin he tavoittelee mailman valtiutta Bilderbergin salaseuran kanssa....Ranskasta loydettiin eraasta linnasta jonka omistaja on Rothschildien pankkiirisuku...Monet todisteet viittaa siihen etta Bilderberg ja vapaamuurarit ovat seka pedofiileja etta satanisteja...jotka haalii loppumattomia ihmisuhreja varsinkin lapsia salaisiin menoihinsa...se on vapaamuurien salaisuus he ovat saatanan palvojia ja syvalla todella syvalla pahuudessa ...

  VastaaPoista

Kirjoita rohkeasti tähän ruutuun mitä ajatuksia kirjoitus sinussa herätti.