keskiviikko 8. toukokuuta 2013

21. Kaatumiset Hengen lyömänä, kielilläpuhumiset ja muut oudot ilmiöt

Aivan aluksi Anne Lindell tiedottaa:

Rakkaat lukijani, sisareni ja veljeni Kristuksen perheessä, jos teillä on omakohtaisesti  koettuja kokemuksia tällaisista "hengen lyämänä" tapahtuneista kaatumisista esim. jonkun uskonnollisen kokouksen siunausjonossa,  niin voitte aivan vapaasti lähettää kertomuksen kokemastanne minulle. Kertokaa miltä kokemus tuntui ja miten se tapahtui ja tapahtuiko jotain myös tuon kokmeuksen jälkeen. Ja jos osaat puhua "kielillä", niin kerro miten itse aloit puhmaan kielillä, ja miltä kielilläpuhuminen tuntuu?Osaatko itse tai joku selittää mitä puhuit? Tai oletteko itse sellainen, jolla on "kielten" selittämisen armolahja?  Joku lukijoista voi olla kiinnostunut tietämään, miten oppia puhuman kielillä  - eli miten Jumlaa avaa "kielet". Jakakaa vapaasti ja estoitta kokemanne kanssamme, sillä ei ole hyvä ihmisen pitää sisällään outoa ja yliluonnolliselta vaikuttavaa ja joskus jopa pelottavaakin ja hämmentävää kokemusta. On helpottavaa tietää, että joku muukin on kenties kokenut samaa. Jaa myös yhteystietosi kanssamme, sillä monet haluavat puhua esim. puhelimessa jonkun kanssa, joka on kokenut jotain samanakaltaista. Tämä on sitä Jeesuksen omien vertaistukea parhaimmillaan. Eli, ei ihmetellä ja fundeerata yksin vaan yhdessä.
  
Jos kertomukseesi liittyy kuvia (esim. sinusta itsestäsi), niin voit lähettää ne minulle postissa. Skannaan ne ja lähetän sinulle heti takaisin ... siis, jollei sinulla itselläsi ole skanneria. 

Kertomuksesi voit lähettää minulle osoitteeseen: anne_margareta(at)hotmail.com
Tai postissa: Anne Lindell, Norrsidan 388, 68920 Forsby
Soittaakin voit puh. 050 5925131
 ..................................................................................................
***************************************************

Pyhä Henki ja manifestaatiot
 
Hannu Enbuska: Pyhä Henki liikkuu, manifestaatiot, Holy Spirit, Den Heliga Anden

Kirjoittaja: Hannu Enbuska, 10.3. 2017

Voimakkaissa hengellisissä kokouksissa voi ilmetä monenlaisia manifestaatioita: yksi kaatuu, toinen voi sätkytellä maassa, yksi huutaa toinen vain makaa hiljaa silmät kiinni,yksi nauraa, toinen itkee .Mitä tämä kaikki oikein on? Onko kyse Jumalan Hengestä,ihmisen sielun tuotoksista vai pahasta hengestä.

Soitan kitaraa,joka on hyvä kitara ja se soi kauniisti. Mutta jos se olisi epävireessä ja alkaisin sillä säestämään laulua koko esitys kuulostaa tosi epämiellyttävältä. Vaikka kuinka hyvä soittaja, epävireinen soitin ei soi kauniisti. Käytän nyt tällaista kuvaa: Pyhä Henki on soittaja - .me olemme kitara. Psyykeessämme me voimme kantaa niin lukemattoman monenlaisia ongelmia, jotka ovat pakkaantuneet sisimpäämme. Olemme kuin epävireinen kitara. Pyhä Henki tietää täysin ja tuntee meidät.ja, kiitos Jumalalle. Hän rakastaa meitä. Kun Pyhä Henki koskettaa, jokainen reagoi oman psyykeensä tavoin siihen. Joku voi alkaa itkemään, jos sydän esim. on kantanut itkemättömiä itkuja. Toinen alkaa nauramaan, kun tunnelukot avautuvat, ja joku alkaa huohottamaan kun Pyhän Hengen virta alkaa voimallaan huuhtomaan psyykeen "röörejä auki ". Jotkut vapisevat. Käyttäytyvätkö he sen takia oudosti,  että heihin meni vieras henki? Ei.”Soittaja”, Pyhä Henki on täydellinen, mutta kitara on epävireinen. Sen ääni kuulostaa epävireiseltä. Annammeko näiden epävireisten kitaroiden soida vai tukimmeko ne? Silloin, kun koemme Pyhän Hengen läsnäolon annamme, sen tapahtua. Me annamme täydellisen Soittajan virittää heidät - käsitellä heitä niin kauan, kunnes he alkavat soida kauniisti.

Joskus koen hengessäni, että ihminen jatkaa outoa käyttäytymistä ja ääntelyä "omassa hiivassaan"  esim. saadakseen huomiota. Sellaiseen voi hienovaraisesti puuttua. Silloin, kun esille tulee pahan hengen ilmeneminen, niiden suhteen toimitaan taas eri tavalla. Mutta niistä joskus myöhemmin.
.........................................................
*************************************************
 

3 kommenttia:

 1. Kylla rukoustilanteessa on useinkin tapahtunut, etta on kaatunut, ilman etta kukaan olisi koskenut. Ollessani nuori olimme seisaaltaan rukoilemassa. Oli nuorten kokous meneillaan. Sitten kesken rukouksen vain putosin penkkiin istumaan. Nousin ylos ja taas putosin, kunnes ystavani jo sanoi, etta istu vaan, ala yrita nousta. Lahellani myos joku toinen samalla tavalla putosi penkkiin istualleen.
  Se oli aikaa,kun olin lahdossa israeliin kibutsille toihin.

  VastaaPoista
 2. Todella mielenkiintoista nimim. "Anonyymi". Kiitos, että kerroit kokemuksestasi. Toivottavasti toisetkin uskaltautuvat kertomaan, sillä tällaista todella tapahtuu, ja tällainen saattaa hämmentää niitä, jotka kuuluvat esim. luterilaiseen seurakuntaan.

  VastaaPoista
 3. En ole kaatunut milloinkaan hengellisissä kokouksissa.En mene niihin kaatuilemaan,vaan etsimään Kristusta.

  VastaaPoista

Kirjoita rohkeasti tähän ruutuun mitä ajatuksia kirjoitus sinussa herätti.