keskiviikko 8. toukokuuta 2013

28. Sielun Temppeli: paasto, terveys, superruoka, liikunta, luonnonmukainen kauneudenhoito


....................
Artikkelit:
1. Profeetta Danielin dieetti, eli raamtullinen dieetti
2. Liikalihavuus ja jopa sairaalloinen liikalihavuus on myös uskovaisten ongelma.
3. Pyhän Hengen ohje paastoamiseen. Rukouspaasto; opi kuulemaan Isän äänen. 
4. Luonnonmukaista kauneudenhoitoa.
5. ITT. eli Itse Tehdyt Tekeleet: kotikutoiset terveyden- ja kauneudenhoitotuotteet  
6. Ansaitset parempaa. Karbbaamalla elämäsi kuntoon
7. Amish-juoma alentaa kolesterolia ja verenpainetta 
8. .................
...................................................................1. Profeetta Danielin  dieetti, eli raamatullinen dieetti
Profeetta Danielin dieetti, prophet Daniel´s diet, pic, Anne Lindell
 Daniel oli valtiomies ja profeetta, joka eli 500 -luvulla eKr. Hän teki merkittävän elämäntyönsä Babylonian pakkosiirtolaisuudessa ensi sijassa kuningas Nebukadnessarin palveluksessa.

Raamatullinen ruokavalio perustuu Vanhaan Testamenttiin, jossa kehotetaan pitämään ruumis puhtaana. Tämä dieetti on myös juutalaisten dieetti, eli nautitaan eräänlaista ´kosher´-ruokaa; nimi, joka viittaa luonnollisuuteen ja puhtauteen. Profeetta Danielin ruokavalio perustuu tuoreisiin ja paikallisesti tuotettuihin vihanneksiin ja hedelmiin, sillä ne tulevat suoraan maaperästä ja ovat siksi hyviä. Tässä ruokavaliossa syödään harvoin lihaa (mutta ei koskaan sianlihaa tai petoeläineten lihaa, verta eikä äyriäisiä), Maitotuotteita tai kananmunia syödään, mutta ei samalla aterialla lihan kanssa. Voidaan syödä kalaa, mutta ei mielellään suuria petokaloja, sillä petokaloina ne symbolisoivat Babylonia. Suolaa ei juurikaan käytetä ruoanlaitossa, eikä tietenkään prosessoituja ja keinotekoisia ruokia. Kokosöljyn käyttö on sensijaan yleistä.

Katso tätä Danielin dieettiä koskeva ohjelma TV7:n ohjelma-arkistosta: Sid Roth – Yliluonnollista:

Jordan kertoo: Taistellessaan 19:ta tautia, mm. crohnin tautia (ankaraa ripulia, vatsakipuja), vastaan, ohjelman haastateltava nuori Jordan huusi Jumalan puoleen. Jumala näytti Jordanille kolme salaisuutta terveyteen, viisauteen ja Jumalan läheisyyteen, Jumalan voimaan, joka parantaa ja siunaa ´Danielin ruokavalio´ ja eritoten 10 paivän tehopuhdistus - ´detox´, jolla saadaan tasapainotettua aineenvaihduntaa ja puhdistettua keho (eritoten maksa) kuonasta ja myrkyistä  - - - >

Annen välihuomautus: Tässä ohjelmassa haastateltava Jordan kertoi pidättäytyvänsä ruu´asta (eli täyspaasto) aina iltaan asti. Mielestäni se ei ole hyvä. En suosittele tätä. Tunnettu Raamatun opettaja  Derec Prince kertoi paastaoavansa (vain vettä) joka ikinen keskiviikko. En suosittele tätäkään (aika rankkaa eritoten sairaille ja vanhuksille). Tämä Danielin ruokavalio tuntuu todella järkevältä. Itse olen matkustanut paljon Israelissa, ja siellä olen voinut todella hyvin juutalaisten ´kosher´-ruokavaliolla.

Parane luonnollisella tavalla – Jumalan ohjeilla
Daniel kieltäytyy kuninkaan  ruuasta
(Dan 1:8-16)

 ... "Daniel teki lujan päätöksen olla saastuttamatta itseään kuninkaan pöydän ruualla ja viinillä, jota tämä joi. Hän anoi hoviherrojen päälliköltä, ettei hänen tarvitsisi itseään saastuttaa. Jumala antoi näille neljälle nuorukaiselle taidon käsittää kaikkia kirjoituksia ja kaikkea viisautta. Daniel ymmärsi myös kaikkinaisia näkyjä ja unia. Kun sitten ne päivät olivat kuluneet, joiden jälkeen kuningas oli käskenyt esittää heidät, hoviherrojen päällikkö vei heidät Nebukadnessarin eteen. Kun kuningas keskusteli heidän kanssaan, heidän joukossaan ei ollut ketään Danielin, Hananjan, Miisaelin ja Asarjan vertaista. Niin he tulivat kuninkaan palvelukseen. Kaikissa viisautta ja ymmärrystä vaativissa asioissa, joita kuningas heiltä kyseli, hän havaitsi heidät kymmentä kertaa etevämmiksi kuin kaikki hänen valtakuntansa tietäjät ja noidat."...

.... Mutta hoviherrojen päällikkö sanoi Danielille: 'Minä pelkään, että jos herrani kuningas, joka on määrännyt teidän ruokanne ja juomanne, huomaa teidän kasvonne laihemmiksi kuin muiden ikäistenne nuorukaisten, niin te saatatte minun pääni vaaraan kuninkaan edessä.' Daniel sanoi valvojalle, jonka hoviherrojen päällikkö oli määrännyt pitämään silmällä Danielia, Hananjaa, Miisaelia ja Asarjaa: 'Kokeile palvelijoitasi kymmenen päivää: Annettakoon meille kasvisruokaa syödäksemme ja vettä juodaksemme. Sitten tarkastettakoon sinun edessäsi, miltä me näytämme, ja miltä näyttävät ne nuorukaiset, jotka syövät kuninkaan pöydän ruokaa. Tee sitten palvelijoillesi sen mukaan, mitä silloin havaitset.' Valvoja suostui tähän ja kokeili heitä kymmenen päivää. Kymmenen päivän kuluttua heidät havaittiin muodoltaan kauniimmiksi ja terveemmiksi kuin kukaan niistä nuorukaisista, jotka söivät kuninkaan pöydän ruokaa. Niin valvoja jätti pois heille määrätyn ruuan ja heidän juotavansa viinin, antaen heille kasvisruokaa." ...  


Elämäntapa- ja ruokavaliosuositukset suoraan Taivasmaailmasta

Konsepti, mikä muuttaa Taivaan Isän lasten elämän myös fyysisesti, eikä vain henkisesti. Alat olemaan pikkuhiljaa sitä, miksi sinut on luotukin. Paramminen alkaa, ja ylipainoiset saavuttavat normaalin painon ja sairaat paranevat ja fyysisesti voimattomat ja masntuneet vahvistuvat ja löytävät elämänilon ja mekityksen omalle elämälleen.

Kyseessä ei ole paasto sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan eräänlainen ”ruokapaasto”. Eli kieltäydyt siitä, mikä on tuhoisaa kehollesi, ja nautit sitä, mikä edistää terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Nämä ohjeet Taivaan Isä antoi Raamatun Vanhan Testamentin aikana profeetta Danielille.

Tällä Danielin dieetillä (ruokavaliolla) keho muuttuu ja mieli kirkastuu, jopa niin nopeasti ja mullistavasti, että voidaan puhua ”yliluonnollisesta” muutoksesta parempaan ja terveempään suuntaan, ja mikä ihmeellisisntä – tämä muutos tapahtuu todella nopeasti.

Jumala antoi Danielin saada suosion.
Jumala huolehti hänen ja hänen ystäviensä terveydestä.
Jumala antoi viisauden.
Jumala antoi aseman ja viran.


Danielin ruokavalion tehoaloitus. Kesto vähintään 10 päivää
1. Saliittuja: vihanneksia, marjoja, papuja, herneitä, viljaa, pähkinöitä ja hedelmiä ja juomaksi vain vettä ... siinä kaikki.
2. Järjestä itsellesi 3 kertaa päivässä lyhyt rukousheti – läheinen, intiimi keskustelu Jumalan kanssa.
3. Fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin kuuluu myös liikunnan lisääminen, esim.: ulkoilu, kuntosali yms. Muista: stressitöntä, nautittavaa ja rauhallista liikntaa.
Tämän 10 päivän aloitusjakson jälkeen aloitat kokonaan uuden, järkevän ja terveellisen.elämäntavan.

Danilelin ruokavaliossa ruokailutottumukset nurinpäin
Meille on opetettu kautta aikojen, että: ”Syö aamulla kuin ruhtinas, päivällä kuin kuninga ja illalla kuin veronmaksaja”. Danielin dieetissä asia on täysin päinvastoin. Aamiaisen voit korvat vaikka hedelmä- tai vihersmoothilla ja yrttiteellä ja isolla lasillisella raikasta vettä. Lounaaksi kevyt kasvisateria tai hedelmävälipala ja vasta illallisella jotain proteeiinipitoista kasvisten kera. Opettele juomaan vettä (väh. n. 1 litra) päivässä  vihreän- tai yrttiteen lisäksi.

Eli – päivällä, sinä aikana, kun sinun pitäsi olla tuottoisa ja virkeämpi, aiheuttaa liikasyöminen ja raskas ruokavalio vireyden ja suorituskyvyn tehon laskua. Jos käännät ruokailutottumuksesi päälaelleen, eli poltat rasvaa tehoaikana ja annat illallisen jäkeen aivosi ja hermostosi levätä, jolloin stressitasosi laskee ja isuliinituotantosi normalisoituu, jollin  aineenvaihdunta, vernepaine ja 2-tyypin diapetes paranee (esim. metabolinen oireyhtymä) ...eli laihdut, jos olet ylipainoinen, ja laihtumine parantaa monia sairauksia. Yunnistatko nämä oireet: sinun tekee miltei panna pitkäskesi aterian jäkeen, eli kehossasi tapahtui ns. insuliinin tason lasku. Syödessäsi hikoilit, kuumotti ja posket punoittivat, ja pian syönnin jälkeen tuntui kuin nukahtaisit. Danielin ruokalilutavalla  kehosi hakeutuu siihen, mikä on normaalia ihmiselle ... eli koko olemuksesi – maallinen tomumajasi hakeutuu normaalipainoon ja normaalisuoriutumiseen (normaalijaksamiseen) ja normaaliin mielenrauhaan.

Danielin  ruokavalion ylläpitovaihe – eli miten nyt sitten jatkossa?
Liha on tärkeätä, kunhan se on ”raamatullista” ja kasvatettu ja valmistettu oikein. Mooseksen laki kertoo millaista lihaa ei tule syödä. Äyriäiset on kiellettyjä, koska oikeastaan äyriäiset ovat meren ja vesistöjen ”puhtaanapitolaitoksia” ... eli viemäreitä.

Muna ja maitotuotteissa valitse aina ´luomua´, ja jos olet ylipainoinen, niin suosi vähärasvaisia tai jopa rasvattomia tuotteita.

Paistamiseen ja ruuanlaittoon sopivat oliivi- tai kookosöljy. Vokkeihin ja salaatteihin käytän joskus myös manteli- tai seesamöljyä. Itse teen ns. kevytvoita - oma voileipämargariinini:. 50 gr. voita, n. 1 dl öljyä ja  1 dl vettä, hieman yrttisuolaa. Hurauta sauvasekoittimella tasiseksi.

Periaatteet:
1. Syö vain Jumalan luomaa ruokaa, eli, tee ruoka (myös lounaseväät) itse puhtaista raka-aineista.

2. Syö ruoka niin alkuperäisessä ja terveellisessä muodossa kuin vain mahdollista, eli , vältä liikaa paistamista tai liian kauan keittämistä. Opettele höyryttämään ja valmistamaan  vihannekset al´dente.

3. Älä tee ruuasta iotsellesi uutta epäjumalaa ... eli, älä ole ruuan suhteen fundamentalisti, ”tiukkapitoinen nirppanokka”, joka terrorisoi perhettä ja läheisiä kaikenlaisilla säännöillä ja kielloilla. Äläkä enää väitä, että et voi elää ilman kahvia, suklaata tai muuta sinulle muka elintärkeätä nautinoainetta. Jos haluat muutosta, aloita itsesäsi. Muut kyllä seuraavat perässä, kun näkevät mitä tuo muutos on saanut sinussa aikaan.

4. Ei enää keinotekoisia maku- tai makeutusaineita – ”Stevia” ja Xylitoli” ovat sokeria terveellisempiä ja luonnollista makeutusta ... eivät sisällä myrkkyjä.

5. Vältä liiallista suolan ja sokerin käyttöä. Puhdistamaton sokeri ja hunaja on parempaa: (esim.tumma ruokosokeri, intiaanisokeri ). Suolana tumma, harmahtava merisuola. tai/ja”Ruususuola” eli Himalajnsuola (vaaleanpunaista) tai yrttisuola

6. Pidä huoli siitä, että kehosi happo-/emäs tasapaino on kunnossa. Liian hapokas keho aiheuttaa sairauksia. Hapatetut maitoruuat (esim. viilit, piimä, rahka, joghurtit) ja maitohappokäymisellä hapatetut vihannekset (esi. hapankaali) tasapainottavat kehoa. Huono happo-/emäs tasapanino altistaa kehosi myös sienien liikaksvulle (esim. Candida-sieni). Jos sinulla on Gandida-sientä (aiheuttaa kipuja, kutinaa,  väsymystä, ilmavaivoja ja turvotusta), niin vältä silloin 10:n päivän aloitusajan aikana makeita hedelmiä -  myös sitrushedelmiä.

6. Käy kotikokouksissa aina, kun sellaisia vain järjestetään asuinalueellasi. Mielellään vaikka joka ilta, joissa toivottavasti järjestetään myös ”ehtoollinen” (=pieni iltapala).
..................................

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Syö oikein ja tule terveeksi

Tästä samasta Danielin dieetistä eli Raamatullisesta dieetistä kerrotaan tässäkin-
 
Sid Rothin luotsaamassa ohjelmassa on vieraana Cherie Calbom, joka kertoo Taivaan Isältä saamasta parantavasta dieetistä, eli, kuinka parantua vakavista ja kroonisista sairauksista ruokavalion avulla. Katso video tästä TV7 , ”Ylilunnollista”- ohjelma. http://www.tv7.fi/vod/player/46639/
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
Tästä samasta Ganieli dieetista eli Raamtullisesta dieetistä kerrotaan tässäkin

.................................................................
2. Liikalihavuus ja jopa sairaalloinen liikalihavuus on myös uskovaisten ongelma.

Liikalihavuus on nykyään suomalaistenkin kansantauti, eikä tämä jopa epidemian kaltaisena leviävä vitsaus tunnu säästävän edes uudestisyntyneitä kristittyjä. Liikalihavuus tappaa seurannaisvaikutuksilla jopa enemmän ihmisiä kuin alkoholi ja tupakka yhteensä. Jotain on siis tehtävä ja pikaisesti. Ehkä tässä apu: uusin dieetti, tri Dukanin dieetti, joka on herättänyt maailmalla ihmetystä, koska se auttaa puhdottamaan painoa todella nopeasti ja tuntuu tehoavan jopa mahdottomissakin ongelmatapauksissa, mutta se tehoaa ainoastaan silloin, jos sitä noudatetaan.

Taivasmatkalainen pitää huolta myös maallisesta tomumajastaan eli silunsa temppelistä. 

Valokuva kertoo totuuden. Ota itsestäsi valokuva peilin edessä: sivulta ja edestä. Jollet ole tyytyväinen, niin tee jotain asian hyväksi. Kirjoita ylös: en halua pömppömahaa, alleja, kalkkunareisiä, jenkkikahvoja, kaksioisleukaa jne ...
Olen muistaakseni jo v, 2004 kirjoittanut kotisivullani  karppaamisesta, joka tuli Atkinsin dieetin jälkeen kovasti muotiin, Nyt on ollut miltei joka vuosi jokin uusi muotidieetti: sairaaladieetti, lentoemäntädieetti, kaalisoppadieetti, sitruunadieetti ja nyt tämä Dukanin dieetti. Panin merkille, että tämä Dukanin dieetti on melkein sama kuin minun kehittämäni 3-vaiheinen karppausdieetti kotivisullani: 1, Alakarppaus, 2. Karppaus ja 3. Ylläpitokarppaus.  Voi käydä lukemassa tuon kirjoitukseni täältä:

Dukanin dieetti

Ranskalaisen lääkärin Pierre Dukanin kehittelemässä laihdutusohjelmassa syödään pääsääntöisesti proteiinipitoisia ruokia. Kuukausien sitoutumista vaativa ruokavalio on jaettu neljään vaiheeseen, joiden aikana saa nauttia vain tiettyjä tarkasti määriteltyjä ruoka-aineita (1:s aj 2:s vaiheessa 5g hiilihydraatteja/ 100g ). Kahdessa ensimmäisessä vaiheessa pudotetaan ylimääräinen paino, ja kahdessa seuraavassa vaiheessa keskitytään tavoitepainon säilymiseen.

1-vaihe: ”attac” eli hyökkäysvaihe, nopea laihtuminen: Päivät 1-7

Näitä saat syödä: Pelkästään proteiinia: vähärasvaista lihaa (ei sikaa), siipikarjaa, kalaa, äyriäisiä ja vähäravaisia maitotuotteita.

Aloita kevyt kuntosaliharjoittelu, hatha-jooga, philates tai sauvakävely esim. 20 -30 min.

Vinkkejä: miedosti maustettua ja suolattu kaklaa, äyriäisiä (esim katkarapuja), lihaa, kanaa, kalkkunaa, kananmunia, vähärasvaisia maitotuotteita, kuten raejuustoa, kesoa, rahkaa, maitoa, viiliä, piimää ja jogurttia. Kihtipotilaat eivät tietenkään voi syödä ”punaista” lihaa eikä äyriäisiä.

Väh. 1,5 l. vettä päivässä. Teetä ja kahvia voi myös juoda, muttei lainkaan alkoholia

Syödään siis vaan proteiinia ja vähärasvaisia ja sokeroimattomia maitotuotteita, kananmunia sekä 1,5 -2 rkl. rkl kauraleseitä/pv. Hyökkäysvaiheen kesto märäytyy halutun painonpudotusmäärän mukaan, mutta maximissaan se saa kestää 7 pv.

Tarkoituksena on saada kehossa aikana ”ketoosi”, joka saa aikaan tehokkaan ravanpolton alkamisen kehossasi.

Dr Dukan suosittelee kauraleseitä koska niillä on kyky imeä 25 kertaa painonsa vettä, ja siis tuo kylläisyyden tunteen. Ne ovat myos erittäin viskoosisia eli kuitupitoisia, mikä auttaa suolen toiminassa (ei ummetusta). Eli kauraleseet tuovat kylläsyyden tunteen samalla kun polttavat kaloreita. Kauraleseet ovat hiilihyraatittomia ja sopivat keliakioillekin.

Tri Antti Heikkilä ei suosittele täysin rasvatonta dieettiä, koska sillä voi olla jopa haitallisia vaikutuksia. Esim. jotkut jopa poistavat kananmunasta keltuaisen ja paistavat lihan ja kalan täysin ilman rasvaa. Tähän en itse lähtisi. Varsinkin nivel-ja ruemavaivosta käsiville tämä voi olla tuhoisaa. Parasta on pelata varman päälle. Itse otan jopa terveys- ja kauneussyistä 1 rkl. kalanamaksa- , vehnänalkio- ja pellanvansiemenöljyä aamuisin vuoropäivinä, ja paistan lihan ja kalan neitseellisellä oliiviöljyllä ja kanamunan/munakkaan neitseellisellä kookosöljyllä. 
Ateriaviahtoehtoja, esim. Aamupala: rasvaton jogurtti/viili kauraleseillä + Sevia makutusasinetta ja kuppi vihreätä teetä/kahvia. Lounas: Yhden munan munakas + lohta/tonnikalaa. Välipala: rahkaa ja hieman tummaa kaakaota ja Sevia-makeutusainetta.  Päivällinen: naudanliha-/possu-/kalkkuna t. broileripihvi ja raejuustoa. Iltapala (yömyssy): lasillinen piimää.

Oma vinkkini: aina ensiksi aamulla lasillinen vettä ja illalla myös ja aina ennen aterioita tyhjään mahaan ja aterian pääteeksi myös.

Makutusaineena mieluummin ”Stevia”. Se on luonnontuote eikä ole myrkyllistä kuin muut makeutusaineet. 4:s vaihteeseen päästyäsi voit käyttää makutusaineena hieman myös Xylitolia (koivusokeria) ja Intiaanisokeria.

Kuinka paljon saa syödä: Kunnes olet kylläinen, muttä vältä ahmimista eli ylensyöntiä. Ruokaile hitaasti ja pureskele kunnolla. Vettä väh, 1.5 l. päivässä, mieluummin 2 l.
Oma mieipiteeni 1:sen vaiheen eli attac-vaihteen dieestistä. Vihreissä kasviksissa on niin vähän energiaa, ettei niiden syömisen rajoittamisessa ole mitään järkeä. Milestäni tuota puhtaasti proteiinidieettiä voisi pitää korkeintaan 4 -5 vrk ja sen jälkeen siirtyä vihreitten kasvisten lisäämisen dieettiin.

2-vaihe:  laihtuminen, jossa jatketaan proteiinipitoisten ruokien syömistä, ja lisätään ruokavalioon erilaisia kasviksia.

Niisäkin on määritelty mitkä kasvikset ovat sallittuja ja mitkä ei. Proteiinipäiviä vuorotellaan proteiini-/kasvispäivien kanssa. Jatketaan näin  kunnes olet tavoittanut ihannepainosi. Eli, syö näin: joka toinen päivä pelkästään proteiinia, ja joka toinen päivä proteiinia ja kasviksia.

Vinkkejä: Syö samoja proteiinin lähteitä kuin ensimmäisessä vaiheessa. Kasvikset, esim.: kaikki salaatit, vuonankaali, herneversot, tuoreyrtit, kaalit, broccoli, munakoiso, kurkku (ei suolak.), herkkusienet, kesäkurpitsa, pinaatti, parsa, pavut (ei soija), linssit, quinoa, retiisit, porkkana, pähkinät ym. Kiellettyjä: peruna, pataatti, riisi, hedelmät, viljat.

Kuinka paljon saa syödä: Kunnes olet kylläinen . Aloita köävely; väh. 30 min / pv .

Pahin virhe: että harrastaa liikuntaa niin paljon, että tämä ”köykänen” ruokavalio ei  millään riitä ja silloin meinaa taju lähteä – verensokerit laskee liian alas. Ja juuri tuo energiavajaus on usein pääsyynä repsahduksiin, takapakkeihin. Liiku siis järkevästi, maltillisesti ja kuuntele kehoasi.

Paino ei laske vaikka päällä seisois! Mikä on mennyt pieleen? Tällöin on kroppasi säästöliekillä ja olet koko ajan uuvuksissa, koska et saa hiilareita ja rasvoja juuri lainkaan. Säästöliekillä oleva kroppasi yrittää pakottaa sinut lepoon, jotta energiankulutuksesi laskisi minimiin. Vaikka tiedät tekeväsi väärin, niin rapakunnosta kohentuaksesi on sinun pakko syödä jokin hedelmä esim.omena ja ottaa vaikka oliiviöljypullosta pari kulausta. Näin viestität kehollesi, että ei ole mitään nälänhätää eikä mitään muutakaan katastrooffia. Hätätapauksessa voit ottaa parilusikallista hunajaa. Ihmiskeho kun on ohjelmoitu menemään säätöliekille, jos jotain katastrofaalista tapahtuu. Kuuntele siis kehoasi äläkä noudata 100 %:sen fundamntalistisesti dieetin ohjeita, jos sinulla on paha ja voimaton olo, outoa särkyä tms. 

Muistakaa, että jompaa kumpaa pitää ihmisellä olla ruokavaliossa - joko rasvaa tai hiilareita, jumi tulee, jos ei jompaa kumpaa käytä. Pelkkä proteein ylisaanti tekee stopin kroppaan jossain vaiheessa. Joskus myöhemminkin voi pitää  muutaman ”attac” – eli hyökkäyspäivän, jos painonpudotus jostain syystä jämähtää pitkäksi aikaa paikoilleen..

3-vaihe: hitaassa laihtumisessa eli tasauksessa keho opetetaan sopeutumaan uuteen vaiheeseen.

Dukanin dieetin kolmannessa vaiheessa ruokavalioon palautetaan maltillisesti hiilihydraatteja, eli, tässä vaiheessa voidaan ruokavalioon lisätä vähän hedelmiä,  marjoja, kokojyväleipää ja juustoja. Mutta hiilihydraattipitoinen ruoka sallitaan vain 1-2 kertaa viikossa. Lisäksi laihduttaja saa palkita itsensä kerran tai kahdesti viikossa juhla-aterialla, jossa myös jälkiruoka tai lasillinen viiniä on sallittu. Liikuntasuositus on edelleen  vähintään 40 minuuttia kävelyä päivässä niinä päivinä, kun et ole kuntosalilla tai muuten harrasta liikuntaa. Yritä käydä myös kuntosalilla väh. 2 kertaa viikossa (1-1,5 t.+ venytys) ja esim. uimahallissa vesijuoksua pari kertaa kuukaudessa. Aloita myös ainakin kerran viikossa jokin ”hiki-jumppa”, jolla saat sydämeenkin rasitusta, esim: zumba, spinning, step-up yms. Siis ainakin kerran viikossa kunnon rääkki päälle.

4-vaihe:  eli ylläpitovaihe, joka  kestää koko loppuelämän eli hamaan hautaan asti.

Viikossa on nyt enää vain yksi proteiinipäivä, joka Dukanin mukaan varmistaa, että syödyt hiilihydraatit eivät enää ikinä kerry vyötäröllesi. Älä enää ikinä eläessäsi unohda liikuntaa! Kun olet vanha ja raihnainen, niin silloin voit harrasta kiikkustuolijumppaa. Punaviintä saa ottaa vakaantumisvaiheessa, siis kun painosi on jo halutuissa lukemissa. Punaviinissä ei ole hiilareita, mutta alkoholi itsessään keskeyttää ketoosin siksi aikaa, kun elimistö polttaa sitä pois. Mutta, mikä mukavaa, ketoosi jatkuu heti, kun alkoholi on poistunut kehostasi.

Nyrkkisääntöjä:

Muista, että kukaan ei sinun suuhusi mitään  väkisin laita. Olet sitä mitä ostat, ja olet sitä mitä syöt. Jo kaupassa teet valinnan oletko lihava vai normaalipainoinen.

Liikakilot tulevat takasin 100 kertaa nopeammin kuin ne karkoitit, jos palaat takaisin vanhoihin syöpöttelytaapohin. Siis, mennyt on mennyttä eikä sinne enää ikinä palata.

Se mikä on ahmien ja löhöten hankittu, sen pitää niukkuudella ja hiellä ja tuskalla kuluttaa.

Ruokakauppojen ja ravitoloitten  tarjonnasta nykyihminen saa ruokavaliossa tuhottoman määrän hiilareita ja sen takia lihoo, siis, tilaa aina järjellä ja muista periaatteet. Alä tingi periaatteistasi, ja muista, sinä maksat ja sinä myös päätät, ja jos ravintola ei suostu toimittamaan tilaustasi, niin vaihda äkkiä ravintolaa.

Ja parasta: Mielettömän hyvä olo kun ei ole hiilaripöhöä, aamuisinkin on virtaa vaikka muille jakaa. Ja jos olet joskus kuorsanut ja sinulla on ollut uniapneaa, niin nyt ei enää ole. Unirytmisi on normalisoitunut, etkä näe painajaisia. Jos sinulla on ollut masennusta, niin enää ei ole. Sokeriarvosi (2:s tyypin diabetes), verenpaineesi ja jopa maksa-arvosi ovat normalisoituneet. Olet saanut nuoruutesi takaisin.
..........................................................................

Hyviä kirjoja, suosittelen:
Antti Heikkilän kirjan Ravinto & terveys.
Antti Heikkilän kirja Diabeteksen hoito ruokavaliolla
..................................................................................

 

Anne Lindell, kirj 11.12. 2012

3. Pyhän Hengen ohje paastoamiseen


Olin ostoksilla Pyhän Hengen kanssa. 
 
Lähdin ankeana marraskuisena päivänä v. 2012 ruokakauppaan, ja autossa muistin, että ostolista oli unohtunut, ja samassa kuulin  Pyhän Hengen äänen sisälläni: " Et tarvitse, Anne, ostoslistaa, koska minä kerron mitä sinun tulee ostaa, sillä aloitat tänään paaston, joka kestää yhtä monta päivää kuin vuorokaudessa on tunteja".  ... Ush ... ajattelin ... 24 päivä ... hey´come on ... kuka niin kauan kestää paastota?  Mutta PH vastasi: "Kyllä kestät, sillä Taivaan Isä haluaa viettää laatuaikaa kanssasi. Sinun ei tule miettiä ruuanlaittoa ja ostoksia tai muutakaan askaretta, vaan syvenny Sanaan ja hiljenny rukoukseen ja keskustele Isän kanssa. Siksi sinun tulee nyt paastota. Paasto puhdistaa kehosi, ja puhdas kehosi herkistää sinut Sanan ymmärtämiselle ja Isän äänen kuulemiselle".

Ja kaupassa todellakin sain tarkat ohjeet mitä minun tuli ostaa. Jouduin käymään myös luontaistuotekaupassa, sillä ruokakaupasta ei löytynyt kaikkia tarvitsemiani aineita. Olen ennenkin paastonut elämäni aikana, mutta tämä paasto oli nyt kyllä totaalisesti erilainen. 

24 vrk:n paastoni on nyt ohi, mutta elo yhteydessä Pyhän Hengen kautta Taivaan Isään on todellakin entisestään tiivistynyt
Jo ennen paastoa sain "hengessä" kehoituksen kirjoittaa kirja. Sain "hengessä" kirjan nimen ja väliotsikot, mutta itse tekstiä ei vain alkanut muodostua. Yritin ja yritin, kunnes ymmärsin, että kirjan tarkoitus on olla Isän ääni lapsille eikä vain  pelkästään minun ääneni. Laitoin kirja syrjään ... odottamaan, ... mitä, ... hmmm ... sitä en itsekään tiennyt.  Paaston aikana hiljentyneenä ruokoukseen ja myös Sanan tutkimiseen huomasin pohdiskelevani kirjan väliotsikoitten aiheita ja sain tiedonsanoina vastauksia sekä Sanasta että rukouksessa Taivaan Isältä. Paaston aikana sain tietää, että Taivaan Isä haluaa olla tiivissä ja intiimissä (kahdenkeskisessä) yhteydessä lastensa kanssa, ja että Isä haluaa, että me kuulemme Hänen äänensä. Tämä onnistuu PH:n avittamana ja kautta, ja se, että miten sitten kykenemme "sisäistämään" Pyhän Hengen, eli vastaanottamaan sisimpäämme Pyhän Hengen, se opetus tuleekin sitten olemaan punaisena lankana kirjassani.

Siksi haluan antaa teille ensiksi lahjaksi paaston, joka pitää teidät virkeinä ja pirteinä ja ruumiillisesti puhdistuneina ja sitä myöten henkisesti herkkinä, jotta tekin rakkaat lukijani voisitte herkistyä Pyhälle Hengelle ja Sitä myöten Taivaan Isälle. Taivaan Isän tahdon kuuleminen on pelastuksen a ja o,  alfa ja omega. Ja myöhemmin (jos Herra suo) saatte tuon  kirjan, joka valaisee näitä asioita enemmän ja yksityiskohtaisemmin. Panen nyt töpinäksi eli vitosvaihteen päälle, että saan kirjan pian julkaistua.

Ottakaa siis nyt aivan ensin vastaan paasto-ohjeet, joka herkistää teidät Pyhälle Hengelle ja sitä myötä Isän äänen kuulemiselle! Ja jos innostut paastoamaan ja sitä kautta herkistämään Henkesi Isän Hengen kanssa, niin voit kysellä neuvoa ja keskustella paastostasi kommentoimalla tänne, tai soittaa minulle 050 5925131.

Rukouspaasto. Hiljentyminen kuulemaan Isän-ääni
Vietä laatuaikaa Jumalan lanssa

Paasto: Paastojuomat, vitamiinit, ohjeet, reseptejä yms. 
Puhdistava ja energiaa antava paasto.
Kenelle paasto ei sovi? 

Seuraavassa luettelo paaston kontraindikaatioista eli oireista tai tilanteista, joiden yhteydessä paasto ei ole suositeltavaa toteuttaa ainakaan keskustelematta ensin hoitavan lääkärin kanssa. 

Tekijät, jotka voivat estää sen, että et voi lainkaan paastota: 

Aikaisempi syömishäiriö (anorexia), alipaino tai sairauden tms, syyn aiheuttama aliravitsemus tai yleinen heikkous, anemia, mielenterveysongelmat, munuaissairaudet, diaknosoidut ja vakavat maksasairaudet, hormonihäiriöt, epäsäännölliset kuukautiset, sydänsairaudet, syöpä, 1:s  tyypin diabetes sekä muut sokeriaineenvaihdunnan häiriöt kuten verensokerin heittelyt ja hypoglykemia, alle 17 tai yli 80 vuoden ikä, raskaus, imetys.

Paaston aikana syntyvä ”ketoosi” ei ole vaarallinen terveille ihmisille; se on ihmiselimistölle täysin luonnollinen tila, jossa maksa tuottaa vapaista rasva-aineista ketoaineita. Aivojen tarpeisiin tuotetaan proteiinista glukoosia. Sen sijaan ”ketoasidoosi” on vaarallinen myrkytystila. Siinä haima ei kykene tuottamaan insuliinia lainkaan (1:s  tyypin diabeteksessa), ja seurauksena voi olla ketoasidoosi. Ketoositila ei ole suotava 1:s tyypin diabeetikoille, koska veren korkea ketoosipitoisuus ja kudosten happamuus yhdessä saattavat aiheuttaa tuon ketoasidoosi-tilan, joka voi olla hengenvaarallinen. Näitä kahta asiaa ketoosia ja ketoasidoosia ei pidä sekoittaa toisiinsa.

Yleisenä ohjeena voidaan sanoa, että aina kun sairas ihminen harkitsee paastoamista, olisi ehdottomasti neuvoteltava lääkärin kanssa. Myös lääkkeitä käyttävän tulee kertoa lääkärilleen paastosta, sillä paasto voi heikentää tai voimistaa lääkkeiden vaikutusta.

Paastonkin aikana pitäisi kehon olla "hyvässä ravitesemustilassa". Elimistö tarvitsee joka ikinen päivä ravinto- ja energia-annoksensa: ehdoton minimiraja on normaalipainoisella miehellä  500 kcal  ja naisella 400 kcal. Älä alita tätä! Tämä on jo aivojen kannalta erittäin tärkeää, sillä aivot tarvitsevat glukoosia. Jos kehosi ei  tuota glukoosia tarpeeksi rankan paaston (esim. vesipaaston) aikana eli keskimäärin  n. 400 kcal päiväannoksella, tuhoat varmasti aivojasi. Laske siis päivittäiset kalorimäärät paastosi aikana äläkä alita turvallista ja terveellistä rajaa. Jopa yli 10 päivää pitempi mehupaasto on kenen tahansa keholle jo raskas koettelemus. Pelkkä veispaasto voi tulla kyseesen esimerkiksi kerran viikossa 1 pv, mutta pitempiaikaisena se voi olla todella tuhoisaa. Totta on, että keho polttaa rasvaa ja kuona-aineita korvatakseen puuttuvat kalorit ja tässä prosessia keho valmistaa hiilihydraattia aivojen tarpeisiin kehon proteiineista (valkuaisaineista = ketoosi), mutta riippuu aineenvaihdunnastasi, miten tehokasta tuo ravanspoltto on. Siis vesipaasto syöö sekä rasvaa mutta myös lihaksia.

Paastoaineenvaihdunta  polttaa tehokkasti tätä turhaa rasva-ja kuonamössöä, ja jopa suonien mahdolliset kalkkeutumat (tukokset) alkavat liueta. Paastossa elimistö turvautuu valikoivaan ”kataboliaan”, jolloin se alkaa polttaa toisarvoista ainesta: veren ja sidekudosten ylimääräisiä rasvoja, proteiinikertymiä, vanhentuneita solukantoja. Ensiarvoiset ja elintärkeät kudokset, kuten aivosolut, hermosto, sisäelimet ja sydän säästyvät järkevässä, maltillisessa  ja oikein suoritetussa paastiossa.

Paastotessa ulosteen tulee olla löysää muttei vetistä ripulia, koska silloin on vaarana kuivuminen, eikä paastosta ole silloin hyötyä vaan pikeminkin haittaa. Nesteitten kulkeutuessa ripulissa liian nopeasti läpi kehon, sinua alkaa väsyttää ja voi tulla huono olo ja saat  pääsnsärkyä ja vilunvaäristyksiä. Eli päinvastoin kuin pitäisi. Hyvä paasto saa sinut voimaan paljon paremmin viimeistään 4:nä paastopäivänä: olosi on virkeä, selviät vähemmällä yöunella, koska nukut paremmin etkä kuorsaa, jos nimittäin olet aiemin kuorsannut, enrgiaa tuntuu riittävän nyt ihan mihinkä tahansa ja aivotkin tomivat paremmin, Tee suursiivous, siivoa kaappeja, autotalli ja touhua pihamalla, käy kuntosalilla tms., koska myös hyötyliikunta polttaa rasvaa ja niiden mukana läskeihin ja seluiittiin kertyneitä kuona-aineita.

Väsymys ja vetinen ripuli useasti päivässä on merkkinä siitä, että jotain on mennyt vähän pieleen. Syy voi ensikädessä olla se, että ”paastojuoma”” on ehkä sinulle liian vahvaa, ja silloin voit laimetaa sitä vedellä suhteessa 1:1. Yleensä Asidophilus-juomat ja Molkosan auttavat ripuliin, mutta jollei nekään auta, niin mieti mitä on mennyt mönkään ja korjaa asia. Hätätapauksessa voit ostaa apteekista Immoduimia, ja nauti sitä paketissa olevan ohjeen mukaan, niin kauan että vatsasi rauhoittuu. 

Paastoon kannattaa tosiaan perehtyä hyvin ennen kuin aloittaa. Kaupan Vogelin Biotta tuoremehuista kokemukseni on, että ne alkavat käymään vatsassa ja hengityksen haju voi olla karsea, ja niiden maku alkaa tökkiä todella nopeasti, ja ne ovat todella kalliita, eivätkä ne ole valitettavasti tuoreita.

Omatekoinen ”paastojuoma”on mielestäni paras kehon puhdistaja. Tämä juoma panee todella aineenvaihduntaan vauhtia ja poistaa tehokkasti myrkkyjä ja kuona-aineita. Käytän tätä samaa juomaa muutenkin aina silloin tällöin eräänlaisena lääkeenä, eli, kun on tönkköinen ja ähky olo ja joka paikkaa särkee ja koko keho on turvoksissa ... eli, kun on tullut söpöteltyä jollain synttäreillä tai juhlissa liikaa suolaista ja rasvaista ja makeata. Siksi kutsun tätä ”paastojuomaa” myös  ”katumusjuomaksi”. 

Ensimmäistä kertaa paastoa harkitsevalle suosittelen paaston harjoittelua, niin että ensimmäisellä kerralla paastoat vain  4 vrk ja 6 kk  kuluttua 7 vrk.  Parasta olisi paastota 2 kertaa vuodessa keväällä huhti-/toukokuussa ja syksyllä syys-/lokakuussa ja vähintään 10 vrk. Kokeilemalla löydät itsellesi sopivan tavan paastota.

Paastotessa syntyy mieluinen sivuvaikutus : laihtuminen.

Jotkut voivat laihtua paljonkin paastotessaan, mutta oitis kun siirrytään takaisin entiseen ja useimmiten huonoon ja epäterveelliseen ruokavalioon, niin paino nouse yhtä nopeasti kuin se putosikin ... joillakin paino nousee paaston jälkeen jopa korkeammalle kuin mitä lähtöpaino oli. ... Ups! Vaarana jojo-ilmiö.

Joten, jos haluaa paaston jälkeen saada painoa kuriin ja jopa laihtua vielä lisää, on tehtävä täydellinen ja lopullinen ”ruokaremontti” ... eli entiseen ei saa palata enää koskaan, jos nimittäin haluat pitää liikakilot poissa koko lopun elämäsi ajan.
 
Paastoon ryhtyminen ja alkutoimenpiteet:

Jos olet kova kahvinjuoja niin vähennä kahvin kulutuksesi nollaan n. viikkoa ennen paastoonryhtymistäsi. Tupakka ja alkoholi eivät tietenkään kuulu paastoon, joten arvioi kuinka paljon aikaa tarvitset lopettaaksesi tupakoinnin ja alkoholin nauttimisen, ja vasta sitten alat harkita paastoamista, eli kun olet päässyt eroon näistä tuhoisista ja  kehoa rappeuttavista myrkyistä kokonaan ja mieluiten lopullisesti. 

3 päivää ennen paastoa nauti vain kevyttä kasvisruokaa ja paastoa edeltävänä päivänä kaikki kasvisuokakin tulee olla soseutettu juoksevaksi keitoiksi.

Jos teet raskasta ruumiillista työtä tai työsi on henkisesti raskasta, niin odota että saat työstäsi lomaa paaston ajaksi. Jos asut pohjoisessa, niin älä paastoa talvella kylminpänä aikana, koska paastotessa ruumiinlämpötila laskee ja palelet herkästi. Nauti runsaasti nestettä koko paaston aikana, vaikka et edes tunne janon tunnetta: 2 litraa vähintään joka päivä (kesällä helteellä hikoillessasi enemmänkin). Kerran päivässä voit nauttia vedellä laimennetua venhänorasmehua ja aloevera-mehua.

Voit ostaa Vogelin viikon mehupaastopaketin (n. 58 -60 euroa) tai tehdä itse tuoremehut mehulingolla tai ostaa marketeista halvempia vaihtoehtoja. Paastoon tarkoitetut hedelmä-, marja- ja kasvismehujen tulee ehdottomasti olla vapaita kaikista lisäaineista ... ei edes sokeria saa olla lisättynä – eli tuoremehuja ja Luomua.

No niin, ja nyt ostoksille! Tässä ostoslista:

Luontaistuotekaupasta:
(Vogelin mehuja ... jos välttämättä tahdot. Itse en pidä niiden mausta )
Galauber-suolaa 1 pussi (tai apteekista suolentyhjennyslääke)
Kauranversosuute-tippoja
Vehnänorasuutetta (kerta-annoksia pakastettuina jääpala-annospusseissa)
Kelpasan- merilevätabletteja
Aloevera-mehutiiviste
Nokkosen lehtiä (kuivattuja) 
Vaahterapalmusiirappia
Hamppuöljyä

Ruokakaupasta (Prisma , City Market tms)

Luomu-täysmehuja, myös Gefilus-mehuja
Omenaviinietikkaa
Pshyllium -jauhetta
Ruokasoodaa
Kurkuma-maustetta
Cayennepippuri-maustetta
Sitruunoita
Verigreippejä
Vihreätä teetä irtonaisena (pussissa) tai teepusseja: aamutee
Kamomilla-teetä: iltatee
Jotain yrtti-tai marjateetä (esim. ruusunmarjateetä): päivätee
Hunajaa
Ruususuolaa (hienojakoista)
Minttu (kokonainen yrttipuska, ruukkuun istutettu)
Tuore inkiväärin juuripala
Neitseellistä kookosöljyä, kylmäpuristettua
Vehnänalkioöljyä (naiset voivat ostaa sellaista johon on lisätty E-vitamiinia)
Möllerin kalanmaksaöljyä, saa nyt myös sitruunalla maustettua
Sinkki tabletteja
(Seleeni tabletteja)
Kalkki tabletteja
Magnesium tabletteja
Molkosan maitoheravalmistetta
Multi B-vitamiini tabletteja (ks. että B12 löytyy myös)
Kasvisliemijauhetta (Luomu)

Kasvisosekeittoa varten:
2 broccolia
1 pieni keräkaali (tai ½ isosta)
1 fenkoli
1 sipuli, 1 valkosipuli (n. 5-6 kynttä)
1 avokado
Tuoreita pinaatin lehtiä
 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Aloitus:

Heti herättyäsi 1:nä paastopäivän aamuna tee ensimmäiseksi näin : Tyhjennä ja puhdista suolesi Glauber-suola-vedellä tai mieluummin käytä jotain apteekista saatavaa laxatiivista tuotetta. Suolen tyhjennys on äärimmäisen tärkeätä, jollet tee tätä ennen paastoon ryhtymistäsi, niin elimistösi alkaa käyttämään hyväksen suoliston kuona-aineita ja muita myrkkyjä, ja siitä seuraa pahoinvointia ja päänsäkyä ja kipuja.. Jotkut eivät yksinkertaisesti pysty juomaan Glauber-suolaliuosta (minä mukaan lukeutuen), ja siksi voit koeilla Metalax´ia tai Phosphoral´ia (saa apteeksista). 

Jotkut huuhtelevat paaston aikana joka päivä suolensa vedellä suolihuuhteluletkulla. Itse en ole koskaan kokeillut tätä systeemiä, koska sille ei löydy lääketieteellistä selitystä sen toimivuudesta. Suolen pintaan kertynyttä kuonaaa ei löydetä esim paksusuolen tähystyksessä, kun suolen puhdistus on suoritettu asian mukaisesti, ja lisäksi suolihuuhteluiden takia peräsuolen bakteeritasapaino häirintyy todella pahasti, koska huuhtelut vievät mukanaan suolille tarpeellisia bakteereja. 

Jos paaston aikana tulee pahoja pahoinvointikohtauksia, kipuja. lihassärkyä tms. mykytysoireitten kaltaisia tuntemuksia eli huono-oloisuutta, niin yleensä sanotaan, että se johtuisi kuona-aineitten joutumisesta suolesta verenkiertoon, eli keho alkaisi käyttää sinne kerääntynyttä moskaa ravinnokseen. Voi olla tottakin, ja siksi suoli on hyvä tyhjentää ennen paastoa. Suolen tyhjennykseen, puhdistukseen ei tarvita paivittäisiä ja viikkoja kestäviä suolihuuhteluja, vaan se käy hetkessä. Olen tehnyt sen ennen paksusuolen tähystystä, ja olen nähnyt itse monitoorista kuinka puhdas suoli todella on tällaisen lääkkeillä tehdyn suolen tyhjennyksen jälkeen. 

Jos suolesi on paastonaikana laiska (ummetusta), niin tee Pshyllium-jauheesta juoma, joka panee vauhtia vatsallesi. 1 lasi vettä + 2 tl Psylliumia, sekoita hyvin ja juo nopeasti.(max 2 x /vrk). Jo vatsasi ei vieläkään toimi, niin laita lasilliseen kuumaa vettä 2 rkl. neitseellistä (kylmäpuristettua) kookosöljyä ja juo seos ... pian alkaa toimimaan.

Oloa parantamaan voit nauttia hieman lisäravinteita, jotka piristävät ja antavat hieman potkua.

Kauranversouute-tippoja n. 10 pieneen vesilasiin (200 ml.) rauhoittamaan ja tasapainottamaan mieltä. Edesauttaa unen saantia. Nauti siis mieluummin illalla.

Vehnäsorasmehu, piristää ja antaa elämän eliksiiriä. (Voit ostaa pakastettuna tai valmistaa itse). Aloita varovasti orasmehun käyttö, jollet ole ennen käyttänyt sitä. Arsyttää vatsaa. Aluksi vain 1 tl. orasmehua sekoitettuna lasilliseen vettä tai jotain paastomehua.

Kelpasan merilevävalmiste: Aika kalliita, n. 10 e. purkki. Kelpasan on jodia sisältävä merilevävalmiste, joka piristää ja tehostaa aineenvaihduntaa erityisesti paaston ja laihduttamisen yhteydessä. 3 tablettia sisältää jodia 150 µg. Jodin saanti on tärkeätä taata myös  paaston aikana.

Molkosan maitoheravatiiviste: Maitohappokäynyt heratiiviste vatsan hyvinvointiin. Sisältää vatsaa hellivää L(+) -maitohappoa, se on laktoositon ja sokeriton.


Aloevera mehutiiviste  (juodaan vedellä laimennettuna). Puhdistaa ja rauhoittaa ja desinfioi vatsaa ja suolistoa.

Nokkosuute tai -tee (valmistetaan itse edellisenä iltana kuivatuista nokkosenlehdistä). Vihreätee + minttu + inkivääri, kamomilla tee ja muut yrttiteet ovat erinomaisia. Tumma tee ei käy (sis. kofeiinia). Illalla voit juoda yrttiteetä: camomilla, joka on rentouttavaa ja nukuttavaa, ja aamulla voit juoda jotain piristäsvää esim. vihreätä teetä. Itse valmistan nokkosteetä (1rkl)  keralla n. ½ l. kiehuvan kuumaan vettä. Haudutan yön yli, siivilöin ja juon kuumana aamulla hunajan kanssa ja loput laitan jääkaappiin. Sieltä nautin sitä kulauksittain tai sekoitan paastojumaan. 

Luomu Herbamare Gluteenittomat kasvisliemikuutiot tai kasviliemijauhe. Lämmin, laiha kasviskeitto 1 x päivässä, sopii mehupaastonkin aikana. (Tästä sosekeitosta ohje myöhemmin). Keitosta saat sopivasti tärkeitä suoloja ja eritoten kasvisproteineja, kalsiumia ja kaliumia.

Ainakin ja vähintään B12 vitamiinitabletit, koska B12 vitaminia saa vain lihasta ja kalasta. Multi B-vit. on kätevä. 

D-vitamiini. Jos paaston aikana on talvi ja asut Pohjolassa ja on pimeä kaamos-aika, niin syö lisäksi D-vitamiinivalmistetta (Möllerin kalanmaksaöljykapseleita 2-3- /vrk,. (itse otan myös kalkkia  ... estää osteoporoosia), ja flunssaikana voit ottaa sinkkiä, Itse asun selleeniköyhällä alueella, joten otan myös seleeniä.

Magnesium: Pidän aina yöpoydälläni Magnesium-tablettipurkkia, mutta eritoten paaston aikana kannattaa magnesiumin tarve taata.

Itse nautin vuoropäivin n.1 tl vehnänalkioöljyä ja hamppuöljyä . Näin teen aina enkä vain pelkästään paaston aikana. Näin saat kauniit ja kiiltävät hiukset, terveen ja rypyttömän ihon ja  ja vahvat kynnet.


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Annen Super - hyper puhdistava ”paastojuoma
Sitruuna-paastojuoma, josta olen tehnyt oman puhdistavan ja energiaa antavan ja vitamiineja sisältävän versionsa 24-vrk:n paastolle. Tämä mehu kiihdyttää aineenvaihduntaa ja antaa puhtia jaksamiseen ja puhdistaa kehoa. Super- hyper fast juice.
1,5 l. raikasta, kylmää vettä (iso kannullinen)
2 rkl molkosania
2 rkl itseuutettua voikukanjuuriettikkaa tai esim. omenaviinietikkaa
2 rkl vaahterapalmusiirappia  (tämä on tässä kyllä välttämättömyys, sokeriakin pitää saada)
1 sitruunan mehu ja 1 verigreipin mehu
3-4 ohuen ohutta tuoreen inkiväärijuuren siivua
veitsenkärjellinen cayennenpippuria , eli n. ¼ tl ja ½ tl kurkumaa
(1/4 tl ruususuolaa, Himalajansuolaa. Itse en laita, koska lisään ripauksen yrttisuolaa kasvisliemeen)

Mittaa ruoka- ja teelusikkamitalla ...  ei tavallisilla lusikoilla, jotta saat tarkat mitat. Sekoita hyvin, ja aina myös ennen juomista. Jos on liian äkäistä vatsallesi, niin laimenna vedellä. Valmista uusi ”paastojuoma”  joka päivä, jos pidät juomaa huonenelämmössä. Itse jaan juomna n. ½ litran lasipurkkeihin ja laitan jääkaappiin (kestää 2-3 vrk). Katso, että kussakin purkisa on yksi inkiväärinsiivu. Käytän paastomehua laimennettuna suhteessa n. 2 osaa mehua ja 1 osa vettä, sillä minulla on vatsassa taipumusta liikahappoisuuteen. 

Lisäksi suosittelen ruokasoodavettä 1-3 lasillista / vrk, sillä sooda taspainottaa kehon PH:ta, eli lisää emäksisyyttä. Siis annos: 1 rkl soodaa / 2 dl kylmää vettä. Itse juon muutoinkin kuin vain paastotessa aina aamuin ja illoin lasillisen soodavettä. P.S. ihoalleriaa, atoopistaihottumaa, psoriaasista, aknea ja yms. ihoa parantavasta "soodavoiteesta" ohje ja valmistusresepti  luonnonmukaisen kauneudenhoiton otsakkeen alla.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
                        Teippaa tämä ohje jääkaapin oveen!

       24 vrk rukous- ja puhdistuspaasto

Juo aamulla heti herätessä 1 iso lasillinen huoneenlämpöistä vettä. Huom! Laimeanna hedelmä- ja kasvismehut aina ensin vedellä (1:1).

Aamiainen (6-8) 1 pieni lasillinen (2dl) tuoremehua + mahd. lääkk.+ vit. + vehn.alk. öly,  n.125 kcal, 1 iso lasillinen (3dl) ”paastojuomaa”, n.10 kcal, 1 lasillinen soodavettä, 1 mukillinen ”aamuteetä” (yrtti) + 1 tl hunajaa 

Lounas (11-13): 1 pieni lasillinen tuoremehua, n.100 kcal. 1 iso lasillinen ”paastojuomaa”, n. 10 kcal, n. 2 dl tomaattimehua tai laihaa (Luomu) kasvislientä  + 1 tl kookosoljyä + 2rkl. kasvissosetta  ja ½ tl. ”paastomausteita”, n. 200 kcal, 1 mukillinen ”päiväteetä” (vihreä)+ minttu, + inkivääri

Päivällinen (16-18): 1 pieni lasillinen tuoremehua n.100 kcal, 1 iso lasillinen ”paastojuomaa”, n. 10 kcal,  n. 2 dl mehua  n. 200 kcal

Iltapala (20 jälk-): 1 pieni lasillinen vedellä puolitettua tuoremehua, n. 50 kcal, 1 pieni lasillinen vedellä puolitettua  ”paastojuomaa”, n. 5 kcal, 1 mukillinen ”iltateetä” (kamomilla) + 10 tippaa kauranversouutetta ) n. 40 kcal. Ja tarvittaessa 1 lasillinen soodavettä.

 Päivittäinen kaloriannos on n. 700 kcal (ehdoton minimi 500 kcal)

Juo huoneenlämpöistä vettä tai ”paastojuomaa” paljon - ainakin tunnin väliajoin, ja juuri ennen nukkumaan menoa 1 pieni lasillinen huoneen lämpöistä vettä.                        

........................................................................................................

                     Kasvissosekeitto

Valmistus: Silppua keräkaali, broccoli, sipulit ja fenkoli ja laita vettä sen verran että vihannekset juuri ja juuri peittyvät ja keitä n. ½ t., ja lisää lopuksi pinaatin lehdet ja avokado ja soseuta sauvasekoittimella, laita pieniin annospurkkeihin ja pakasta. Käyttö: Sulata keitto yön yli jääkaapissa ja sekoita 2 rkl sosetta kuumaan kasvisliemeen.  

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

4. Luonnonmukaista kauneudenhoitoa

Meikit ja kosmeettiset kauneudenhoitotuotteet: puhtaus, hygienia, myrkyttömyys, käyttö 

Söisitkö parivuotta vanhaa leipää? Niinpä, älä laita siis huulillesikaan iankaikkisen vanhaa huulipunaa.
Lähes 80 %:lla  naisista ei ole harmainta aavistustakaan siitä, etteivät meikit kestä ikuisesti. Ripsiväri on yleisin tuote, jota naiset käyttävät parasta ennen-päiväyksen jälkeen. Vanhat meikit levittävät pöpöjä, aiheuttavat sairauksia ja voivat aiheuttaa epäpuhtauksia iholle. Vanhentuneesta ripsiväristä voi saada räpsyripsien lisäksi mojovan ja kivuliaan silmätulehduksen, joka voi sitten pahimmillaan johtaa jopa  silmän amputoimiseen.  Voiteet menettävät myös tehoaan vanhentuessaan. Voidetta otetaan purkista yleensä sormin, ja näin käsissä olevat bakteerit leviävät purkkiin. Käytä siis esim. puhdasta teelusikan vartta voiteen ottamiseen purkista - ei koskaan sormia. Itsetehdyt (ohjeet jäljempänä otsakeessa "ITT, Itse Tehdyt Tekeleet") ja luomu-kauneudenhotioaineet  (säilöntäaineettomat) on aina säilytettävä jääkaapissa. 

Suurin osa ihmisistä ei edes tiedä, että meikeilläkin on parasta ennen -päiväys, ja siksi he saattavat käyttää niitä vuosia yli viimeisen käyttöpäivän. Meikit ja kaunudenhoitoaineet maksavat usein maltaita, ja siksi niitä ei edes vanhentuneina ja pikaantuneina haluta heittää roskikseen. Ota nyt uusi tapa itsellesi: käy läpi meikkilaukkusi ja kampaupöytäsi ja kylpyhuoneen laatikostot ja kaapit ja heitä kaikki yli vuoden vanhat pois ... surutta veges vain. Opi ostamaan ainakin kahdesti vuodessa itsellesi välttämättömimmät meikki- ja kuneudenhoitotarvikkeet. Tulet myös pian huomaamaan, että et tarvitse kymmeniä huulipunia ja luomivärejä, vaan vähemmälläkin pärjää. Esim. minulla on aina kaksi rasvapuuteria ja kaksi "kivi"-puuteria, sillä sekoitan vaaleimmasta ja hieman tummemmasta sopivan sävyn silloiseen ihonväriini. Varsinkin meillä pohjoismaalaisilla ihonväri vaihtelee kovastikin riippuen siitä, olemmeko saaneet aurinkoa vai emme. Siis on aivan turha ostaa aian uusi rasvapuuteri ja kivipuuteri, kun ihonvärisi muuttuu esim. etelän lomamatkalla. Opi sekoittelemaan värejä; esim.puuteri-, huulipuna- ja luomivärejä on helppo sävyttää haluamasi väriseksi, kuhan opit ensin ostamaan itsellesi perussävyt.  Pese aina puuterihuiskut, sienet, meikkipenselit yms. käytön jälkeen, sillä niissä ne bakteerit ja "pöpöt" vasta pesivätkin.

Ripsivärin lisäksi luomiväri ja huulipunat sekä huulikiillot ovat useimmiten käytössä huomattavasti vanhentuneina. Itse pidän pahimipina kauneudenhoitovirheinä ja bakteeripesinä esim. tosi törkyisiä puuterisieniä, iankaikkisen vanhoja ripsivärejä, ruostuneita ja likaisia kertakäyttöpartahöyliä (jopa verenmyrkytysvaara), vanhoja shampoo-ja hoitoainepulloja ja vanhoja voidepurkkeja,  likaisia meikkipussukoita, joissa on pölynöyhtää pohjalla. Oletko opetellut huulipunasiveltimen käyttöä, sillä se on hygieenisempää (tosin vain jos peset siveltimen käytön jälkeen), sillä sillä saa terävämmän ja siten siistin ja huolitellun reunan. Moni ei ole kuuna pävänä pessyt meikkipussiaan sisältä, vaikka sillä olisi ikää jopa parikymmentäkin vuotta. Itse olen ommellut erikokoisia meikkipusseja kankaasta itselleni, jotka voi pestä pesukoneessa (nurinpäin käännettyinä). Kankaiset ovat käteviä, koska ne mahtuvat paremmin esim. matakalaukkuun ja käsilaukkuun, kuin jäykät muoviset.

Vinkki! Meikkien parasta ennen-ajat löydät useimmista tuotteista niiden pohjasta, jossa säilymisaika on useimmiten merkitty kuukausina niiden avaamisen jälkeen. Kirjoita viimeinen käyttöpäivä ylös mustalla tussilla tarralappuun ja teippaa se uuteen kauneudenhoito- tai meikkituotteeseen selvästi näkyville, niin näin näet helposti, milloin tuote on vanhentunut.  


Miten hoidan ulkoista olemustani: ihoa, hiuksia, jalkoja, käsiä kynsiä, hamapaita jne. ?

Olet sitä mitä syöt ja olet sitä mitä ostat. Ensimmäinen artikkelini käsitti laihduttamista ja toinen paastoa. Molemmat tuikitärkeitä myös uskovaisille, jos aikoo elää kauan ja täyttä elämää. Ulkoinen olemus kohottaa sisäistä olemusta. Nuutuneena, rupsahtaneena ja hoitamattomana ei halua lähteä minnekään ihmisten ilmoille, ja silloin jää mieluummin sohvalle makaamaan ja töllöttämään TV:tä. Eihän sitä edes kehtaa lähteä evankelioimaankaan tai edes telttakokouksiin, jos on kuin joku "Kassi-Alma". On siis aika ryhdistäytyä myös ulkoisesti. Jostain luin sellaisen aforsimin, että: "Jos tympäsee ja masentaa, niin mene suihkuun ... se virkistää".


Puhtaus on puoli ruokaa.

Kalliit ja "yleelliset" shamppot, hoitobalsamit, suihkusaippuat ja saippuat eivät ole parempia kuin edulliset, vaan jopa huonomipa, sillä ne sisältävät paljon lisäaineita, jotka ovat jopa vaarallisia iholle. Suosi hajustamattomia ja sellaisia, joissa on todella vähän kemiallisia lisäaineita: säilöntä- , väri, -hajuaineita.

Vinkki: itse en käytä lainkaan meikinpoistoemulsioita, puhdistuslappuja tai geeljä, koska ne kirvelvät ja jopa polttavat ihoa ja niistä voi saada jopa allregisen reaktion, Hätätilassa meikin voi poistaa vaikka voileipämargariinilla tai ruokaöljyllä. Itse poistan meikin (puuterit, silmämeikin, huulipunan) pumpulitupolla, johon olen laittanut muutaman tipan manteliöljyä (edullista; löytyy ruokakaupan luontaistuotehyllyltä, apteekista tai luontaistuotekaupasta).Hanki kunnon pesuvälineet. 

Isäntä tietenniin pesee emännän selän ja päinvastoin, mutta sinkuille tuo selänpesin on taivaanlahja - halleeluja! Luonnonjouhinen, pehmeä harja sopii sekä pesuun, että ihon kuivaharjaukseen. Karheat pesuhanskat kuorivat ihoa todella tehokkaasti samalla kun peseydyt, mutta muista, että kasvojen ja kaulan iho on herkempää, ja silloin on syytä käyttää pehmeitä, puuvillaisia pesulappuja. 

Vinkki: leikkaa vanhoista T-paidosta n. 25 x 25cm  palasia, ja heitä pesulappu muutaman käyttökerran jälkeen pesukoneeseen. Reunoja ei tarvitse huolitella (ommella koneella tai saumurilla), jos ne leikkaa "six-sak"-saksilla (sahaterareuna). Näin reunat eivät rispaannu perussa.

Vinkki: Saunaan voit levittää ihollesi ihoa kuorivan ja pehmentävän "naamion"": 2 rkl. kiinteää hunajja + 2 rkl. ölyä, sekoita ja hiero ihoon ja mene löylyyn. Pestessä "naamio" kuorii ihoa, ja ihosta tulee silkinpehmeä. Ihonhoito ei tarvitse olla kallista eikä mitään "raketti-insinööritiedettä". 


Näillä minä pärjään ja mainiosti. Eikä ole kallista.

Itse vannon kookosöljyn nimeen ... parasta kauneudehoitoa ikinä. Kookosöljyä voi panna ihan joka pikkaan, niin arvon rouvat, luitte oikein - ihana joka paikkaan. Jopa hiustenpesun jälkeen hieron kookosöljyä pitkien hiusteni latvoihin; estää latvojen kuivumista ja sitä kautta haaroittumista. Kookosöljyä voi laittaa kaikkialle iholle pesun jälkeen, mutta jos laitat meikkiä kasvoille, niin meikin alla voi kookosöljy kyllä olla liian rasvaista. Kookosöljy on mitä parhain huulirasva ja silmienympärysvoide. Ja jos kärsit peräpukamista ... niin eiku´ kookosöljyä vain - tiedät kyllä minne. Jos on ummetusta, niin lasilliseen kuumaa vettä +1 rkl. kookosöljyä ja kohta saat juosta "konttoriin". Kookosöljy estää myös ihon ja huulten ahahavoitumista ulkotöissä. Moni on saanut atooppiseen ihottumaan ja aikuisiän akneeseen yms apua itsetehdyllä soodavoiteella: n. ½ dl. perusvoidetta + 1 tl soodaa. Sekoitetaan ja heti käyttövalmis. Kokeile ensin pienelle alueelle, koska joillekin soodavoide ei sovi lainkaan. Edullisia ja lisäaineettomia yö- ja päiväväoiteitakin löytyy. Muista aina ottaa voidetta purkista pienellä lusikalla tai lastalla, sillä sinun omista sormistasi levität bakteereja purkkiin. Pese lasta aina joka käyttökerran jälkeen hanan alla. Kuumalla ilmalla on talkki parasta naisille esim. rintojen alla, koska rintaliivit hiostavat. Muutenkin talkki viilentää ja tekee ihosta silkkisen pehmeän ... kokeilkaa ihmeessä arvon rouvat, niin hämmästytte. Ettäkö mitä risiiniöljy tekee kaunudenhoitotuoteitten kanssa? No, sitä, että risiiniöljyä hipaistaan pesun jälkeen ripsille. Näi saatte pitkät ja tuuheat ripset. Risiiniöljy on myös mitä erinomaisin yskänlääke, rykiminen loppuu kuin seinään. Ai, että mitenkä niin loppuu? No, katsokaas, kun ottaa risiiniölyä, niin sitä ei ikäänkuin uskalla rykäistä. Ymmärätekö? Hyvä.

Vinkki: valkoiset hampaat ruokasoodalla ... jep, jep ... tätä konstia minä käytän. Laitan hammastahnaa harjaan ja ripottelen päälle vähän ruokasoodaa. Ja olen kuullut, että jos tupakoi ja juo vielä paljon kahvia ja cocacolaa, niin voi tuollaisten paheitten lopetttamisen jälkeen kokeilla sitruuna-suola-sooda-hampaittenpesua. Aika jyty juttu, mutta jos taju ei mene ja hampaat on yhä suussa, eikä vain pelkät tyngät jäljellä, niin puhdasta ja valkoista tulee takuulla. Ymmärrettävästi tätä hypersupertehopuhdistusta ei kannata toistaa useasti, sillä se vaurioittaa vähäksi aikaa hammaskiillettä, joten mitään kovin värjäävää ei kannata syödä ja juoda pariin päivään. 


Jalkojen hyvinvointi on A j O, sillä jalat kannattavat neitä. 

Itse pidän n.s.itseni "hemmotelupäiviä"  -"suursiivoupäiviä" vähintään kerran kuussa, ja siihen kuuluu ilman muuta jalkakylpy ja kesäisin pihamaalta löytyneistä kasvista "yrttikylpy". 
 
Jalkakylpyainekset ojanpientareilta: mesiangervo, maitohorsma, koivun lehtiä, kultapiisku, piharatamon lehtiä, pihasaunio

Ja sitten alkaa kovettumien rapsiminen, etenkin kantapäistä ja kynsien leikkaaminen, ja kynsinauhojen hoito  ja jalkojen rasvaaminen. Jos jaloissasi on huono verenkierto, niin kokeile "vaihtokylpyä". eli sinulla on kaksi peusvatia: toisessa kuumaa ja toisessa kylmää vettä. Magneessium pillerit (esim. Primaspan) auttaa verenkiertoon ja ehkäiseen myös suonenvetoa. 

Vinkki: kun olet rasvannut jalat ja kädet oikein kunnolla, niin laitapa yöksi jalkoihin ohuet, valkoiset puuvillasukat ja käsiin valkoiset puuvillakäsineet ( löytyy kaupasta siivousvälineitten joukosta, eli sellaiset käsineet, jotka laitetaan kumikäsineitten alle). Ja jo on aamulla pehmeä iho ... kuin vauvan peppu.
..................................................................................................


Nuku säännöllisesti: 
Elimistö puhdistuu eniten, kun nukut. Mene aikaisin "kauneusunille". Alä hillu pikkutunneille, sillä iltauni on kaikkein antoisin nuoruuden taikalähde, sillä sinä aikana uudistuvat solut eniten.

Juo paljon vettä: 
Juo 1,5 - 2 litraa huoneenlämpöistä vettä päivittäin kuurin aikana. (helteellä enemmänkin), sillä vesi  auttaa elimistöä puhdistautumaan. Minulla on esim. aina iso vesilasi yöpöydälläni. Juon lasillisen vettä ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla (ehkäisee ryppyjä).

Liiku enemmän:
Jos haluat pitää hyvää huolta "Sielusi Temppelistä", niin on erittäin tärkeä liikkua; ainakin sen verran mihin kykenee. Lenkkeile, patikoi, sauvakävele, hyötyliiku (siivoa tanssien). Käy kuntosalilla ja uimassa, jos sinulla on siihen vain mahdollisuus paikkakunnallasi.

Valitse luonnonmukaista:
Osta luomuruokaa valmisruoan sijaan. Yritä kasvattaa vihannekset itse tai osta aina suomalaista ja mieluiten vielä Luomua. Opettele kokkaamaan. Näin et nauti lisää raskasmetalleja ynnä muita vahingollisia lisäaineita.

Älä kuumenna kaikkea ruokaasi:
Osa ruoasta kannattaa syödä raakana, sillä osa ravintoaineista tuhoutuu kuumennettaessa. Opettele höyryttämään ruokaa valmistaessa. 

Syö värikkäästi
Satsaa pähkinöihin, vihreisiin kasviksiin ja hedelmiin. Anna syödessäsi nautinto myös silmillesi. Värikäissä hedelmissä, marjoissa ja vihanneksissa on eniten hivenaineita ja vitamiineja.

Jos asut Skandinaviassa, niin syö D-vitamiinia:
Syö D-vitamiinia pimeän vuodenajan aikana. D-vitamiini pitää veren kalkkipitoisuuden tasaisena, ja siten estää osteoporoosia ja antaa muutenkin potkua ja energiaa ja estää masennusta

Huomioi elimistösi PH-arvot:
Emäksinen ravinto estää sairauksia ja etenkin syöpää. Korvaa puolivalmisteet mieluusti emäksisellä raakaravinnolla. Opettele rouskuttamaan salaaateissa raakaravintoa: kaalia, papuja, palkoja, kasviksia yms. 

Nämä ainekset auttavat kehoa sen puhdistautumisessa -  puhistavat maksaa:
Mustikka, cayanne-pippuri, inkivääri, kaneli, takiainen, rakkolevä, lakritsijuuri, voikukka, neilikka, kurpitsansiemenet,
.....................................................................................................

5. ITT. eli Itse Tehdyt Tekeleet: kotikutoiset terveyden- ja kauneudenhoitotuotteet 

Otsikon sisätöä kirjoitetaan parhaillaan, odota!.
............................................................................................5. Ansaitset parempaa. Karbbaamalla elämäsi kuntoon.

Tämä artikkeli on poimittu vanhalta kotisivultani. Marraskuu 24. 2009. Se on vieläkin relvantti.
Kuva otettu 2009, hiukseni olen leikannut n. 10 cm lyhyemmäksi, painon pyrin pitämään samana koko loppuikäni. Ihan langanlaiha en halua olla. Pieni pyöreys ikääntyvillä naisilla silottaa ryppyjä kummasti.
GI. dieetti eli Slowcarbohydrate diet a´la Anne Lindell. Tervetuloa "karbbariksi".

Turha nipottaminen ja kaloreitten tai pisteitten laskeminen ei kuuluu karbbaamiseen.

104-vuotiaksi elänyt arkkiatri Arvo Ylppö, selitti pitkään ikään johtaneen ruokavalionsa olevan seuraavanlainen: "Syön kaikkea kohtuudella ja vain silloin kun minulla on nälkä. Ja minulla on usein nälkä. Syön monipuolisesti ihan kaikkea hyvää ja maistuvaa ruokaa". Arvo Ylppö liikkui paljon, ja vielä satavuotiaana hän näytti TV:ssä kuinka hän vetää yhä leukoja ja lenkkeilee.
Tämä Ylpön lausunto siitä mitä ja miten pitäisi syödä, tarkoittaisi selkokielellä sitä, että meidän tulee itse tarkkailla pääsääntöisesti syömistämme, mutta emme saisi nirsoilla ja olla esim. kutsujen emämänälle epäkohtelias ja vaatia äänekkäästi erikoisruokavaliota (ruoka-allergiat ovat tietenkin asia erikseen).
Mielestäni maailmalla matkusteltaessa tulee kyllä saada olla lupa hyvällä omallatunnolla kokeilla paikallisia ruokia ja herkkuja sen enempää miettimättä niiden terveysvaikutuksia. Säännöthän on tarkoitettu rikottaviksi ... sanoi joku viisas.
Naistenlehdet ovat täynnä ennen juhlapyhiä iki-ihania reseptejä ja heti pyhien sen jälkeen laihdutusihmekuureja tyylliin. "Laiduta joulukilot 2:ssa viikossa", "Bikinikuntoon hetkessä"!, Laihduta kesäkilot alta aikayksikön". Ja näin kierre jatkuu ja nopeat ihmedieetit takaavat lehtien menekin. Jo-jo-laihduttaminen on jo tullut monellekin todella ylipainoiselle oikein elämäntapa.
Nyt on ilmestynyt oikein puolueeton ja riippumaton lahdutuslehtikin, joka on tarkoitettu ilmeisesti vain ja ainoastaan ammattilaihduttajille. Jos tämä lehti pitäisi sen minkä kansikuvassa mainostaa, että "Hyvästi ylipaino", niin eihän siitä tarvitsisi ilmestyä kuin yksi numero. Sama periaate pätee ihme-laihdutuslääkkeisiin. Laihdutuslääkkeistä, jauheista, juomista ja pillereistä hyötyvät vain niiden valmistajat.
Raaka totuus on, että laihtumisessa ja sen jälkeen painonhallinnassa on kyseessä kokonaisvaltainen elämänmuutos ja opetteleminen syömään oikein ... eikä laihduttaminen vain siksi, että päästäisiin johonkin tietyyn tavoitteeseen. Siksi kaikki ihmedieetit ja älyttömät laihdutuskuurit epäonnistuvat aivan takuuvarmasti. Tuloksia saattaa näkyä piankin, mutta paino ei pysy hallinnassa ja kohta palaavat kilot takaisin ja jopa roppakaupalla. Kaikki ikuiset "ammattilaihduttajat", jo-joilijat ovat tajunneet sen, että laihduttamien ei kannata, vaan ainoastaan syömällä oikein laihtuu. GI-dieetti eli Slowcabohydrate-dieetti on juuri tätä oikeinsyömistä.

Laihtumisessa on todellakin kysymys siitä mitä syöt, miten syöt ja miten liikut.

Olet siis sitä mitä syöt ja miten liikut. Tässä vaiheessa kannattaa katsoa peiliin ja todeta, että oikeastaan et ole tuon näköinen vaan olet söpötellyt ja löhönnyt itsesi tuon näköiseksi. Katso itrseäsi peiliin, ja totea, että olet ansainnut parempaa. Et ole tehnyt itsellesi oikeutta. Olet pahoinpidellyt itseäsi. Jotain on tehtävä ja nopeasti. Ala rakastamaan ja kunnioittamaan itseäsi.
Jos olet todella ylipainoinen voit ihan varmasti myös henkisesti huonosti: olet masentunut, ärtyisä ja turhautunut. Norsun näköisenä on sinulla myös norsun muisti ja huono huumorintaju. Muistat aina ne jotka ovat sinua liikakiloista pilkanneet. Puheet iloisesta läskiveikosta ovat vain puheita, koska naurun ja itseironian alla itkee ihminen.
Jotta heti alkuun saisit nähdä tuloksia hyvinvoinnisssasi, niin kannattaa pitäytyä tässä GI-dieetissä jonkin aikaa ärimmäisen uskollisesti, kunnes tunnet, että olet kunnossa ja olet saavuttanut mieleisesi painon. Laihtuminen ei kannata jos laihtumisesta johtuen voit huonosti. Samalla kun olet oikein syömällä laihtunut, eli olet oppinut tämän jalon taidon - syömään oikein. Ja ne jotka ovat oppineet syömään oikein, eivät enää haluakaan syödä väärin, ja näin painosi pysyy hallinnassa koko lopun elämäsi. Roska ruoka, "Junk food" etoo sinua ihan oikeasti - et enää eds pyty palamaan samaan jamaan.
Käytännössä on niin, että jos ruokavalion energiamäärä jää alle energian kulutuksen, ihminen laihtuu siitä riippumatta, minkälaisista ruu´ista ruokavalionsa rakentaa. Ruokavalion koostumus vaikuttaa kuitenkin siihen, kuinka hyvin pystyy säilyttämään kevenneen olemuksensa, ja siihen, onko laihtumisesta etua vai haittaa terveydelle.
Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että painon hallinnan ja terveyden kannalta suositeltavin ruokavalio sisältää monipuolisesti ja runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja mutta niukasti rasvaa. Lisäksi siihen kuuluu kohtuullisesti täysjyväviljaa ja proteiinien lähteeksi lihaa, kalaa, munia ja maitovalmisteita. Mistään ruoka-aineesta ei GI-diettissä tarvitse täysin luopua.
Tällaista monipuolista GI-ruokavaliota uskoisi olevan käytännössä helpompi toteuttaa sekä kotona että kodin ulkopuolella ruokailtaessa, kuin monia rajoituksia edellyttäviä proteiinidieettejä kuten Atkinsin - tai Zone dieettiä. Slowcarbbarin ei tarvitse mitään erityistä ruokavaliota, koska kyse on valinnoista.

Tervetuloa siis "karbbariksi"!

Tämä uuden ajan dieetti tuo parannusta moneen vaivaan ja lisää elinikää, hyvinvointia ja elämän eliksiiriä. Tunnet olevasi kuin uusi, uljas ihminen. Karbbarit ovat omaksuneet uuden elämäntavan ja paluuta vanhaan ei enää ole, koska he ovat huomanneet uuden elämäntavan niin paljon paremmaksi kuin entisen. Entinen elämä kuuluu harmaaseen, ikävään menneisyyteen. (Piist ... todella ylipainoiset miehet ovat jopa jo 10 -15 kg laihduttuaan tunteneet saaneensa takaisin nuoruudenaikaiset "kykynsä" ... ja elämä maisuu taasen).
Selittämätön CRP:n kohoaminen voi olla oireena todella liikalihavilla. On todettu, että jopa elimistön CRP-arvo pienenee kilojen karistessa. Suuri CRP arvo on merkki elimistön tulehdustilasta tai kudosvauriosta. CRP:tä pidetään suurentuneena jos se on uli 10/mg/l. Korkean CRP arvon tiedetään liittyvän myös sepelvaltimotaudin oireisiin.
Suosittelen tätä hidashiilihydraattista-, eli slowcarbonhydrate- eli GI-dieettiä kaikille teveydestään välittäville, ja tämä dieeeti on erittäin hyväksi niille, jotka haluavat laihtua ja pysyäkin solakkina koko lopun ikänsä. Tästä dieetistä on hyötyä diabeetikoille ja metabolisesta oireyhtymästä kärsiville sekä sydän- ja verisuonitaudeista kärsiville. Tämä dieetti lisää kehon emäksisyyttä, siis vähentää happamuutta ja edistää siten terveyttä ja hyvinvointia. Tämä ruokavalio sulaa hitaasti, jolloin keho joutuu käyttämään paljon energiaa ruuan sulattamiseen, ja siten se myös edesauttaa painonhallinnassa. Ja tämä on juuri se "pointti": keho joutuu käyttämään huomattavasti enemmän energiaa hidashiilihydraattisen ruuan sulattamiseen kuin nopeahiilhydraattisen.
Karbbari-dieetin omaksuneet ihmiset ovat löytäneet pitkän iän ja terveyden salaisuuden. Käytän tästä lähin dieetista vain nimitystä GI-dieetti ja GI- tehokuuri. GI-dieetti on yksinkertainen noudattaa, kun on vain ensin sisäistänyt sen perusperiaatteen.
Olen pannut merkille, että tämä GI-dieetti ja kehon happo/emäs-tasapainoa tasapainottava ruokavalio on sama kuin mistä "nukkuva profeetta" Edgar Cayce profetoi unissaan. Edgar Cayce painotti ruokavalion lisäksi myös positiivista asennetta ruokaan: siis, nauti aina ateriasta, kata kauniisti, valmista ateria huolella ja mausta hyvin, vältä liiallista suolan käyttöä ja nauti ateria kiirettömästi ja muista pureskella kunnolla. Cayce varoitti myös liiallisuuksiin menemisestä. Terveys-friikit ja dieetti-fundamentalistit ovat tosi rasittavia ihmisiä.

Juppitauti ja miten se parannetaan syömistä skarppaamalla eli "karppaamalla".

Laihduttajan kannalta suurin ongelma onkin se, että jos on kyseessä vaikea ylipaino, niin ensin pitäisi haiman ja insuliinituotannon normalisoitua, joten laihtuminen voi olla aluksi hyvin hidasta ja tuloksia voi joutua odottamaan jopa kuukausikaupalla. Toisilla haiman toiminta on häiriintynyt jo lapsesta lähtien, toisilla taas se ilmenee iän mukana, kun haimaa jatkuvasti rasitetaan nopeilla hiilihydraateilla. Jo-jo-ilmiö on juuri merkkinä siitä, että haima on jo vaurioitunut. Ja joillakin pahoilla jo-joililoilla voi olla myös kohonnut verenesokeri, kolestoroli ja verenpaine ja maksa-arvotkin voivat olla yllättävän korkeat, vaikka he eivät olisi edes koskaan elässään nauttineet alkoholia. Silloin voidaan jo puhua uudesta muotisairaudesta eli juppi-taudista, metabolisesta-oireyhtymästä.
Tyypillisin perustelu sille, miksi nopeita hiilihydraatteja pitäisi välttää on se, että hiilihydraatti nostaa insuliinitasoja ja insuliini auttaa taasen energian varastoitumista rasvaksi. Ellet satu sairastamaan ykköstyypin diabetesta, niin kehosi tuottaa aina insuliinia, söit sitten mitä tahansa. Toisaalta on hyvä huomata, että mikäli syöt yhtä paljon kuin kulutat, pysyy painosi kitenkin samana. Siis ruuan määrälläkin on merkitystä. Vaikka soisit kuinka hitaita hiilihydraatteja ja kuinka vähäkalorista ruokaa tahansa tahansa, mutta syöt sitä valtavia määriä päivän mittaan, niin lihot aivan varmasti, jollet ehdi päivän mittaan kuluttamaan sitä kalorimäärää, jonka olet saanut nauttimastasi ruuasta
Ruoka-aineet, jotka nostavat/laskevat verensokeria paljon (erityisesti siis sokeri ja valkoiset jauhot), ovat niitä nopeita hiilihydraatteja, ja ne aiheuttavat insuliinin ylituotannon, ja insuliini taasen käskee kehoa varastoimaan rasvaa mikä puolestaan aiheuttaa lihomisen. Lopulta keho ei enää reagoi insuliiniin, minkä vuoksi haima tuottaa insuliinia aina vain lisää ja lisää. Tästä tulee kierre: jo-jo-kierre. Jokaisen vääränlaisen laihduttamisen jälkeen alat lihoa nopeasti uudestaan, ja joka kerta painosi ylittyy siitä mistä edelliskerralla aloitit. Siis koko ajan vain lihot ja laihdut ja lihot ja laihdut - tästä tuo jo-jo- nimi. Siis, jos syöt väärällä tavalla, voit ehkä jopa laihtua nopeastikin ja paljon, mutta kun alat syömään taasen normaalisti, niin painosi alkaa yhtä nopeasti nousta.

Kuvittele kerääntyneet michelliininrenkaat tiilimuuriksi.

Kuvittele insuliinin muurilaastiksi ja kerääntyneet rasvavarastot tiiliksi. Kehosi tarvitsee laastia rakentaakseen tiilistä rasvavarastoa, tiilimuuria ... eli ihonalaista ihraa... läskiä ... seluiittia. Kun vältät nopeita hiilihydraatteja, niin kehollasi ei ole laastia, ja kehosi joutuu "päästämään" rasvan pois eli polttamaan rasvan ja tiilimuuri hajoaa... siis läskit lähtee.
Toisin sanoen runsaasti "tyhjää energiaa", mutta vähän kuitua ja proteiinia sisältävän ruoan syönti tuo syödessä myös hitaammin kylläisyyden tunteen. Tulee syötyä helposti liikaa. Tällaisen ahmimisen jälkeen tulee sitten ns. insuliinihyökkäys eli insuliinipiikki ja sitten taas insuliinitaso romahtaa/laskee yhtä nopeasti: väsyttää, ramasee, tekee mieli panna pitkäkseen ruuan jälkeen. Ja pahinta on, että näläntunne ei pysykään kauaa poissa, ja kohta on jo taasen nälkä. Näin rasitat haimaasi, ja aikuisiän eli kakkostyypin diabeeteksen riski kasvaa.
Pelkän glykeemisen indeksin (= GI) tarkastelu ei kerro edes puolta totuutta. Aina pitää ottaa huomioon syödyn annoksen sisältämä hiilihydraattimäärä, koko aterian koostumus ja henkilön oma verensokeri/insuliiniherkkyys, koska hiilihydraatit vaikuttavat eri ihmisiin hieman eri tavalla. Jos haimasi ei ole kunnossa, menee siihen aikaa ennen kuin tämä uusi GI-dieetti alkaa vaikuttaa.

Mitä siis voisit tehdä, että painonpudotuksesi lähtisi nopeasti alkuun?

Häiriintynyt haimantoiminta tarvitsee aluksi GI- tehokuurin. Eli sinun pitää ryhtyä aluksi alakarbbaajaksi. Kun nopeat hiilihydraatit jätetään kokonaan pois, niin insuliinituotanto tasoittuu, ja tästä on seurauksena normaali-ihmisen aineenvaihdunta. Kun insuliinia ei ole liikaa, keho ei varastoi rasvaa, ja keho pystyy taasen polttamaan rasvaa. Ajatuksena on se, että kun haiman toiminta normalisoituu vähitellen, niin keho kuin automaattisesti korjaa samalla myös ylipaino-ongelmaa ja laihtuminen alkaa.

Mikä ihmeen GI?

Kun ruokavalio koostuu oikein valituista hiilihydraateista, saat lisää energiaa ja pysyt terveenä sekä hoikkana. GI-dieetin dieetin perustana on ilmiö, josta käytetään nimeä glykemia-indeksi tai glykeeminen indeksi, lyhyesti GI. Glykemia-indeksi mittaa sen reaktion nopeuden, jonka nauttimamme ruoka aiheuttaa elimistössämme. Solut polttavat ravinnosta saamansa glukoosin energiaksi tai varastoi sen lihaksiin ja rasvavarastoihin. Tällä tavalla elimistö käsittelee kaikkea hiilihydraattipitoista ruokaa, oli kyse sitten salaatista tai hillomunkeista. Huonojen hiilihydraattien eli nopeitten hiilihydraattien kohdalla keho muuttaa hiilihydraatit nopeasti energiaksi tai varastoi sen tarpeettomana lihaksiin ja rasvavarastoihin. Siis, jollet tarvitse tai käytä tätä ylimääräistä energiaa, niin keho varastoi sen vararasvaksi kudoksiin, ja sitäpaitsi vielä tämä nopeitten hiilihydraattien nauttiminen aiheuttaa ns. insuliinipiikin - haima tuottaa nopaeasti insuliiniä ja haima rasittuu liikaa joka kerta. Siksi sokeripossu muuttu rasvaksi, jollet liikkumalla kuluta pois välittömästi sen tuomaa energiaa. Hyvät hiilihydraatit taasen muuttavat ruuan energiaksi hitaasti ja tähän muutokseen, prosessiin kuluu kehossasi taasen energiaa enemmän, ja vaikka olisit laiska liikkumaan, niin lihaksiin varastoituu kumminkin GI-dietillä vähemmän rasvanmuodossa energiaa. Siksi karbbari pysyy helpommin hoikkana, ja aluksi alakarbbaamalla nopeutat aineenvaihdunnan normalisoitumista.
Jos sinulla on ylipainoa ja haluat laihtua, niin aloita GI-dieetti (karbbaus) ja vältä samalla myös kovaa, valkoista ja etenkin eläinperäistä rasvaa. Jos haluat laihtua oikein kunnolla ja nopeasti, niin lisää samalla myös liikuntaa. Jos sinulla on jo-jo-ongelma tai omenavatsa tai tosi paha ylipaino tai kakki nämä kolme, niin aloita GI-tehokuurilla (alakarbbaus) ja lisää liikuntaa niin, että hikoilet kunnolla joka kerta.

"Soon kyllä niin, että tein mitä tein, niin lihon, kun vain katsonkin keittokirjasta ruokien kuvia".

Vääränlainen ravinto, eli roskaruoka on pieninäkin annoksina pahaksi. Tulee naposteltua sieltä täältä päivän mittaan aina vähän keralla ja pikkuisen - kuin huomaamatta. Jos kirjaat kaikki syömisesi päivänmittaan ylös, nini luulenpa, että hämmästyisit, miten paljon oikeastaan tuli syötyä.
Jotkut ikuiset laihduttajat väittävät lääkärille pokkana, että he eivät juuri syö mitään. Ja tämä voi olla tottakin. Sillä jos elimistö muuttaa nopeahiilihydraattisen ravinnon liian nopeasti glukoosiksi, se aiheuttaa rasvankerääntymistä kudoksiin, soluvaurioita ja vauhdittaa siten myös ikääntymistä, juppi-taudista eli metabolisesta oireyhtymästä puhumattakaan. Lisäksi liiallinen verensokeri aiheuttaa energianpuutetta ("sokerihumala") ja muita ongelmia, kuten valtimoiden kovettumista, sydän- ja verisuonitauteja. Infarktinriksi kasvaa. Et jaksa menää porskutta surkealla ruokavaliolla, liikunta minimalisoitu ja muutut sohvaperunaksi. Plätsh! Jos olosi on "plätsähtäneen" tuntuinen, niin tämä hetki, kun luet tätä, saattaa olla sinulle kuin pelastava oljenkorsi. Tartu siis tähän ja päätä tehdä asialle jotain.

Uusi uljas elämäsi on vain lujan päätöksen päässä.

Matalan GI:n ruokavalion eli alhaisen glukoosi-indeksin omaavan ruokavalion eli hitaitten hiilihydraattien pitäisi laihtumisen lisäksi muun muassa myös vahvistaa sydäntä, parantaa immuunijärjestelmää, hidastaa ihon vanhentumista, tuoda helpotusta akneen ja rasvaiseen ihoon. Iho pysyy sileämpänä ja rypyttömämpänä. Hitaat hiilihydraatit lisäävät myös vireystasoa, ja naisilla etenkin PIMS-oireet ja vaihdevuosien aiheuttamat oireet lievenevät tai jopa katoavat kokonaan. GI-dieetti edistää myös, luuston, hampaitten, hiusten ja kynsien hyvinvointia. Tästä dieetistä löytyvät kaikki elimistolle tärkeät ravintoaineet. Kyse on oikeista valinnoista, esim.: Syöt leipää, mutta mitä leipää? Juot maitoa, mutta mitä maitoa? Jne.
Sanomattakin on selvää, että tämän uuden ja uljaan dieetin valinneet eivät enää käytä mitään myrkkyjä: tupakkaa, alkoholia, liiallisia ja turhia lääkeaineita tai muita huumeita. Ainoastaan lääkärin määräämiä lääkkeitä ... ei muita. Jos olet aikaisemmin syönyt aivan liian vähän kalaa, niin on hyvä aluksi ottaa pari kalanmaksaöljytablettia päivittäin. Hyvä sääntö olisi, että yrittäisit ainakin 2 kertaa viikossa syödä kalaa. Lohi on parasta pikaruokaa. Paistat lohipalan nopeasti vaikka ilman rasvaa keraamisella pannulla. Kun syöt oikein, niin et tarvitse vitamiinipillereitä eitkä muita lisäaineita.
Tämän uuden ja uljaan dieetin noudattaminen tarkoittaa lyhykäisesti sitä, että joudut melko varmasti ilmeisesti itse laittamaan tästä lähtien oman ruokasi, (jollei huushollisasi ole toista kokkia), koska et enää voi ostaa valmiita pikaruokia kaupasta tai käydä pikaruokalassa. Tasokkaissa ja hyvissä ravintoloissa osataan jo valmistaa ruoka-annoksia terveellisen GI- periaatteen mukaan, ja niissä noudatetaan mielellään toivomuksiasi. Jos suosikkiruokapaikassa ei osata tai ei haluta noudattaa toivomuksiasi, niin vaihda pikaisesti ravintolaa. Seisovista, buffé-pöydistä napsit lautasellesi ruokaa vain G1-periaatteen mukaan.
Ensiäkkiseltä voi sinusta tuntua, että et voi oikeastaan enää nauttia mitään herkkuja: ei mitään lasgnea, pizzaa, pastaa tai ihania piirakoita. Mutta näin ei ole, esim.pizzapohjaan käytät valkoisen vehnäjauhon sijasta täysjyväjauhoja. Ostat kaupasta vain täysjyvä pastaa, lasagnea ja spahgettia. Periaatteessa kaikki ruokalajit voidaan valmistaa tämän dieetin periaatteitten mukaan terveellisesti, jopa hampurilaisetkin.
Nopeiden hiilihydraattien poisjäämisen ansiosta verensokerin vaihtelut vähenevät, jolloin riski sairastua 2-tyypin diabetekseen, sydäntauteihin ja muihin kroonisiin vaivoihin pienenvät. Saat paremmat kolesteroliarvot, koska hyviä rasvoja syödään prosessoidun hiilihydraatin sijaan, ja mikäli vähähiilihydraattiseen ruokavalioon lisätään vielä liikunta ja lihaskuntoharjoittelu, niin silloin lähes kaikki painon pudotus tapahtuu rasvakudoksesta eikä lihaksista.

Näin muuttuu elämäsi:

 • Mahdollinen kasvisten, varsinkin tuoreiden kasvisten lisäys entiseen verrattuna
 • Mahdollinen siemenien ja pähkinöiden lisäys (pellava, auringonkukka, seesami, cashew)
 • Ruokavaliota aloitettaessa nesteen ja glykogeenin vähenemiseen perustuva painon pudotus (jopa 4 kg /2 vk), joka motivoi laihduttajaa
 • Pitkällä aikavälillä voimakas laihtuminen, varsinkin sairaalloisen lihavuuden ollessa aluksi kyseessä
 • Einestuotteiden, pikaruoan, pikkunaposteltavan sekä pitkälle raffinoitujen elintarvikkeiden osuuden vähenee ruokavaliossasi
 • Alkoholijuomien, varsinkin oluen, käytön väheneminen ja mieluummin kokonaan lopettaminen. Alkoholi on myrkkyä ... se pehmentää aivot. Raittius on ihana asia.
 • Tuoretuotteiden osuuden kasvaminen ruokavaliossa
 • Prosessoitujen elintarvikkeiden välttäminen laskee myös transrasvojen (keinotekoisesti kovetettuja kasvisrasvoja) osuutta rasvasaannossa
 • Vähärasvaista ruokavaliota tehokkaampi metabolisen oireyhtymän torjumisessa. Jos kalaa ja kasvisöljyjä suositaan lisää omega-3-rasvahappoja ( parantaa ihoa ja hiuksia ).
 • Ravinnon kovan rasvan osuuden vähentyessä veren kolestoroliarvot paranevat: LDL:n määrä laskee ja HDL pysyy vakiona. Rasvamäärän vähentäminen laskee molempia.
Jos olet kiinnostunut karbbareiten tukiryhmästä, niin juttele ystävillesi ja perustakaa tukiryhmä kekenänne. Joskus pelkkä puhuminenkin auttaa. Ja yhdessä yrittäminen kannustaa jaksamaan.

Tsemppiä - ja eiku´ karbbaamaan!

............................................................................................... 

Amis-terveysjuoma. alentaa verenpainetta ja kolesterolia, kuva Anne Lindell
7. Tämä Amish resepti alentaa kolesterolia ja korkeaa verenpainetta todella nopeasti

15 gr hunajaa (n. 1½ -2  rkl)
1 valkosipulin kynsi pilkottuna  tai puserettuna
1 pala raastettua ja paloiteltua tuoretta inkivääriä (n. 2:n sokeripalan kokoinen)
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl vastapuristettua sitruunamehua

Valmistus:
:
Sekoita kaikki ainesosat yhteen sauvasekoittimella. Säilyy kannellisessa. pienessä astiassa (esim. vauvanruokapurkissa) jääkaapissa pari päivää.

Käyttö

Nauti 3 kertaa päivässä  ja tuloksia pitäisi näkyä noin viikon kuluttua. Nauti kulaus juomaa ennen aamiaista, lounasta ja illallista.. Jos sinulla on herkkä vatsa, niin voi sekoittaa juomaan vähän huoneenlämpöistä vettä.

Amish-juoma valmistetaan käyttämällä luonnollisia ainesosia ja miel. ”luomua”. Jokainen ainesosa yksinäänkin tehostaa sydämen ja verisuonten terveyttä. Omenaviinietikkaa, valkosipuli, inkivääri, hunaja, ja sitruunan mehu yhdessä auttavat parantamaan nopeasti ja tehokkaasti verenpainetautia ja siten myös alentaa kolesterolia.

......................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
.................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 


2 kommenttia:

 1. Hei Anne. Kiitos tästä mahtavasta artikkelista. Saisikohan tätä mistään ruotsiksi? Minun vaimoni on suntynyt ruotsissa ja hänen suomen kieli ei ole ihan tällaisen kirjoituksen tasolla. Voin kyllä yrittää kääntää tietsikallakin.
  Terveiset Thunder Baystä (nimeä on lyhennetty )

  VastaaPoista
 2. Voi, voi ... rakas lukijani, saan tällaisia pyytöjä eripuolilta maailmaa. Tätä "Elä ihmeessä" blogia luetaan todella paljon ihan kaikkialla maailmassa: eniten Venäjällä, Eteleä-Koreassa, Kiinassa. Australiassa jne jne .... ja google kääntää ihan auttavasti suomesta kaikille kiellille. Jag är finlandsvensk, suomenruotsalainen, kaksikielinen, mutta kirjoitan mieluummin suomeksi, koska olen käynyt suomalaisen koulun. Vasta yliopistossa opiskelin ruotsiki (teologiaa).

  VastaaPoista

Kirjoita rohkeasti tähän ruutuun mitä ajatuksia kirjoitus sinussa herätti.